18 öğrenci birinciliği paylaştı

18 öğrenci birinciliği paylaştı

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçlarına göre Türkiye genelinde 500 tam puan alan 18 öğrenci birinciliği paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçlarına göre Türkiye genelinde 18 öğrenci 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı. 

Merkezi sınav sonuçlarının dün açıklanmasıyla 500 tam puan alan öğrenci sayısı da belli oldu. Sınav sonuçlarına göre, Türkiye genelinde 500 tam puan alan 18 öğrenci birinciliği paylaştı. Bu kapsamda, Adana, Ankara, Aydın, Gaziantep, Kütahya ve Mersin'den birer, İzmir, Konya ve Ordu'dan ikişer, İstanbul'dan ise 6 öğrenci tüm soruları yaparak tam puan aldı.

Sınav sonuçları 500 tam puan üzerinden açıklandı. Ancak bu puanların geçmiş yıllarda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) adıyla düzenlenen sınavlarda alınan puanlarla kıyaslanmaması gerektiği, öğrencilerin tercih yaparken yüzdelik dilimleri dikkate alması gerektiği belirtiliyor.

Öğrencilere 15 tercih hakkı

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sınavına ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu "odsgm.meb.gov.tr" adresinden dün yayımlandı. Yerleştirme işlemleri için tercihler 2-13 Temmuz'da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 30 Temmuz'da açıklanacak.

Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek.

Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına, tercihler doğrultusunda yapılacak yerleştirmelerde puan üstünlüğü esas alınacak.

Yerel yerleştirmede ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurulacak.

Yerel yerleştirme tercihi tüm öğrenciler için zorunlu

Sınava girip girmediğine bakılmaksızın tüm öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihi yapmak zorunda olacak. Sınava giren öğrenci bu tercihi yapmadan sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okulları tercih ekranına ulaşamayacak. Yerel yerleştirmede ilk üç okulu kayıt alanından olmak üzere öğrenciler en fazla beş okul tercihi yapabilecek. İlk üç tercihte de, komşu kayıt bölgesinden yapılacak dördüncü ve beşinci tercihte de tür zorunluluğu aranmayacak.

Bu kapsamda bir öğrenci eğer Anadolu lisesi seçmek istiyorsa 3 Anadolu lisesini kendi kayıt bölgesinden, 2 Anadolu lisesini de komşu kayıt bölgesinden tercih edecek. Öğrenciler isterse, tercihlerini üç farklı türdeki okuldan da yapabilecek.

Nakil döneminde tercih sayısı üçe düşecek

Yerleştirmeye esas nakillerde merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ya da pansiyonlu okullar için en fazla üç tercih yapılabilecek.

Yerel yerleştirme ile bir okulun öğrencisi olmaya hak kazananlar için nakil tercihlerinde farklı tür zorunluluğu aranmayacak.

Örneğin bir Anadolu lisesine yerleşen ve sonra nakil isteyen öğrenci isterse başka bir okul türünü tercihleri arasında göstermeyebilecek. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler için farklı bir yöntem uygulanacak. Bu öğrenciler nakil tercihlerinde ilk iki okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla üç okulu seçebilecek. Bu okullar iki farklı türde olabilecek.

Sınıf tekrarına kalanların durumları

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9'uncu sınıf öğrencileri, il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan, "kontenjan durumları uygun olanlara" 10-14 Eylül'de il nakil komisyonlarınca yerleştirilecek.



Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

Lütfi Parıltı: “Kurban Bayramı, insanlık değerlerinin yeniden filizlendiği kutlu bir zaman dilimidir”

KAMUOYUNA DUYURU

Kadir Çetin’den Bayram Mesajı ve Davet: “Bayramın Birleştirici Ruhunu Hep Birlikte Yaşayalım”

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı mesajı

Başkan Büyükgöz, Belediye Personeliyle Bayramlaştı

Dilovası’nda Sevgi Mağazası İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gebze’de Dilencinin Üzerinden 20 Bin TL'den Fazla Para Çıktı

Karbon elyafta stratejik hamle: Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Bayram öncesi et fiyatlarına zam geldi

Yarının kentleri bugünden kodlanıyor: Innosa'dan sürdürülebilirlik çağrısı

Akkim Yapı Kimyasalları, Sektörün Lideri Olmaya Devam Ediyor

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

PASHA Bank’tan Tarımın Gücüne 120 Milyon TL’lik Katkı

25 milyon Euro'luk krediyle yeşil dönüşüm, güçlü adım Ofis Yem, EBRD desteğiyle geleceğe yatırım yapıyor

Körfezli Poyraz, Balkan ikincisi oldu

Selçuk İnan, Kocaelispor’a imzayı attı

Darıcalı sporcuların büyük başarısı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Kocaelispor, Selçuk İnan ile prensipte anlaştı

Çiftçi, “Kapalı spor salonunda adım adım sona yaklaşıyoruz”

Kartepe’de Mahalle Mahalle Bayram Neşesi

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Serdar Mahallesi’nin Yollarında Dönüşüm Tamamlandı

Büyükşehir’den Mavi Bayraklı plajlara bayram boyunca yakışır temizlik; Sahiller temiz, tatilciler memnun

Kabakoz dönüşümünde ilk kazma vuruldu

“Doğruları Benden Dinleyin” – Pınar Eliçe’den Medya İddialarına Net Yanıt

Boş arazilerdeki otlar biçiliyor

Tüpraş meclis gündeminde

AK Partili Hülagü, Erzurumlular Vakfı’nda taziyeleri kabul etti

Konya’da optisyenler için dijital dönüşüm semineri düzenlendi

Elektrikli Araçta Türkiye Atağı: Talep Hızla Artıyor

Ulaş Utku Bozdoğan’dan Stresle Mücadele İçin Beslenme Önerileri

Bayram dönüşü otomobil alev alev yandı

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Bariyerlere girip takla attı: 7 yaralı

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

Yeni durak cebiyle Kirazlıyalı’da trafik nefes alacak

Akıllı duraklara periyodik bakım

İtfaiyeden AKUT’a eğitim desteği

Alikahya Stadyum Tramvay Hattı’nda ilk etapta sona gelindi

Sokak ortasında bir kişiyi başından vurarak öldürmüştü, tutuklandı

Kartepe’de Mahalle Mahalle Bayram Neşesi

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Çatı Güneş Enerjisi Sistemleri: Geleceğin Enerji Çözümü

Güvenilir ve Doğal Hair Transplant Deneyimi İçin Doğru Adres

Av. F. W. Kerem Özşen Yargının Gerçeklerini Konuştu

Kahve Dünyası’nın Yeni Durağı: Kocaeli Kent Meydanı

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Başkan Ömeroğlu’ndan Kurban Bayramı Mesajı

Yükleniyor