Burak TEKİN

Tarih: 12.02.2026 00:58

Gebze’nin Vitrini: Mayın Tarlası mı, Kent Meydanı mı?

Facebook Twitter Linked-in

Ancak öyle bir sorunumuz var ki, her gün binlerce Gebzelinin canını sıkıyor

Mevzu, bastığımız yer: Yollarımız.

Eski Çarşı’dan Yeni Çarşı’ya, Kent Meydanı’ndan ara sokaklara kadar yürüme yollarındaki kare taşlar artık "yol" olmaktan çıkmış, adeta birer sürpriz kutusuna dönüşmüş. Gün içinde üzerinden binlerce insanın geçtiği bu yolların bakım zamanı çoktan gelmiş, hatta geçiyorken belediyemiz bu duruma el atıp hemen onarımına başlamış.

Neden mi böyle diyorum?

Belirli saatlerde içeri alınan araçlar, yaya trafiği için tasarlanan o taşları yerinden oynatmış. Yağmurlu bir günde o taşlardan birine bastığınızda altından fışkıran çamurlu suyun pantolonunuzu ne hale getirdiğini sanırım hepimiz en az bir kez tecrübe etmişizdir. Sakatlanan bilekler, takılıp düşenlerde çok oluyor.

Burada suçlu ne yılların emektar esnafı ne de o taşları oraya ilk koyan fikir. Asıl mesele, "yap ve unut" mantığı. Teknik ekiplerin bu yollarda daha sık keşif yapması, yerinden oynayan taşı "çukur" olmadan onarması bu kadar zor olmamalı. Gebze gibi ekonomik gücü yüksek bir kentin merkezinde, vatandaşın "mayına basar gibi" adım atması kabul edilebilir bir durum değil.

Bizler üreten, çalışan ve bu kenti yaşayan insanlarız. Yetkililerden beklentimiz net: Gebze’nin vitrini olan bu sokaklara, kentin adına yakışır bir bakım ve özen gösterilmesi.

Yolumuz yol olsun ki, Gebze gerçekten yürüsün.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —