• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

YSK'DAN MHP KARARI !

YSK'dan MHP kararı

POLİTİKA 28.06.2016 18:07:00 0
YSK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Çankaya Seçim Kurulu'nun MHP olağanüstü kurultayına ilişkin kararına yapılan itirazı reddetti. MHP, 10 Temmuz'da kurultay toplayamayacak.MHP Genel Merkezi ve  muhaliflerin 10 Temmuz'da yapmayı planladığı seçimli olağanüstü kurultay başvurusunu değerlendiren Çankaya İlçe Seçim Kurulu, kurultayın yapılamayacağını açıklamıştı.

Kurul kararında MHP'nin tüzüğünün değişmediğine hükmetmiş ve Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararına vurgu yapmıştı. Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun ''10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamaz'' kararına itiraz edildi.Yüksek Seçim Kurulu bugün itirazı görüştü.Görüşme sonrası YSK 'da Çankaya İlçe Seçim Kurulu gibi karar verdi ve MHP'nin 10 Temmuz'da seçimli kurultayı toplayamayacağına hükmetti. 

MAHKEMENİN TEDBİR KARARI VAR...

Yargıtay'ın 'tüzük kurultayı yapılabilir' kararı sonrası MHP yönetimi 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultay toplama kararı aldı. Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı 6. Olağanüstü Kongrede de 13 maddelik tüzük değişikliği yapılmış ve  olağanüstü seçimli kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti. MHP'li eski miletvekili Cemal Enginyurt kongereyle ilgili mahkemeye başvurmuş ve Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tüzük kurultayında alınan kararların yürütmesi durdurumuştu.  

YSK BAŞKANI GÜVEN'DEN AÇIKLAMA
YSK Başkanı Sadi Güven, karar öncesi yaptığı açıklamada çıkacak kararı kendisinin de merak ettiğini söylemişti.

BAHÇELİ, SİNYALİ VERMİŞTİ 

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaşanan kurultay sürecini değerlendirmiş ve  şunları söylemişti: "Mahkeme seçimin yapılamayacağını söylemiştir. Bugün saat 16:00'da YSK karara varacağını ifade etmiştir. Yasal olarak kurultay yapılmamıza engel yoksa bayram gibi kurultayı yapacağız. Yok bu kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim'den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız. Belki de bu hayırlara vesile olur." 

HER ŞEY 1 KASIM'DA BAŞLADI
1 Kasım'daki 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin ardından MHP’nin "başarısız" olduğunu savunan muhalifler, olağanüstü kurultay yapılmasını talep etmişti.

Genel başkanlık için adı geçen Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın başını çektiği muhalifler, 543 delegeden imza toplayarak tüzük değişikliği yapılması için talepte bulunmuştu.

Muhalifler, olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçilmesine izin vermeyen MHP tüzüğünün değiştirilmesini istedi. Ancak bu değişiklik için de olağanüstü kurultay toplanması gerekiyordu.

Muhalifler, bu değişikliği yaparak 18 Mart 2018'de yapılması kararlaştırılan olağan kongre öncesi Devlet Bahçeli'yi genel başkanlıktan indirmek istiyordu.

ADAYLAR ARKA ARKAYA ÇIKTI

MHP'de 21 Kasım 2015'te Sinan Oğan, 28 Kasım 2015'te Koray Aydın ve 30 Kasım'da da Meral Akşener genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ve tüzük değişikliği kongresi yapabilmek için delegelerden imza toplamaya başlamıştı.
Hukuki süreç tüzük kurultayı için toplanan 543 delegenin talebini, MHP yönetiminin reddetmesiyle başladı.

YEREL MAHKEMEDE ÜST ÜSTE KARARLAR

Bunun üzerine muhalifler, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme ise, kayyum heyeti oluşturularak olağanüstü kurultay toplanmasına karar verdi. 3 kişilik çağrı heyeti, yani kayyum ise 15 Mayıs'ta olağanüstü kurultayın toplanması kararını verdi.

MHP Genel Merkezi ise bu kez Yargıtay nezdinde girişimde bulundu. Ancak Yargıtay Mayıs ayı içinde kararını açıklayacağını duyurdu.

MHP yönetiminin ikinci hamlesi ise Gemerek Sulh Hukuk mahkemesine başvurmak oldu. Yönetim, kayyum atanması kararının yanlış olduğunu öne sürerek sürecin durdurulmasını istedi. Karar lehlerine çıktı ve kurultayın yapılmaması yönünde karar alındı.

MHP, Gemerek'in kararının ardından Ankara 25. İcra Dairesi'ne başvurarak kararın uygulanmasını ve önlemlerin alınmasını istedi. 25. İcra Dairesi ise talebi kabul ederek Ankara Valiliği'ne bir yazı gönderdi ve Yargıtay kararı çıkmadan, 15 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan kurultaya izin verilmemesini istedi.

MHP yönetimi Tosya mahkemesine de başvurup buradan da benzer bir karar çıkartmıştı.

Ancak MHP yönetiminin talebi, Tosya mahkemesinin verdiği kararı yasal süre içerisinde Ankara 25. İcra Dairesi’ne ulaştırmadığı için işleme konulmadı.

2. İCRA'DAN HEMEN SONRA GEMEREK

Bu kararlara muhalifler, Ankara 2. İcra Hakimliği'ne başvurarak itiraz etti. 2. İcra Mahkemesi ise muhaliflerin kararını kabul ederek 15 Mayıs'ta kurultayın yapılmasının önünü açtı.

Ancak dakikalar sonra Gemerek'ten bir karar daha geldi. Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi.

SON KARAR ANKARA 25. İCRA DAİRESİ'NDEN

MHP Olağanüstü Kurultayı ile ilgili olarak Ankara 25. İcra Dairesi, 2. İcra Hukuk Mahkemesi'nin kararının geçerli olmadığını belirterek tedbirin devam ettiğini açıkladı.

İcra Dairesi Müdürü Hacı Mehmet Demircioğlu tarafından yazılan karar tensip tutanağında, muhaliflerin başvurusunun reddedildiği ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tedbirin devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden MHP'de muhalifler tarafından 15 Mayıs Pazar günü yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Valiğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır" denildi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle, "Valiğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır.Mahkeme kararı doğrultusunda valiliğimizce işlem tesis edileceğinden herhangi bir mağduriyetin oluşmaması bakımından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

OLAYLI 15 MAYIS

İcra Dairesinin kararı doğrultusunda, muhaliflerin 15 Mayıs'ta olağanüstü kurultayı yapmayı planladıkları Büyük Anadolu Oteli'ne girişleri polis tarafından engellendi, kurultay toplanmadı. MHP'de muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, olağanüstü kurultayın toplanamamasının ardından Yargıtay kararının beklenmesi konusunda uzlaşmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Yargıtay'ın olağanüstü kurultayın yapılması yönünde bir karar alması durumunda kurultayı toplayacaklarını açıklamıştı. Ancak Yargıtay kararının ardından MHP yönetimi, 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultaya gitme kararı almıştı.

MUHALİFLERİN 19 HAZİRAN KURULTAYI

Çağrı Heyeti ise, kurultayın 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanacağını açıklamıştı. Çağrı Heyeti, 19 Haziran'daki kurultayda 752 imza toplandığını açıklamıştı.
Divan için iki liste çıkınca delegeler tepki göstermiş, adaylar arasında anlaşmıştı. Tüzükte yapılması planlanan 14 değişikliğin 13'ü kabul edilmişti. Kurultay'da "7 hata" yapıldığını öne süren MHP yönetimi ise imza veren delegelerin 495'te kaldığını iddia etmişti.
Muhalifler tarafından 19 Haziran'da yapılan kurultayda MHP tüzüğünde yer alan "Olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılamaz" maddesi değiştirilmiş ancak Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi alınan kararların yürütmesini durdurmuştu.


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR