• BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,48% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2470,05% -0,51
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00

Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına anlattı.

GÜNDEM 7.03.2019 15:33:00 0
Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına anlattı. Başkan Fadıloğlu, "Bugüne kadar cefasını çeken halkımız, bundan sonra oranın sefasını sürecek. Bölgenin yüzde 70'i yeşil alan olacak. Rantı düşünseydik, bunu yapmazdık" dedi.

Belirli aralıklarla toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelen ve bilgilendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son olarak İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını anlatmak için bölgede çalışan esnafla buluştu. Esnafın görüş, öneri ve taleplerinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı'nda Türkiye'ye örnek bir modelleme ile kentsel dönüşüm yaptıklarını söyledi.

Türkiye'ye örnek bir model oluşturduk

Yaptıkları kentsel dönüşümü vatandaşı mağdur etmeden gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, "Burada yüzde 94 oranında kamulaştırma işlemi tamamlandı. Türkiye'de örnek bir modelleme ile kentsel dönüşüm yapıyoruz. Nedir bu? Vatandaşa sadece para verilip ne halin varsa gör denilmedi. 50 metrelik parselle 3 tane evin varsa 3 tane nitelikli daire seçerek oturma imkanı sağlanacak alternatif sunduk. Bunu paraya tercih edenler oldu. Gidip çoluğuyla çocuğuyla oturanlar da oldu. Bu tür uygulama ile Karşıyaka bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın ağırlıklı kısmı Seyrantepe'ye bir kısmı da Beykent'e gitti. Seyrantepe'ye taşınan vatandaşlarımızın tabi alışveriş yapmış oldukları ticari üniteler var. Oradaki esnaf müşterisini kaybetmesin düşüncesiyle aynı zamanda Seyrantepe'ye 37 dükkandan oluşan bir ticaret merkezi yaptık ki oradaki insanların ihtiyacı görülmesi, artı oradaki yıllardır duygusal bağları oluşmuş ikili münasebetleri oluşmuş esnafın yeni müşteri profilinden çok eski müşterisi ile birlikte iş yapabilmesi adına imkan sağladık. Bu da en az onun kadar önemli. Fakat hala Korutürk Caddesi'nde kalan esnafımızdan oraya gitmeyip de orada ticaretine devam eden kardeşlerimiz de burada ümitsizliğe düşmesinler. Uzun sürdü, cefa çektik diyebilirler ama inşallah en fazla sefasını sürecek olanlar da onlar olacak. Çünkü parçalı planlama yaptığımızda yine sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Bizim burada yapmak istediğimiz bütüncül bir planlama ile bu ilk etapta yapılan yerin tamamını ağırlıklı sosyal donatı alanı olarak çözüp ondan sonraki yapacağımız revizyon imar planı ile bütün ihtiyaçlarının aşağıda bu düzlükte kullanıldığı bir mekan haline dönüştürmek" açıklamasında bulundu.

Proje 8 şubat mahallesi'ne kadar

İpekyolu kentsel dönüşüm alanında yatay mimari ile ideal bir kent planlamayı düşündüklerini belirten Başkan Fadıloğlu, "Orada sosyal donatıların ağırlıkta olduğu 8 Şubat Mahallesi'ne kadar insanların gelip hayat bulacağı bir mekan elde edeceğiz. Burada hiçbir zaman rant düşünmedik. Eğer acele davransaydık çok katlı binalarla tüm Karşıyaka'yı öldürecek yapılar yapacaktık. Hiçbir zaman aldatan olmadık aldanan da olmadık. Gaziantep'te farklı noktalarında eskiden 20 tane semt sahası vardı. Şu anda maalesef bunlar ortadan kalktı. Biz yeniden o noktaya dönüşecek şekilde çocuk oyun alanları, kütüphanesi, top sahasıyla esnafı harekete geçirecek alternatif ticari unsurlarıyla ideal bir kent planlaması düşünüyoruz. Beklememizin nedeni buydu. 31 Mart günü yeniden seçildiğimde burayı en ideal şekilde milletimizin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Projemizde rant yok

Ranta yönelik bir kentsel dönüşüm yapmadıklarının altını çizen Fadıloğlu, "Vatandaşımız gayet rahat olsun. Biz ranta yönelik bir planlama yapmadık. Eğer ranta yönelik bir planlama yapsaydık şimdiye kadar burada etap etap katlı binalar yapardık. Bir bütüncüllük olsun diye beklettik. İnşallah bundan sonraki süreçte en nitelikli ve özel sektörün bu işin içine girmesini sağlayacak şeyler yapacağız. Kamunun, özel sektörle rekabet etmemesi lazım. Kamu; özel sektörün, yatırımcının önünü açacak planlar yapmalı. Yapmış olduğumuz bu revizyon imar planı ile yol ve ulaşım akslarını belirledikten sonra, özel sektör gelip burada yatırım yapabilecek. Hal böyle olunca, nasıl kamulaştırırken Türkiye'de örnek bir uygulama yaptıysak inşallah uygulamasına geçtiğimizde de ranta yönelik değil, sosyal donatı ağırlıklı vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik bir planlama ile ve özel sektörün önünü açacak bir yapılanma ile bu işi gerçekleştiriyor olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Dikey değil yatay mimari

2 dönemde Şehitkamil bölgesinde planlı yapılanma üzerinde çok durduklarını kaydeden Fadıloğlu, "Eğer planlı yapılaşma yoksa güvenliği sağlayamazsınız, sağlık ve eğitim meselesini çözemezsiniz. Bunların hepsi planlı yapılaşmadan geçiyor. AK Parti belediyeciliğine ve Gaziantep'te son 15 yılda oluşmuş bir gecekondu mahallesini gösteremezsiniz. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "herkes bizim için birinci sınıf vatandaştır, herkes nitelikli yaşam alanlarında yaşama durumdadır" diyor. Şehitkamil'de kentsel dönüşüm bunun için öncelik taşıyor. 2 metrelik sokaklara polis giremezse güvenlik nasıl sağlanacak, bodrumda oturanların sağlıklı yetişmesi mümkün mü? Etrafı açık, yeşil, oyun ve spor alanları olan bir yapılanma modeliyle devam ettiğimizde herkes her şeyden eşit şekilde yararlanma imkanına sahip olacak. Bunun için planlı yapılanma üzerinde çok durduk. Bunu başlattık. İnşallah kaldığımız yerden bu planlamayı artık üretim noktasında konutların sayısını artırarak nitelikli yaşam alanlarıyla insanlarımızın yaşayabileceği bir yaşam alanı elde etmek en önemli projemiz. Bunun ile ilgili Seyrantepe, Beykent, Kuzeyşehir projelerini yaptık. Bundan sonra dikey değil yatay mimari ile devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Yeni proje esnafı memnun etti

Bilgilendirme toplantısı sonrası açıklamada bulunan esnaflar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından yapılan açıklamaların memnuniyet verici olduğunu ifade ettiler. Bölge esnaflardından Emrah Çelik, "Başkanımız, bugün bize bir sunum yaptı. Mahallemizde 6 yıldan bu yana devam eden bir kentsel dönüşüm süreci var. Başkanımız, şimdi kentsel dönüşüm alanında sosyal donatı alanları fazla, evlerin az olduğu bir proje anlattı. Başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımıza seçimlerde de başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Halil Kıtır, "Başkanımız çok güzel konuştu. Başkanımız, kentsel dönüşümden bize ev verdi. Allah, kendisinden razı olsun. Başkanımızın bize verdiği evler dört dörtlük. Başkanımız, çok duyarlı davrandı. Başkanımız, Karşıyaka'mıza güzel yeşil alan, ev, işyeri fikrinden bahsetti. Başkanımız, bizi çok memnun etti. Başkanımız, bizi tekrar fikrimizi almak için yanına davet edecek" dedi.

Fatma Kıtır, "Her şeyden çok memnunuz. Bana verilen yeni evimden çok çok memnunum. Evimin her tarafı sımsıcak. Herkes evini kentsel dönüşüme versin. Her yer temizlensin. Başkanımız, doğruyu konuştu. Başkanımız, daire verdiği kişilerin evlerinin yerine yeşil alan yapacak. Daha ne yapsın. Çok güzel bir iş yapacak. Hakkımızda hayırlısı olsun" diye konuştu.

Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak

Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak

Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak

Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak

Yeni Karşıyaka’nın Silueti Bambaşka Olacak


Bayram tatili Kocaeli'nin havasına yaradı!

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başkan Hürriyet hız kesmedi

23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı

Başkan Hürriyet, güne Kuruçeşme Fatih Camii’nde başladı

Büyükşehir, çocuklar güvenle eğlensinler diye parkları bakıma aldı

Adem Hoca ile Özel Ders

Dicle Olcay’dan Yeni Cover: 'Bunu Siz İstediniz' Projesine 'Dön Desem' Katılıyor!

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

Yuvacık Barajıyla ilgili sevindiren haber

İzmit Belediyesi, 23 Nisan’a özel çocuklar için ödüllü resim yarışması düzenleyecek

İkinci el araç fiyatları yükseldi

Çayırova’daki parklarda temizlik çalışmaları devam ediyor

Denizlerde av yasağı başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

POMEM adaylarına Büyükşehir’den özel yetenek kursu

Büyükşehir, yaşlı ve engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor

SEDAŞ, Kocaeli’nin elektrik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

Kent meydanında çalışmalar sürüyor

Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’

Büyükşehir Konservatuvarı’nda Orff-Schulwerk Yaklaşımı

Sağlık Sektöründe Yenilikçi Yapay Zeka Aracı: SpayAI

Büyükşehir’den Kartepe’ye İtfaiye müfrezesi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

AK Parti'den CHP'ye geçen Belediye'de jakuzi tartışması! Eski başkan iddialara "hodri meydan" dedi

Sürücüler dikkat: EDS sistemi ceza kesmeye başlayacak

MGK bugün Beştepe'de toplanıyor

YSK, Van kararının gerekçesini bugün yazacak

Ankara Hurdacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangınla ilgili 5 gözaltı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kroman Çelik ramazan bayramınızı kutlar

YYH ramazan bayramınızı kutlar

Polisan ramazan bayramınızı kutlar

Dolar bugün ne kadar?

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 0 - Kastamonuspor: 0

Türk futbolunun geldiği noktayı anlatan kare! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tepki çeken gülümsemesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR