• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

"Türkiye’yi Çevresindeki Ülkelerle Kıyaslamayın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerle kıyaslanmamasını isteyerek, "Ülkemizin denklemde olmadığı hiçbir projenin bölgemizde...

POLİTİKA 12.07.2017 14:03:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerle kıyaslanmamasını isteyerek, "Ülkemizin denklemde olmadığı hiçbir projenin bölgemizde ve dünyada yürütülebilmesi mümkün değildir" dedi.

TOBB'da 15 Temmuz kapsamında yabancı sermayeli yatırımcılar ile düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içinde yer aldığı coğrafyanın handikap değil, avantaj olduğunu belirterek, Türkiye'nin denklemde olmadığı hiçbir projenin bölgesinde ve dünyada yürütülebilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

2017 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 5'lik büyümenin herkese ümit verdiğini kaydeden Erdoğan, 2017 yılının beklentilerin çok üzerinde bir büyüme ile tamamlanacağına inandığını söyledi.

"BU YILI DA BEKLENTİLERİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR BÜYÜME ORANI İLE TAMAMLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Gezi olayları ve FETÖ'nün 17-25 saldırısına rağmen 2013 yılının yüzde 8,5'luk bir büyüme ile kapatıldığını, 2014 yılının ise seçimlere rağmen yüzde 5,2'lir bir büyüme oranı, 2015 yılında yaşanan iki seçime ve terör olaylarına karşın yüzde 6,1'lik büyüme yaşandığını belirten Erdoğan, 2016 yılında ise Türkiye'nin yakın tarihinin en ağır travması olan 15 Temmuz ve terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında verilen mücadeleye rağmen yüzde 2,9'luk bir büyüme elde edildiğini hatırlattı. Türkiye'nin demokrasisi yanında ekonomisi ile yerle yeksan olması bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattıklarının altını çizen Erdoğan, "2017 yılı için oldukça iyi bir ekonomik performans sergilediğimizi söyleyebiliriz. Birinci çeyrekteki yüzde 5'lik büyüme oranımız hepimize ümit vermiştir. Bu yılı da beklentilerin çok üstünde bir büyüme oranı ile tamamlayacağımıza inanıyorum. İhracatımız yılın ilk 6 ayında yüzde 8,2 artış ile yükseliş trendini sürdürüyor. Borsa İstanbul her gün yeni rekorlar kırıyor. Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz 110 milyar dolara ulaşarak yeniden tırmanışa geçti. Turizmde kayıpları telafi etmeye başladığımız bir döneme giriyoruz. Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olarak hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.

"ÜLKEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN ULUSLARARASI FİRMA SAYISININ 5 BİNDEN 51 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMIŞ OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

"Yatırımcıları, girişimcileri, özellikle de uluslararası sermayeyi kalkınmamızın temel unsurlarından birisi olarak görüyoruz" açıklamasında bulunan Erdoğan, uluslararası sermayeyi kurumsallaştırmak suretiyle senede bir defa bir araya gelmenin Türkiye ile uluslararası sermayenin bütünleşmesini sağlayacağını belirtti. Erdoğan, "Türkiye 1980'lerden beri özel sektöre dayalı büyüme modeli ile hareket eden bir ülkedir. Bilhassa 2003-2016 yılları arasında çektiği 173 milyar dolarlık uluslararası yatırımla ülkemiz özel sektöre dayalı büyüme modelini başarı ile uygulamıştır. Aynı dönemde ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası firma sayısının 5 binden 51 binin üzerine çıkmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Hayata geçirdiğimiz reformlarla yatırımcılar arasındaki yerli-yabancı ayrımını ortadan kaldırarak herkes için cazip yatırım iklimi oluşturduk. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansını kurarak uluslararası yatırımcıların önünü açtık. Ülkemizin yatırımcılara sunduğu fırsatları iş dünyasına tanıtmak için kurduğumuz bu ajansımız daima sizlerin emrindedir. Bürokratik süreçler başta olmak üzere yatırımcılarımızın işini kolaylaştıracak her türlü faaliyeti yürütmekle görevli bu ajans gerektiğinde şahsımla, Başbakanımızla doğrudan irtibat kurmanızı da temin edecektir. İşadamlarımızdan ricamız yatırımları için ihtiyaç duydukları ilişkileri kurmak, bilgileri alma, işlemleri yürütme konusunda hiçbir aracıya itibar etmedin doğrudan ajansımıza gitmeleridir. TOBB ile Yabancı Sermaye Derneğinin yatırımcılarımızla yakından ilgilendiğini biliyorum. Yurt dışı seyahatlerimde her fırsatta ilgili arkadaşlarımızla birlikte ülkemizde yatırımı olan firmaların temsilcileri ile bir araya gelmeye gayret gösteriyorum. Geçtiğimiz yılı yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen tüm bu çabalar sayesinde 12,3 milyar dolarlık uluslararası yatırım ile kapatmıştık. Bu yılın ilk 4 ayında 3,6 milyarlık bir performans ile geçen yılın üstüne çıktık. Yatırım portföyümüzde Amerika ve Avrupa ile birlikte Körfez ve Uzak Doğu Asya ülkelerinin payının da giderek yükseldiğini görüyoruz. Ayrıca yatırımların geldiği alanların çeşitleniyor olması, bilhassa imalat ve enerji sektöründeki artışlar önemlidir. Bununla birlikte Türkiye'nin uluslararası yatırımlardan aldığı payın hala yüzde 1'in altında olması ülkemizin potansiyeline yakışan bir durum değildir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BU NOKTADA ÇOK FARKLI VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

Türkiye'nin dünyanın en ciddi çatışma ve kriz bölgesinde yer almasına rağmen istikrar ve güven ortamının tehlikeye düşmesine asla izin vermemiş bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Bu Türkiye'nin en büyük gücüdür. Türkiye'yi lütfen çevresindeki ülkelerle kıyaslamayın, onlarla karıştırmayın, onlara benzetmeyin. Türkiye bu noktada çok farklı ve güçlü bir ülke. Sahip olduğumuz binlerce yıllık devlet geleneği, yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık varlığımız ve geleceğe ilişkin iddialı hedeflerimizle biz farklı bir ülkeyiz. İşte şurada 3 gündür devam eden Uluslararası Petrol Kongresi var, her şey çok açık ve net ortada. Türkiye'de bu kongreye katılan dostlarımızla yaptığımız görüşmelerde iyi niyet mesajlarını kendilerinden dinliyoruz. Böyle yüksek bir katılımın İstanbul'da olmuş olması bir gerçeği yansıtıyor, artık dünyada en önemli güç, potansiyel enerji. Bu enerjide de adeta İstanbul bir İpek Yolu'dur. Bu duruma gelmiştir. Bu İpek Yolu artık her taraftan bir kesişme noktası oluşturmuştur. Buna Güney de dahildir. Böyle bir güce, potansiyele sahip olan Türkiye şuanda yeni arayışların içindedir. 3-T olarak ifade ettiğim, yani tedarik, transit, tüketim noktasında Türkiye adeta bunların üçünü de yakalar konuma gelmiştir. İçinde yer aldığımız coğrafya bizim handikabımız değil, tam aksine avantajımızdır. Çünkü hem siyasi olarak hem ekonomik olarak hem insani olarak bölgenin güvenli olan Türkiye'nin farkı işte bu vasfıdır. Ülkemizin denklemde olmadığı hiçbir projenin bölgemizde ve dünyada yürütülebilmesi mümkün değildir. Biz de bu konumumuzu dayatma veya şımarıklık için değil, kendimiz ile birlikte tüm dostlarımızın, kardeşlerimizin huzuru ve refahı için değerlendirmeye çalışıyoruz. Terör örgütleri ile yürüttüğümüz tavizsiz mücadelenin amacı da budur" ifadelerini kullandı.

 


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR