• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Türk geliştiricilerin uygulamaları milyonlara ulaşıyor

Apple’ın 2008’de App Store’u açması uygulama geliştiricilerinin her yerde akıllı telefonlarda çalışabilecek uygulamalar yazmaları için bir yol açtı. Bu uygulamalar çoğu insan için günlük hayatın temel bir parçası ve iş için vazgeçilmez birer araç oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 5.10.2018 10:53:00 0
Türk geliştiricilerin uygulamaları milyonlara ulaşıyor

Uygulama Ekonomisinin yükselişi, bir “uygulama geliştiricileri” ordusunun oluşmasına ön ayak oldu. Mobil oyunlar Uygulama Ekonomisinin en görünür bölümünü oluştursa da alışverişten, bankacılığa, sağlıktan spora, üretim tesislerinin çalıştırılmasını sağlayan gelişmiş uygulamalara kadar daha pek çok farklı alanda hayatı kolaylaştıran milyonlarca uygulama bulunuyor.

App Store insanların çalışma, oyun oynama, buluşma, seyahat etme biçimlerini ve daha birçok alışkanlığını değiştiren kültürel, sosyal ve ekonomik bir fenomenin fitilini ateşlemiş oldu. Son on yılda, App Store her yaştan kullanıcının en iyi uygulamaları edinmesini sağlayan güvenli bir yer oluşturdu ve dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler için canlı bir uygulama ekonomisi yarattı. 

Bugün, 155 ülkeden uygulama meraklıları App Store’u daha sık ziyaret ediyor, App Store’da daha uzun zaman geçiriyor ve her zamankinden daha fazla uygulama indirip kullanıyor. Temmuz 2008’de App Store’un kullanıma sunulmasından bu yana, iOS geliştiricileri dünya çapında 86 milyar dolardan fazla kazanç sağladı.

Yemek Sepeti Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın

Uygulamamız App Store sayesinde çok kısa bir sürede milyonlarca insanla buluştu. An itibariyle App Store’daki 4 milyon kullanıcımızla sipariş bazında her geçen seneye göre yüzde 55’in üzerinde büyüyoruz. App Store ortalama paket tutarı en yüksek kanal ve dönüşüm oranı en iyi platform olma özelliğiyle kullanıcılarımıza deneyim sunmamızı sağlıyor. 

Trendyol’un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu

App Store; iOS kullanıcı sayısı ve etkileşimi açısından şu anda bizim için en önde gelen platform ve App store müşterilerine mobil deneyimi sunmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Netmarble EMEA Genel Müdürü Barış Özistek

App Store, 10 yıldır mobil oyun geliştiricilerinin hayallerini ve yaratıcılıklarını oyunculara aktarmak için tercih ettikleri vazgeçilmez ve güvenilir bir platform oldu. Netmarble olarak oyunlarımızın geniş kitlelere ulaşıp keyifle oynanmasında App Store’la yaptığımız işbirliğinin büyük katkısı var. 2017 yılına damgasını vuran mobil MMORPG oyunumuz Lineage 2: Revolution, App store’da yayınladıktan sadece 18 saat içinde 1 numaraya yerlemiş, 6 ayrı bölgede oyun kategorisinin en tepesinde yer almıştı. Tüm Dünya’da milyonların severek oynadığı Paramanya oyunumuzu ise Türkiye’ye açtığımızda, açılışının ilk gününden itibaren 2 ay boyunca aralıksız olarak ‘En Çok İndirilenler’ kategorisinde yer almıştı.

Vizyonumuz tüm dünyaya eğlenceli oyunlarımız ile keyifli anlar yaşatmak. App Store olmasaydı, MARVEL Future Fight gibi bir oyunun tüm dünyada oyuncular ile buluşması yıllar alacaktı, belki de imkansız olacaktı. Oysa bugün tüm dünyada milyonlarca oyuncu App Store üzerinden rahatlıkla erişip eğlenebiliyorlar.

Videorama ve Typorama’nın geliştiricisi Apperto’nun kurucu ortakları Sarp Erdağ ve Çağatay Kaptanoğlu 

App Store'daki ilk başarımızı, 2015 Nisan ayında piyasaya sürdüğümüz Typorama adlı, "kolay görsel hazırlama uygulaması" ile elde ettik. Ürünümüzü geliştirirken Apple’ın kaliteli tasarımları olan, inovatif ürünleri her zaman desteklediğini biliyorduk ve beklediğimiz gerçekleşti. İlk feature sonucu tek günde, tüm dünyada 200.000’i aşkın indirmeye ulaştık. Bu günden sonra da App Store’un dünyanın neresinde olursa olsun, kaliteli ve yaratıcı işler yapan her yazılım geliştirici için inanılmaz fırsatlar barındıran bir platform olduğuna daha da çok inandık ve tutkumuz her geçen gün arttı. Ürünlerimiz devam eden süreçte TIME dergisi, Popular Science, TechCrunch, İngiltere’deki The Guardian gazetesi, Enterpreneur magazine, CNet ve benzeri onlarca farklı yazılı ve online dergi ve gazetede incelendi. Videorama, 40’ı aşkın ülkede App Store’da “Günün Uygulaması” seçildi. Toplamda 8 milyonu aşkın indirme sayısına ulaştık ve ürünlerimiz her ay 1 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. 

MobGe'nin kurucuları ve Oddmar'ın geliştiricileri Özgür Taşkın ve Ferhat Aydoğan 

App Store dijital bir şeker kutusu gibi, her hafta sizi saatlerce eğlendirebilecek yeni oyunlar geliyor. App Store'un oyuncusunu iyi tanıyan editörler tarafından seçilmiş kaliteli bir içeriğe sahip olması, MobGe olarak geliştirdiğimiz Oddmar ın kalite standardını saptamamızda büyük katkı sağladı.

He2 Apps Kurucu Ortakları ve Kelimelik oyunu geliştiricileri Deniz ve Neslihan Aydınoğlu 

Kelimelik oyunumuz App Store üzerinde yayınlanalı neredeyse 6 yıl oldu. Bu sürede oyunumuz 12 milyon kişiye ulaştı ve kendi oyunlarımızı geliştirdiğimiz işimizi kurma hayalimizi gerçeğe dönüştürdü. Apple projelerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan pazarlama ve tanıtım konularında verdiği çok kritik destek ile bizlerin sadece geliştirme konularına odaklanabilmemizi sağladı. App Store oluşturduğu demokratik ekosistem ile küçük ekiplerin de büyük şirketler karşısında bir şansı olduğunu bizlere gösterdi.

Meditasyon Kurucu Ortakları Ali Murat Ceylan, Berk Yılmaz ve Fatih Mustafa Çelebi 

Meditasyon, hepimizin çok daha mutlu bir hayat sürebileceğine inanıyor ve bu inançla basit ama etkili çözümler geliştiriyor. Biliyoruz ki bu çözümleri dünyadaki yüz milyonlarca insana hızlıca götürdüğümüzde onların hayatlarına gerçek bir katkı yapacağız. İşte App Store bize tam da bu noktada büyük bir kapı açtı. Çözümlerimizi onlar sayesinde aynı anda dünyanın dört bir yanına, yüz milyonlarca insana ulaştırabiliyoruz. App Store’un gerçek faydayı son tüketici önüne müthiş basit şekilde götürebilmesi birçok insanın hayatının daha mutlu olmasına yardımcı oluyor.

Kişisel sağlıklı beslenme ve fitness uygulaması Fitwell’in kurucusu ve CEO’su Barış Özaydınlı 

İnsanları sağlık ve fitness yolculuklarında özgürleştirmek hayaliyle yarattığımız Fitwell iPhone ve AppStore sayesinde kısa sürede dünyanın 212 ülkesinde milyonlarca insanın kullandığı bir uygulama haline geldi. 

Otsimo Kurucu Ortağı ve CEO’su Zafer Elcik

Otsimo'yu ilk kez çocuklarla buluşturmaya karar verdiğimizde bunu iOS'de ve App Store ekibiyle yapmak istediğimize emindik. Lansmanını App Store üzerinden yaptıktan sonra hayalimizin ötesinde farklı ülkelerden onlarca çocuğa ulaştık. Şu an dünya çapında 70.000'den fazla çocuğa özel eğitim uygulamaları ulaştırıyoruz. Çocukların bir çoğu uygulamamız sayesinde okuma-yazma, iletişim, sosyal hayat gibi temel becerileri öğreniyorlar. Buna ek olarak, iOS'in temel erişilebilirlik özellikleri ile yaptığımız ürünün birleşiminde bir mucize ortaya çıkıyor. Hiç düşünmediğimiz fiziksel engeli olan çocuk ve bireylere de Otsimo'yu ulaştırdığımızı App Store yorumlarından öğrendik.

Sosyal Sorumluluk uygulaması Givin ile onbinlerce kişi toplumsal fayda yaratıyor

Givin Kurucu Ortağı Başak Süre 

App Store, hayatımızı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra toplumsal fayda sağlayan uygulamalar için de çok değerli bir platform sunuyor. App Store, Givin app ile bağışı, çok daha fazla kişinin günlük hayatına dahil ederek hem dezavantajlı çocuklara hem de sokak hayvanlarına yardım edebilmemiz için muhteşem bir platform sağladı. App Store sayesinde, iyi amaçlara destek olmak için on binlerce kişiyi aktive edebildik ve 1.5 sene gibi kısacık bir sürede bile binlerce çocuğun, gencin ve sokak hayvanının hayatlarında pozitif etki yaratabildik. App Store, Givin için en değerli erişim platformu oldu.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi

Bankacılık sektöründe gelişen teknoloji ile beraber hız ve kolaylık ön plana çıktı. Rekabette güçlenmek ve müşteriye en iyi hizmeti vermek isteyen bankalar teknolojiye büyük yatırım yapıyor. Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak bu doğrultuda, 2000’li yılların başından itibaren mobile ağırlık vererek; Türkiye’de ilklerden biri olan dijital bankacılık platformumuz CEPTETEB Mobil iOS uygulamasını müşterilerimizin kullanımına açtık. Son 10 yılda App Store’un da bu doğrultuda birçok yeniliği hayata geçirerek, bankacılık deneyiminin dijitalleşmesine büyük destek verdiğini söyleyebiliriz.

Faladdin’in Kurucu ortakları Sertaç Taşdelen & Kaya Diker

Teknolojinin insan bilincinin uzantısı olduğu, akıllı cihazların bir uzvumuza dönüştüğü bu çağda, binlerce yıllık geçmişi olan fal fenomenini artık bir iPhone deneyimi haline getirme hedefiyle yola çıkan Faladdin uygulaması, App Store'un gücü sayesinde dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Scorp ve WHO yaratıcısı Scorp Inc.'in CEO ve Kurucu Ortağı Sercan Işık

App Store sayesinde tüm dünyada milyonlarca kişiyi Scorp ve WHO uygulamaları aracılığıyla birbirine bağlamak bizim için gerçekten gurur verici. Her türlü konudan 30 milyondan fazla videoya sahip Scorp ve gerçek zamanlı olarak canlı canlı harika insanlarla tanışma olanağı sağlayan WHO, App Store’daki yüzümüz. Apple, App Store ile insanlarını birbirine bağlama davamızı yerine getirme konusunda en büyük destekçilerimiz arasında yer alıyor.

Voscreen Kurucusu Deniz Dündar 

Voscreen olarak kullanıcılarımıza ilk App Store aracılığıyla merhaba dedik. İlk kullanıcı yorumlarını okurken heyecanlıydık. O günden bugüne eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayan İngilizce öğrenme uygulamamız yaklaşık 3 milyon kişiye ulaştı. Bu süreçte App Store yaygın erişim ve geribildirim kanallarıyla kullanıcı deneyimlerini iyileştirmemiz ve 70'den fazla ülkeye ulaşabilmemiz adına başarımızda büyük katkı ve pay sahibi oldu.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR