• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

TERÖR UZMANINDAN ŞAŞIRTAN MARMARİS DETAYI!

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar 15 Temmuz darbe girişim yaşananları saat saat anlattı. Yarar, Erdoğan'ın Marmaris'te bulunma sebebini öğrendiğinde şok olduğunu söyledi.

GÜNDEM 5.08.2016 12:54:00 0
TERÖR UZMANINDAN ŞAŞIRTAN MARMARİS DETAYI!

15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suikast girişiminin ayrıntılarını anlattı. 15 Temmuz'la ilgili kırılma noktasının Marmaris olduğuna işaret eden Mete Yarar, 'bu soruyu çok araştırdım, bulduğumda şok oldum' dedi.

İşte Yarar'ın gözünden o gece:

"ERDOĞAN'IN MARMARİS'TE OLMASI SUİKASTİ BOZGUNA UĞRATTI ANKARA'DA OLSA ÇOKTAN F-16'LARLA VURMUŞLARDI"

"...Diyorlar ki Marmaris'e giden suikast timi acemi, otelin yerini sormuşlar falan… Anlatayım olanları. Ben buraya gittiğimde Sayın Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'e neden gittiği sorusunu da çok araştırdım. Bulduğumda şok oldum. Sayın Cumhurbaşkanı eğer o gün Marmaris'te değil de İstanbul veya Ankara'da olsaydı çoktan F-16'larla vurmuşlardı.

"MARMARİS'E GİTME KARARINI YARIM SAATTE ALIYOR"

Çünkü koordinatını biliyor. Ama otelin olduğu yer 1000 dönümlük arazi. Bu otelde 2000 oda var. Sayın Cumhurbaşkanı aslında buraya gitmeyi planlamıyor. Müsaade aldığımda neden değiştiğini yazacağım. Buraya gitme kararı yarım saatte alınıyor. Güvenlik amaçlı da değil.

"YAVERLERİNİ ALMIYOR"

Planlı bir tatil değil. Başka bir şey daha ilginç. Yanına ekibinden çok az kişiyi alıyor. Yaverlerini hiç almıyor. Otelde de kalmıyor burada. İçinde kaldığı yeri bulamıyorlar.

YARBAY İTİRAFÇI OLMUŞ

Oteldekiler bile bilmiyor nerede kaldığını. 4 gün boyunca nerede kaldığını bilmiyorlar. Buradan da Antalya'ya Eto'o maçına gidecek. Cumhurbaşkanı'nın yaverinin yanında şoförlük yapan adamın ifadesine ulaştım: O her şeyi itiraf ediyor. Ona yardımcı olan şahıs özel kuvvetlerden yarbay. Yarbay itirafçı olmuş. O gün saat 14:30'da yarbayı muhafız alayına çağırıyorlar.

"HARİTALAR MARMARİS HARİTASI"

Gittiğinde Özel Kuvvetler'i ele geçirmeye çalışan albay, yarbay ve yaver masada oturuyor. Masanın üzerinde haritalar serili. Haritalar Marmaris haritası. İşaretli yer bu otel. Burada olduğunu biliyorlar. Ama nerede olduğunu bilmiyorlar. 38 kişiyle girince 2000 odayı arayamazsın. Onu araştırıyorlar. O sırada emir verildi. 14:30'da yola çıkıyor. İfadesindeki "Genelkurmay Başkanı'ndan evrak vereceğim derim, yerini öğrenirim" kısmı doğru. Onu yapmak için Muğla'ya doğru yola çıkıyor. Antalya'ya doğru yola çıkmıyor.

HEDEF: ERDOĞAN'I UYKUDA YAKALAMAK

Yani Marmaris'e gidiyorlar. Aslında otele gelecek ve Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yeri öğrenecekler.

Bunların hepsi planlamaları sabaha karşı darbe yapılacağı şeklinde yapıyorlar. Fakat erkene alınınca yolda yakalanıyorlar. Hedef Sayın Cumhurbaşkanı'nı uykuda yakalamak.

Muğla'ya yaklaşınca telefon geliyor, yoldan dönüp Çiğli'ye gidiyorlar.

Hani bilmiyorlardı Sayın Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te otelde olduğunu.

"37 KİŞİLİK EKİP OLARAK BEKLİYORLAR"

İstanbul'dan gelecek bir ekip var biliyorsunuz, beklenen. Özel kuvvetçi değil bu adamlar. O ekip silahsız olarak Çiğli'ye geliyor. MAK timlerinden silah alıyorlar. 37 kişilik bir ekip olarak bekliyorlar.

"BASIN MENSUPLARINI ÇAĞIRIYOR"

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanı darbe olduğunu öğrenmiş, genelkurmay başkanına MİT müsteşarına ulaşmaya çalışıyor. İki hamle yapılmıştı. 01:25'de TV'ye bağlanmadan önce, otelin girişine Marmaris'teki bütün basın mensuplarını çağırıyor. Hande Fırat'a yaptığı görüşmenin aynısını onlara yapıyor. Fakat hiçbiri servis edilemiyor. Ondan sonra TV'ye bağlanıyor.

"ERDOĞAN'IN GİDECEĞİ 4 GÜZERGAH VAR"

MİT'in Külliye'ye gelip füze atan ekibi, darbe olacağı ortaya çıkınca, aynı zamanda Çiğli'den bir ekip tarafından uyarılıyor. Diyorlar ki, "Burada bir ekip var. Marmaris'e gidecekler, içinde operasyona gidecek bir ekip var. O ekip uyarıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın otelden çıkması isteniyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın gidebileceği 4 güzergah vardı.

"TEK SEÇENEK HELİKOPTER"

Fakat karayoluyla da gidebilir, havayoluyla da gidebilir veya deniz yolundan gidecek. Denizyolu tartışılırken Aksaz Üssü çok yakın. Oradan kalkan bir helikopter bizi yakalarsa durumu var. Bir tekne de ısıtılıp bekletiliyor. Dalaman'a denizden gitmek için. Karayolunu Muğla valisine soruyorlar. O da "Sayın Cumhurbaşkanım tüm yollar şu anda bizim tarafımızdan kapatılmış durumda" diyor. Tek seçenek helikopterle gitmek.

"CUMHURBAŞKANI HELİKOPTERDE 20 DAKİKA BEKLEDİ"

Sayın Cumhurbaşkanı saat 02:20'de helikopterin içine biniyor, saat 02:40'a kadar helikopter kalkmıyor. Birçok güvenlik görüşmesi yapılıyor o arada. Biz sadece Atatürk Havalimanı'nı gördük. Halbuki havalimanlarından çatışmalar çıktı, darbeciler ele geçirildi.

"10 DAKİKA SONRA ERDOĞAN'IN HELİKOPTERİ HAVALANIYOR"

02:30'da Sayın Cumhurbaşkanı'na Çiğli'den suikast timinin bulunduğu helikopterin kalktığı bilgisi geliyor. 02:40 ile 02:50 arasında Sayın Cumhurbaşkanı'nın helikopteri kalkıyor.

"3 NOKTADAN OTELE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

İlk gelen operasyon timinin indiği saat 03:20. Gittim bölgeyi gördüm. Adamlar doğru yere inmişler. Otelin hemen yanında otopark var. İlk helikopter oraya tozluk alan olduğu için inemiyor. Biraz daha ileri gidip mısır tarlasının üzerine halatlarla indiriyor. Bir diğer helikopter sahile indiriyor. 3 noktadan otele girmeye çalışıyorlar.

"SAHİLDE BULUŞUYORLAR"

Resepsiyondan girmiyorlar içeriye. Hepsi sahile iniyor. Sahilde buluşuyorlar. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yer sahilden hemen ileride. Sahilden yürüyerek gidiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'nın koruma ekibi, özel kalem müdürünün ailesi de orada kalıyor.

"5 ODANIN KAPISI KIRILIYOR"

Polisler 2000 odanın içerisinde kayıtlarını sildirerek çekiliyorlar. Pasif pozisyonda gizleniyor polisler. 2000 odanın içindeki 5 odanın kapısı kırılıyor. Polislerin kaldığı odalar onlar da.

"İŞKENCE YAPMIŞLAR"

1000 dönüm arazi içerisinde hiç kaybolmamış bu suikast timi. En kısa yoldan gitmişler, 2000 oda içinde polislerin kaldığı 5 tane odaya gitmişler. 1 polis şehit oldu, geri kalanlara da işkence yapmışlar. O polisler yoğun bakımda.

Sabaha karşı çekilip bölgeden çıkıp gidiyorlar.

2000 ODADA POLİSLERİN ODASINI NASIL BULDULAR?

2000 odada nasıl 5 tane odada kaldıklarını buldunuz? En kısa yolu nasıl bildiniz? Sayın Cumhurbaşkanı aslında gittiğinde iki yerde kaldı. Kendi tecrübeme dayanarak buldum. Kaldığı özel mülk ayrı. Kimin misafiri olduğunu vermiyor. Bir de misafir kabul ettiği 4 odalı bir odası var. Birbirinden farklı yerlerde bunlar. Koruma polisleri de ona yakın odalarda kalıyor.

Bu adamlar Sayın Cumhurbaşkanı'nın büyük misafirhanede kaldığını sanıp orayı basıyorlar, orayı kurşunlamışlar. Asıl kaldığı yere gitmiyorlar, çünkü bilmiyorlar. Buradan ne çıkartıyorum?

"KORUMADAN SUİKASTÇİLERE İSTİHBARAT GİDİYOR"

Muhtemelen misafir olarak kabul ettiği kişilerden bir tanesinin korumasından suikastçilere istihbarat gidiyor. Bunun hem polislere yakın olması gerekiyor ki odalarına girebilsin, hem de Sayın Cumhurbaşkanı'nın misafirhanesine giremesin.

SUİKASTÇİ DARBECİLER NEDEN KAÇAMADI?

Bunların kaçış planı yok. Çünkü bütün kaçış planlarını helikopterlerin gelip tekrar bunları alması üzerine kuruyorlar. C planları yok. C planı ne demek? Düşman topraklarında nereye kaçacaksın? Kendi ülkende vatan hainiysen nereye kaçacaksın. Bir defa bunun motivasyon eksikliği var. MAK'çılar çok uzun yürüme performansına sahip değiller, çünkü yetenekleri o değil. İlk yakalananlar da onlar oldular.

Hayatı idame, bir yerde yaşarken tuzak kurarak yapılır. Adam durmuyor ki, adam devamlı kaçıyor. Bulduklarınla yetinmeye çalışıyorsun. Kaçtığın yerde hayatı idame olmaz.

"ADİ HIRSIZ GİBİ KAÇTILAR"

Bu kaçma harekatı. Yılan peşinde koşmazsın. Yapacağın bir şey yok. Adi hırsız gibi kaçtılar. Düşman topraklarına atlamış bir asker gibi değil, kendi topraklarında adi bir hırsız gibi kaçtılar. Üstelik moral motivasyon sıfır.

Bu ekibin ifadeleri şunun için önemli. Giderken önceden hazırlık yapılmış. Kimin gideceği belli. Suikast timini organize eden Sönmezateş'in Silahlı Kuvvetler'deki görevi Kuzey Irak'a yaptığımız operasyonların başındaki adam gibi düşün.

Uyduları kullanma, İHA'ları kullanma, her tarafı görüntüleme imkanları bunun elinde.

Üç tane kritik adam var. Genelkurmay'da Partigöç, biri Semih Terzi, biri de bu adam. Üç operasyon bunlar için çok önemliydi. Üçü de kritik görevlerde.


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR