• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,18% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5985,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Tarih Dedektifleri

Hiç gidemedikleri, göremedikleri tarihi mekanları "Tarih Dedektifleri" adıyla "Önce Oku, Sonra Gez, Tarihe Aç Bir Parantez" projesi ile gezdiler.

KÜLTÜR - SANAT 13.03.2019 15:38:00 0
Tarih Dedektifleri

Hiç gidemedikleri, göremedikleri tarihi mekanları "Tarih Dedektifleri" adıyla "Önce Oku, Sonra Gez, Tarihe Aç Bir Parantez" projesi ile gezdiler.

Özel seçilmiş 15 öğrenci Ordu'nun 28 ayrı tarihi mekanını 3 gün boyunca gezip incelediler ve fotoğraf makineleri ile bu anlarını ölümsüzleştirdiler. Ordu'nun Fatsa İlçesinde Atatürk İlkokulu idaresi tarafından "Tarih Dedektifleri" adıyla "Önce Oku, Sonra Gez, Tarihe Aç Bir Parantez" projesi gerçekleştirdi. Proje için 15 öğrenci seçildi. 15 öğrenci proje koordinatörü öğretmenleri ve proje paydaşı kurum yetkilileri ile 3 gün boyunca Ordu ilinin 28 ayrı tarihi mekanında inceleme yaptılar.

3 gün boyunca Arkeolog Kağan Özdemir rehberliğinde gezerek, görerek, yaşayarak bilgi yükleyen öğrenciler finali Boztepe'ye teleferik gezisi ile yaptılar. Öğrenciler teleferik gezisinde söyledikleri türkülerle adeta yorgunluk attılar.

Fatsa Atatürk İlkokulu Müdürü Gökhan İslam, "2023 vizyonu kapsamında öğretmenler beraber "Önce Oku Sonra Gez, Tarihe Aç Bir Parantez" adlı projemizde okulumuzda Tarih Dedektifleri şeklinde adlandırdığımız öğrencilerimizle Ordu ilimizin tarihi yerlerini öğrencilerimize gezdirerek tarih bilincini çocuklarımıza küçük yaşlarda aşılamayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda etkinliklerimiz ve gezilerimiz oldu. Öncelikle proje ekibi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum akabinde proje ortaklarımız olan tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Projemizi Ordu'da paydaşlarımız olan Ordu Valiliğimizin önem projesine atfen gerçekleştirdik aynı zamanda Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ordu Turizm İl Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğümüzün desteğiyle beraber 28 ayrı tarihi noktada öğrencilerimizin bu gezilerden faydalanmasını sağlamış olduk" dedi.

Rehber Öğretmen Tuğba Bağcı ise "Önce Oku Sonra Gez, Tarihe Aç Bir Parantez" projesiyle çeşitli etkinlikler yaptıklarını ifade ederek, "Bu süreçte biz çocuklarımızın gerçekten tarih bilincinin arttığını, merakının arttığını ve birbirleriyle olan grup bilinçlerinin arttığını öz güvenlerinin yükseldiğine şahit olduk. Bu geziler esnasında gerçekten keyifli vakitler geçirdik. Bu gezilerimizde geçirdiğimiz zaman diliminde çocuklarımızla hem yakınlığımız artıyor hem onların hayattaki değişikliklerine şahit oluyoruz bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Tarih Dedektifleri

Tarih Dedektifleri

Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflemek için direndi

Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi

Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"

Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer

Şanlıurfa’da bir kişi otomobilini ateşe verdi

Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı

Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı

Zonguldak’ta alevler geceyi aydınlattı, itfaiye papağanı yangın ortasından kurtardı

Kırklareli’de uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı

Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını tamamladı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

Rigoberto Rivas: "İlk yarıyı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"

Hrvoje Smolcic: "Bence iyi iş çıkardık"

Daniel Agyei: "Ligin en formda takımlarından biriyiz"

Başkan Özlü sahada: 23 Nisan Parkı Kütüphanesi açılışa hazır

Vatandaşın en acı gününde yanlarında oldular

Teksas’tan Bursaspor taraftarına net mesaj!

Başakşehir’de ayakkabı imalathanesindeki yangın söndürüldü

Denizli İdmanyurdu ilk yarının son maçına hazır

Bahamalar, Kosova’yı tanıyan 121. ülke oldu

Alaattin Gülerce: "Kupa maçından sonra yol haritamızı belirleyeceğiz"

Cizre’deki lisede taciz iddiası: Öğretmen gözaltında

Okulda rahatsızlanan 23 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Selçuk İnan: "23 puan çok iyi puan"

Kazada savrulan otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı: 4 yaralı

Ordu’da iki katlı ahşap evde yangın

Muş’ta jandarmadan öğrencilere kişisel güvenlik ve güvenli internet eğitimi

Üçüncü kattan ikinci katın balkonuna düşen çocuk ağır yaralandı

Konya’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.