• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Taksim Meydanı'nda Erdoğan Alarmı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Eğitim Zirvesi'ne katılmak için Taksim'e gitti, meydanda kuş uçurtulmadı. Zirvede konuşan Erdoğan, "Eğitimde radikal adımları atabiliriz" dedi.

GÜNDEM 26.03.2016 15:32:00 0
Taksim Meydanı

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Eğitim Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik tedbiri alındı. Zirvede konuşan Erdoğan, "Eğitim öğretim sistemimizin hedefi, sadece kariyer yapmaya veya sınav geçmeye odaklı bireyler yerine, aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi bir nesil yetiştirmek olmalıdır. İçinde bulunduğumuz dönem bu tür radikal adımları atabileceğimiz mümbit bir dönemdir. Allah'a hamdolsun Türkiye böyle bir sistemi inşa edecek birikime, imkana, kaynağa şu an fazlasıyla sahip' dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Taksim'deki The Marmara Otel'de düzenlenen Uluslararası Eğitim Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan için Taksim Meydanı'nda saatler öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.

KUŞ UÇURTULMADI

Son dönemlerde artan terör saldırılarını dikkate alan emniyet kuvvetleri, sabah saatlerden itibaren meydanda kuş uçurtmadı. Saat 11.00'den itibaren de Taksim Meydanı'nın Gezi Parkı tarafında kalan Mete Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve Gümüşsuyu'ndaki İnönü Caddesi'nin belli bir kısmı araç trafiğine kapatıldı.

VATANDAŞLAR TEK TEK ARANDI

Otel önünden geçmek isteyen vatandaşlara ise üst araması yapıldı.

"EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN ELE ALINMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğitim sisteminin çocuklara özgüven kazandıracak şekilde yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayarak, "Sistemin kadim değerlerimizin merkeze alan bir anlayışla, ilim, irfan, hikmet esasları üzerine yeniden inşa edilmesi şarttır. İçimizde bulunduğumuz dönem, bu tür radikal adımları atabileceğimiz bir dönemdir. Türkiye böyle bir sistemi inşa edecek imkana, kaynağa sahiptir" dedi.

Geleceğin Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Global Eğitim Zirvesi (GES), The Marmara Otel'de başladı. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Geleceğin Eğitim Derneği Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş ve davetliler katıldı.

"BİR ŞEYİN YENİ OLMASI, SÜZGEÇTEN GEÇİRMEDEN UYGULAMANIZ ANLAMINA GELMEZ"

Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın hızla geliştiğini vurgulayarak, "Teknolojik gelişmeler hayatın her alanını etkiliyor ve değişime zorluyor. Şüphesiz bu değişim baskısının hissedildiği en önemli alanlardan biri eğitim. Bizim bu değişim dalgası önünde durma gibi bir düşüncemiz olamaz. Bizim değişimi yönlendirmek, onu toplumumuz faydasına kanalize etmek gibi bir sorumluluğumuzun olduğuna inanıyorum. Kendi değerleri ile barışık bir değişim sürecini idare etmek durumundayız. Bu aynı zamanda üniversitelerin de görevidir. Devlet değişimin bir gereği olarak yeni eğitim modellerini ve teknolojiyi çocuklara sunmak zorundadır. Çocuklarımızın kendilerine, ailelerine, en önemlisi bizi biz yapan değerlere karşı yabancılaşmalarına da mani olmamız gerekiyor. Burada hassas bir denge vardır. Bir şeyin yeni olması, onu sorgulamadan herhangi bir süzgeçten geçirmeden alıp uygulamamız anlamına gelmez. 'Yeni olan her şey iyi ve faydalıdır. Eski olan her şey kötü ve zararlıdır' yaklaşımını kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

"ÇANAKKALE'DE DESTANLAŞAN BİR ASIM VARKEN, HALUK'U NE ÇANAKKALE'DE, NE KURTULUŞ SAVAŞINDA GÖRÜRSÜNÜZ"

Yabancılaşma konusunun Türkiye'nin son 200 yılına damga vurduğunu belirten Erdoğan, "Bu sorun eğitim öğretim sisteminin de etkisiyle ülkemizin kanayan yarasıdır. Edebiyat tarihimiz bu meseleyi ele alan onlarca eserle doludur. Bundan 118 yıl önce 'adaba sevdası' kitabında Recaizade Mahmud Ekrem'in resmettiği

karakter sadece lümpen, batılılaşmayı değil aynı zamanda yeni ile kurulan çarpık ilişkiyi de anlatır. Tevfik Fikret'in Haluk'un Serencamı da ibretlik bir hikayedir. Halukun karşısında ise rahmetli Mehmet Akif'in hayalini kurduğu Asım'ın nesli vardır. Çatışan, birbirine zıt olan bu iki karakter bizim son 200 yılımızı anlamak için bize fırsat sunar. Bedrin aslanları gibi Çanakkale'de destanlaşan bir Asım varken, Haluk'u ne Çanakkale'de, ne Kurtuluş savaşında görürsünüz. Bir yandan doğuya sırtına dönmede batıyı anlamaya çalışan, bu uğurda fikir çilesi çeken bir Asım vardır. Diğer tarafta önce İskoçya, ardından Amerika'ya giden ve son nefesini kilisede rahip olarak veren bir Haluk vardır. Bunlar hayali kişiler değildir. Biz bugün de Araba Sevdası'nda hicvedilen Bihruz Bey örneklerini görüyoruz. Bugün de Asım ve Haluk'un canlı sembolleri ile günlük hayatımızda karşılaşıyoruz. Bu karakterler aynı zamanda iki farklı eğitim modelinin ürünleridir. Haluk ve Asım değişmek zorunda olan toplumun, bu süreci nasıl faydasına ya da zararına yöneteceğinin işaretini verir" şeklinde konuştu.

"EĞİTİMDE ATTIĞIMIZ HER ADIM, ANLAMSIZ BİR İNATLA, DİRENÇLE KARŞILAŞTI"

Türkiye'nin hiçbir dönemde sömürge haline getirilemediğine dikkat çeken Erdoğan, "Ancak her dönemde bu ülkede batıya karşı duyulan aşağılık kompleksi sebebiyle, orada olanı sorgusuz sualsiz almaya teşne bir kesim var olmuştur. Sömürge kafalı, jakoben, kolaycı, kopyacı eser veremeyen bu kesim uzun süre devlet ve toplum hayatını kontrolünü ne yazık ki elinde tutmuştur. Toplumun can damarına kesmeye çalışan bu yaklaşımı rahmeti Ahmet Hamdi Tanpınar bir tür kültürel inkar olarak tanımlıyor. Ben de bu hem inkar hem de intihardır diyorum. Bunlar için milletimizin değerlerinin hiçbir kıymeti yoktur. Bu anlayışa göre terakkinin tek yolu tamamen batıya benzemek, ne bulursak alıp uygulamaktır. Akif ne diyor. 'Alınız ilmini garbın, alınız sanatını, veriniz hem de mesainize son süratinizi'. Biz son 13 yılda eğitim sistemimizi bu tek tipçi kompleksi zihniyetin tahakkümünden kurtarmak için çaba harcadık. Altyapı ve içerik konusunda hayata geçirdiğimiz politikalar belli kesimlerce sürekli engellenmek istendi. Göreve geldiğimizde milli bütçemizin ilk sırasında savunma vardı. Biz gerilere attık. Birinci sıraya eğitimi çıkardık. Personel konusunda ilk sıraya öğretmeni çıkardık. Eğitim ve öğretimde başarılı olamazsanız hiçbir şeyde başarıl olmanız mümkün değil. Fatih projesinden, seçmeli derslere attığımız her adım anlamsız bir inatla, dirençle karşılaştı. Bu direnç kesinlikle milletimizden değil, Haluk modelinde nesil yetiştirmeyi maharet sayan, başka fikirleri projeleri olmayan o dayatmacı azınlıktan geldi. Tüm engellemelere rağmen önemli başarılara imza attık" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM SİSTEMİNİ ÇOCUKLARIMIZA ÖZGÜVEN KAZANDIRACAK ŞEKİLDE YENİDEN ELE ALMALIYIZ"

Türkiye'nin eğitimde zor dönemleri geride bıraktığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç kızlarımız üniversiteye gittiklerinde ikna odaları kapılarında kendilerini bekleyen mürebbiyelerle değil, kendilerini güler yüzle karşılayan üniversite hocaları ile karşılaşıyor. Ancak bunları da yeterli görmüyoruz. Yeni Türkiye'yi inşa etmek için özgüveni yüksek, potansiyelinin farkında bir nesil yetiştirmek zorundayız. Eğitim sistemini çocuklarımıza özgüven kazandıracak, pergelin bir ayağını değerlerimize sabit kılacak, diğer ayağı ile tüm dünyanın Mevlana'nın dediği gibi dolaşacak şekilde yeniden ele almalıyız. Bu çerçevede başlatılan çalışmalar olduğun biliyorum. Bunları süratle hayata geçirip yeni ufuklara yol almalıyız. Ne batıyı bilen, ne de doğuyu özümsemiş parçalanmış karakterler değil, yerinin, yurdunun, kültürünün fakında nesiller yetiştirmeyi hedeflemeliyiz. Bizim tarihimiz bir yönüyle Mevlana, Mimar Sinan, Itri gibi abide şahsiyetler tarihidir. Nizamül Mülk sadece kendi dönemine ışık tutan bir medrese kurmamıştır, ilmek ilmek dokuduğu eğitim ve yönetim yapısı Selçukluyu da Osmanlıyı da yaşatan, onlara yüzyıllar boyunca güç katan bir kaynak olmuştur. Bugün istisnalar hariç dünyada çığır açan çalışmalara imza atan bilim insanları ve sanatçılar konusunda eksiklik hissediyorsak, başta gelen sebebi eğitim sistemidir"

"TÜRKİYE BÖYLE BİR SİSTEMİ İNŞA EDECEK İMKANA SAHİPTİR"

2004 yılından bu yana eğitimde ciddi adımlar atıldığını ancak bunların yeterli olmadığını savunan Erdoğan, "Zengin öğrenme imkanlarının gündeme geldiği, sıra dışı eğitim modellerinin tartışıldığı günümüzde farklı projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören ve fıtratı merkeze alan eğitim müfredatı üzerinde daha fazla durmalıyız. Bugün öğretmenlerimizle konuştuğumuzda en büyük sorunumuzun bedenen sınıfta ama zihnen başka yerlerde olan çocuklar olduğunu görüyoruz. Bu durumu değiştirecek, öğrencilerimizin sınıfa, derse, okuldaki aktivitelere ilgisini en üst düzeye çıkaracak yenilikleri süratle hayata geçirmeliyiz. Eğitimin hedefi sadece kariyer yapmaya odaklı bireyler yerine aklı selim, kalbi selim sahibi bir nesli yetiştirmek olmalıdır. Bunun için sistemin kadim değerlerimizin merkeze alan bir anlayışla, ilim, irfan, hikmet esasları üzerine yeniden inşa edilmesi şarttır. İçimizde bulunduğumuz dönem, bu tür radikal adımları atabileceğimiz bir dönemdir. Türkiye böyle bir sistemi inşa edecek imkana, kaynağa sahiptir. Bunu devletin tek başına yerine getirmesi mümkün değildir. Artık ertelenemez noktaya gelen bu ihtiyacın tüm toplum kesimlerince sahiplenilmesi gerekiyor. STK'lar üniversiteler, hocalarımız, kanaat önderlerimiz elini taşın altına koymalı" dedi.


Burs Başvurusu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler: Preply Türk Öğrenciler için Anlatıyor

İstanbul Masaj Salonlarını Bul

O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR