• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,52% 0,02
  • EURO

    34,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2429,57% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Sigarasız Sağlıklı Yaşama Merhaba Ödül Töreni

Sigarasız Sağlıklı Yaşama Merhaba Ödül Töreni Vali Aksoy'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 8.02.2020 10:36:00 0
Sigarasız Sağlıklı Yaşama Merhaba Ödül Töreni

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneğinin işbirliğiyle “Kamu Görevlileri Sigarayı Bırakıyor” etkinliği kapsamında düzenlenen Sigarasız Sağlıklı Yaşama Merhaba Ödül Töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
 
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen törene;

Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Vali Yardımcısı Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun, Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Argun Barış, daire müdürleri, Bağımlılıkla Mücadele Dernek Başkanı Ömer Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattının tanıtım filmi sunuldu.
 
Bağımlılıkla Mücadele Dernek Başkanı Ömer Karataş,  Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Argun Barış,  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “Bugün güzel bir etkinlikte biraradayız. Özellikle Kocaeli’de sigara bağımlılığı ve tütünle mücadele konusunda yürütülen önemli çalışmalar var. Türkiye’de 2018-2023 Tütün ile Mücadele Ulusal Strateji Planı Hazırlandı. Bununla birlikte bizde Kocaeli olarak İl Koordinasyon Kurulumuzda bütün kurum ve kuruluşlarımızın işbirliğiyle Kocaeli 2020-2023 Tütün ile Mücadele Yerel Eylem Planımızı oluşturduk. 17.12.2019 tarihinde de Valilik Oluruyla yürürlülüğe soktuk. Bu eylem planımızla  kurumlarımızın görev tanımları belirlenmiş Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyesi sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri, sigara bıraktırma poliklinik hizmetleri, 4207 Sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanun gereği tütün dumamının pasif etkilerinin önlenmesi için kurum ve kuruluşlar ile işletmelere yönelik kapalı alan denetimleri, yasa dışı ticaretle mücadele, çocuk ve gençlerin tütün ürünleri kullanımından  korunması ve ulaşılabilirliğinin engellenmesi için koordinasyon, izleme ve değerlendirme çalışamları yürütmekte olup, 2020 yılında da eylem planına uygun bir şekilde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz himayelerinde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneğinin işbirliğiyle bugün Kamu Görevlileri Sigarayı Bırakıyor etkinliğinde bir aradayız. 139 kamu personelimiz bu konuda başvuruda bulunmuş ve 52 kamu personeli 1 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında yapılan kontrollerle sigarayı bırakmışlardır. Sigarayı bırakan arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum. 
 
Kocaeli’de Toplamda 22 Bin 224 Kişi Bu Polikliniklerimize Başvurmuş Ve Bunlardan 4737 Kişi Sigarayı Bırakmıştır
 
Kocaeli’de Sağlık Bakanlığımıza bağlı birimlerimizde sigarayı bırakma ile ilgili poliklinik faaliyetleri var. Toplamda 8 merkezde 10 hekimimiz ve 7 hemşiremiz bu alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Son 3 yıla baktığımızda Kocaeli’de toplamda 22 bin 224 kişi bu polikliniklerimize başvurmuş ve bunlardan 4737 kişi sigarayı bırakmıştır. Bubaşvuru yapanlarla bırakanlar arasında  %21,3 lük bir oran ve buda çok küçümsenmeyecek bir orandır. 
 
Bugüne Kadar Toplam 681 Bin 966  Kadımıza Ulaşmış Durumdayız
 
Kocaeli Valiliği olarak Kadın Sağlığı ve Eğitimi projesini faaliyete geçirmiştik. Bu eğitim çalışmasında kadınlarımızı ilgilendiren bir çok konuyu bu eğitim kapsamına dahil ederek, kadınlarımızla paylaştık. Bu eğitim kapsamı içerisinde özellikle sigara, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve zararları anlatılan başlıklardan bir kaçıdır. Biz 2017 yılında bu projeye başladık.  2017 yılında 44 bin 649, 2018 yılında 207 bin 582, 2019 yılındada 429 bin 785, ve proje başladığından bugüne kadar toplam 681 bin 966  kadımıza ulaşmış durumdayız. Bu ulaştığımız kadınlara bir nebzede olsa sigaranın zararlarını anlatma fırsatuını bulduk. 
 
Son 3 Yıl İçerisinde 347 Ayrı Eğitim Programı Gerçekleştirilmiş, Toplamda 11 Bin 605 Kişi Sigara Ve Tütünün Zararları Konusunda Belirli Bir Noktada Eğitime Tabi Tutulmuştur.
 
Eğitime çok önem veriyoruz. Eğitim konusunda bir çok kurum ve kuruluşumuzla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 3 yıl içerisinde 347 ayrı eğitim programı gerçekleştirilmiş, toplamda 11 bin 605 kişi sigara ve tütünün zararları konusunda belirli bir noktada eğitime tabi tutulmuştur. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kızılay işbirliği içerisinde ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik olarak 2019 yılı içerisinde 129 bin 224 öğrencimize bu eğitim çalışmasını verdik. İşin eğitim kısmı yanında birde uygulamaya dönük olarak kaçak faaliyetlere yönelik emniyet ve jandarmamızında yürüttüğü önemli çalışmalar var. Son 3 yıl içerisinde sigara ve tütün kaçakçılığına karşı emniyet ve jandarmamız toplamda 184 olaya müdahale etmiş, 294 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 24 kişi tutuklanmış, 38 kişide adli kontrol işlemlerine tabi tutulmuştur. Son 3 yıl içerisinde polis ve jandarmamız tarafından 1 milyon 589 bin 725 paket kaçak sigara, 134 bin 418 gr tütün, 2156 paket kaçak tütün, 4 milyon 444 bin 300 makaron, 4189 kg nargile tütünü ve yine 701 paket nargile tütünü yakalanarak işlemler tamamlanmıştır. 
 
 Okul Çevresinde Çocuklarımıza Yönelik Olarak Tek Dal Sigara Satışı Hususunda Yasaklama Getirdik
 
2018 yılında Valilik olarak bir Emir yayınladık. Okul çevresinde çocuklarımıza yönelik olarak tek dal sigara satışı diye tabir ettiğimiz paketten hariç sigara satışı hususunda yasaklama getirdik. Marketler, bakkalar, büfelerde bu anlamda son 2 yılda emniyet ve jandarma teşkilatımızın yoğun denetimleri oldu. Son 2 yıl içerisinde toplamda 14 bin 432 işletme bu anlamda denetlendi. Bu denetleme neticesi de 44 işletmeye idari para cezası uygulandı. Toplam 183 bin 135 TL’lik bir para cezası uygulandı. 
 
Sigarayı Bırakmak Büyük Önem Taşıyor
 
Kapalı alanda tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmesine yönelik olarak son 3 yıl içerisinde Kocaeli genelinde 201 bin 935 denetim yapılmıştır. Tespit edilen ihlal sayısı 1551, uygulanan ceza miktarı 3 milyon 105 bin 777 TL’dir. Bir yıl içerisinde 4 kez  ihlal edilen işletmeye kapatma cezası veriliyor. Bu kapsamda da son 3 yıl içerisinde 14 işletme kapatma cezası ile cezalandırılmıştır. Sağlık Bakanlığımızın Alo 184 İhbar Hattı var. Son 3 yıl içerisinde gelen ihbar sayısı 8299, gelen ihbar sayılarına 2 saat içerisinde müdahale etmek önem taşıyor. Bunların 6162’sine 2 saat içerisinde sağlık çalışanlarımız müdahale ederek, gerekli işlemleri ortaya koymuşlardır. Sigaranın sağlığımızı tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz. Erkeklerde görülen kanser türlerinin başında göğüs kanseri geliyor. Uzmanlarımızın ifadesiyle bunun en önemli nedeni ise sigaradır. Dolayısıyla bu konuda daha duyarlı olmak ve sigarayı bırakmak büyük önem taşıyor. Biz ilk aşamada bu çalışmaya kamu çalışanlarıyla başladık. Önümüzdeki süreçte bunu bütün vatandaşlarımıza yaygınlaştıracak bir çalışmayıda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bağımlılıkla mücadele konusunda Kocaeli olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diyen Vali Aksoy tüm sigara içenlerin sigarayı bırakması temennisinde bulundu.
 
 
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Kamu Görevlileri Sigarayı Bırakıyor etkinliği kapsamında;  sigarayı bırakan 52  kamu görevlisinden ilçelerini temsilen seçilen personeli  tebrik ederek, onlara belgelerini verdi ve günün anısına protokolle birlikte  toplu fotoğraf çektirdi..
 
 
 


Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR