• BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91

Serkan Özcan,“Sizin dışınızdaki herkes” terörist, darbeci, hain, bölücü?

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmak için her Çarşamba günü olduğu gibi kameralar karşısına geçti.

POLİTİKA 14.01.2021 09:19:00 0
Serkan Özcan,“Sizin dışınızdaki herkes” terörist, darbeci, hain, bölücü?

Serkan Özcan, sözlerine “Artık ülkeyi yöneten bir iktidar yok” diye başlarken “Tam tersine, baştan aşağı bir trol ordusuna, propaganda birliğine, manipülasyon gücüne dönüşmüş bir koalisyon iktidarı var” dedi.

Vatandaşların derdiyle iktidarın dertlerinin birbirinden çok başka olduğunu dile getiren Özcan, “Milletin derdi asgari ücret, onların derdi en alakasız şeylerden darbe çıkarmak. Milletin derdi ay sonunu getirmek, onların derdi her gün birisini daha hain ilan etmek. Milletin derdi çocuğunun eğitimi için bilgisayara ve internete ulaşmak, bunların derdi her gün birisini terörist ilan etmek. Milletin derdi elektrik-su-doğalgaz faturasını ödeyebilmek, bunların derdi milletin içine daha fazla fitne, fesat ve ayrılık tohumu ekmek” ifadelerini kullandı.

Hamasetten usandık, milli iradeye kast edecek hainler varsa bulun çıkarın!

Son günlerde gündemi meşgul eden darbe tartışmalarına da değinen Gelecek Partisi Sözcüsü, “Beyler iktidar elinizde; Varsa bir darbe kumpası, varsa niyeti bozuklar, varsa milli iradeye kastedecek hainler bulun çıkarın! Sabahtan akşama twitter kampanyaları, medya organizasyonları, içi boş hamaset artık usandırdı, gerçekten usandırdı. Millet bunu hak edecek ne yaptı size?” derken bu söylentilerin ülkenin gerçek gündeminin konuşulmaması için çıkarıldığını ifade etti. Serkan Özcan, iktidarı da milletin gerçek gündemine dönmeye davet ederek darbe söylentilerine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkenin ve milletin gerçek gündemi konuşulmasın diye trajik-komik duruma düşmek pahasına bunları yapıyorsunuz. Ama artık yeter. Milletin hakiki gündemine dönün. Milletin derdine dönün. Mesela bir nevi “Rakamları Ayarlama Enstitüsü” gibi çalışan TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına bir bakın.”

Gücü yeten ülkeyi terk edip gidiyor, bundan daha büyük bir beka sorunu olur mu?

İşsizlik ve genç işsizliğine ilişkin birtakım verileri paylaşan Özcan, “Gücü yeten, yolunu bulan, geleceğini ülke dışında arıyor, ülkeyi terk edip gidiyor. Bundan daha büyük beka sorunu, bundan daha büyük bir gündem olur mu?” diye konuştu.

Türkiye’deki işszilğe dair bazı veriler paylaşan Özcan, işsizliğe ilişkin şu rakamları paylaştı:

“2020 yılında yani tam 4 yıl sonra 15 yaş üstü nüfusumuz 63 milyon kişi, istihdamda olanlar ise yine 27 milyon kişi. Başka bir deyişle son 4 yılda ülkemizde 15 yaş üstü nüfus 4 milyon kişi artmış, ama istihdamda bir arpa boyu dahi yol alınamamış. Nüfusun sürekli arttığı bir ülkede, çalışan sayısını artıramıyor, hatta iki senedir düşürüyorsunuz. Avrupa Birliği’nde genç işsizliği %18 seviyesinde. OECD’de ise bu oran %11’e kadar geriliyor. Bizde genç işsizliği %25, istihdam oranı ise sadece ama sadece %30. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların, yani kayıt dışı çalışanların oranı %34. Her üç çalışandan biri kayıt dışında.”

Hepsine tamam da aşı nerede?

İktidarın ayrıştırıcı söylemlerini de sert bir dille eleştiren Özcan, “Tamam ‘darbeyi’ ima eden şeyler söylendi, Can Ataklı diye bir adam yazlığından Türkiye Cumhuriyeti devletini neredeyse yıkacaktı, çok büyük bir tehlikeye sebep oldu. Tamam “20’li yaşlardaki çocuklar” üniversite önünde eylem yaptı, büyük bir terörist tehdit çıktı ortaya. Zaten “sizin dışınızdaki herkes” terörist, darbeci, hain, bölücü. Sizden olmayan fiilen nüfusun yarısı terör örgütlerinin elinde oyuncağa dönmüş. Siz nasıl bir kişiye dört maaş veriyorsanız, muhalif olan herkes de dört terör örgütüne birden üye olmuş. Biz zaten tesadüfen bunca teröristin arasında canımızı koruyarak yaşayan insanlarız. Siz yani iktidar da tesadüfen bunca darbe tehdidi altında hala iktidardasınız. Hepsine Tamam! Hepsi tamam da aşı nerede? Hepsine tamam da bu 2800 TL asgari ücretle ay sonu nasıl gelecek? Hepsine tamam da bu zamlarla hayat pahalılığıyla vatandaş nasıl yaşayacak? Hepsine tamam da bu işsizlikle milyonlarca insan nerede iş bulacak?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı aşı konusunun ne durumda olduğunu bilmiyor

Aşı konusunun hala bir netliğe kavuşmadığına dikkat çeken Özcan, Sağlık Bakanı ile Cumhurbaşkanının açıklamalarının tutarsızlığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu koalisyon iktidarını, bir an olsun vatandaşa kulak vermeye davet ediyoruz. Cumhurbaşkanı yarın veya Cuma günü aşılama başlıyor diyor. İyi güzel de aşı nerede? Sağlık bakanı günde 1,5-2 milyon aşılayacağız diyor. Yahu elimizdeki aşı zaten 1,5 milyon kişiye yetecek kadar! Eğer Sağlık Bakanı’nı ciddiye alırsanız Cumhurbaşkanı aşıda ne durumda olduğumuzu bilmiyor demektir. Eğer Cumhurbaşkanı’nı ciddiye alırsanız Sağlık Bakanı’nın aşıya dair hiçbir planı olmadığı ortaya çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Sağlık Bakanı, bu ülkede 90 milyona yakın insan yaşıyor. Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz? Çin’den aldığınız, oldukça tartışmalı ve sadece 1,5 milyon insana yetecek aşıyı uyguladıktan sonra ne yapacaksınız? Tekrar soruyoruz: Sizin aşı planınız nedir? Niçin şeffaf olamıyorsunuz? Niçin millete ne yaptığınızı açıklayamıyorsunuz? Aylardır Çin aşısı için bu ülke laboratuvar olarak kullanıldı. Madem aşı denendi ve uygulama noktasına gelindi. Niçin bizim bütün nüfusumuza yetecek kadar aşımız yok? Niçin iki Türk bilim insanının geliştirdiği aşılar dünyanın her tarafına gitmişken bizde yok?”

4 soru!

Serkan Özcan, aşı meselesine ilişkin dört sorularının olduğunu kaydederek şunları sordu:

Bir, Niçin dünyadan farklı aşılardan bir sepet yapmadınız ve milletimizi tartışmalı Çin aşısına mahkûm ettiniz?

İki, Niçin hepimizi mahkûm ettiğiniz Çin aşısından bile elinizde yeteri kadar aşı yok?

Üç, Niçin dünyada birçok ülke aşılamaya başlamasına rağmen biz aşı olamıyoruz?

Dört, Elinizdeki sembolik miktarda aşı bitince ne yapacaksınız?

Daha düne kadar FETÖ’nün malzemeleri ve mühimmatları ile siyaset yapanlar, bugün milleti terörist olmakla suçlayıp duruyorlar

MHP lideri Bahçeli’nin son dönemlerde sık sık yineldiği “HDP kapatılsın” çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özcan, Devlet Bahçeli’nin 17-25 Aralık saati önünde verdiği pozu da hatırlatarak şunları kaydetti:

“En son 15 yıl önce duyduğumuz ‘şu parti kapatılsın, bu parti kapatılsın’ kampanyası şimdi bu iktidarın günlük diline dönüşmüş durumda. Milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına Allah’ın her günü hakaret etmek artık bu koalisyon iktidarının günlük rutinine dönüştü. Önlerine geleni terörizmle suçluyorlar. Emin olun, terör örgütlerinin bile bunlar kadar terör gündemi yok. Daha düne kadar 17/25 FETÖ saati önünde poz verenler, bugün milleti terörist olmakla suçlayıp duruyorlar. Dünya’nın ciddi hiçbir ülkesinde vatandaşlarına, milletine, siyasi partilerine bu kadar terörizm suçlaması yapan bir kafa bulamazsınız. Millet ekmek derdinde bunlar milleti düşmanlaştırmak derdinde. Millet ay sonunu getirme derdinde bunlar milleti kutuplaştırmak derdinde. Bu koalisyon iktidarının ülkenin sorunlarını çözmek bir yana bu sorunları idrak etmesi bile artık mümkün değildir.”


Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

İzmit’in araç filosuna 4 yeni araç daha dahil oldu

Kocaeli’ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

Şerit değiştiren tır panelvanı bariyere sıkıştırdı

Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR