• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

"SEN HANGİ HAKLA DEVLET KURMAKTAN BAHSEDİYORSUN?"

İsim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum eş başkan kulaklarına üflenen suflelerle konuşuyor. Bunlar ihanettir" dedi.

POLİTİKA 29.12.2015 11:11:00 0

Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kürdistan'ı kuracağız" sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Malum eş başkan Rusya ziyareti sonrası kulaklarına üflenen suflelerle bazı hezeyanlar ortaya atmıştır. Bunlar provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenler gereken cevabı alacaktır." dedi.

Erdoğan, doğuda süren operasyonlarda ilgili de "Yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Operasyonlar terörü tamamen yok edene kadar, bölgeye refah getirene kadar milli güvenliğimiz için tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecektir." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Dostumuz, kardeşimiz ve stratejik ortağımız Suudi Arabistan'la ilişkilerimize önem veriyoruz. Son dönemde işbirliğimiz de artmaya başlamıştır. İkili ilişkileri ve bölgede yaşananları ele alacağız. Ekonomik, ticari meseleler, terörle mücadele en önemli başlıkları teşkil ediyor.
Son hadiseler, planladığımız atacağım adımlar konusunda hız vermemizi sağladı. Suriye, Irak, Yemen, Libya başta olmak üzere bölgemizdeki kritik konular üzere değerlendirmelerde bulunacağız.

8-10 Aralık tarihlerinde Suriye muhalefetine bir konferans düzenlemek suretiyle evsahipliği yaptı. Bazı önemli kararlar alındı. Suudi Arabistan'la dayanışma içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm kriz bölgelerine adaletli ve sürdürülebilir kalıcı barışın tesisidir. Türkiye'nin ortaya koyduğu tezler, tavsiyeler bellidir. Bölgenin tarihini, sosyolojisini bilmeden atılacak adımların zulüm ve gözyaşı getireceği açıktır. 400 bin masum insanı acımasızca katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağıdır.

PYD, YPG gibi terör örgütlerine göz yummak, bölgedeki yangına körükle gitmektir. Bunlar görünürde birbirleriyle çatışıyor ama birbirlerine güç veren örgütlerdir.

5 yıldır yaklaşık ilkeli, tutarlı, insani tutum ortaya koyarak ne kadar isabetli bir tutum sergilediğimiz ortada. Bundan sonra da devam ettireceğiz.

"SURİYE'DEKİ SON GELİŞMELER PKK'NIN DA İŞTAHINI KABARTIYOR"

Suriye'deki son gelişmelerin PKK'nın ülkemize yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlar yapıyor. Yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Operasyonlar terörü tamamen yok edene kadar, bölgeye refah getirene kadar milli güvenliğimiz için tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecektir.

"ÖRGÜTÜN SİYASİ UZANTILARI AĞIZLARINDAKİ BAKLAYI ÇIKARTMAYA BAŞLADI"

Bölücü örgütünün siyasi uzantıları ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Bu süreç gerçek yüzlerin görüldüğü süreçtir. Malum eş başkan Rusya ziyareti sonrası kulaklarına üflenen suflelerle bazı hezeyanlar ortaya atmıştır. Bunlar ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenler gereken cevabı alacaktır. Biz bu açıklamaların gerçek sebebini biliyoruz. Kazdığı hendeğe gömülen örgütün başarısızlığını örtmeye yöneliktir bu açıklamaları. Kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar. Gerekli soruşturma başlatıldı. Bölge insanı bu terörist ve siyasi güruhu gördükçe arasına mesafe koymuştur. Bu ihanet şebekesine gereken dersi hem hukuktan hem milleten alacağına inanıyorum."

PYD, 'KIRMIZI ÇİZGİ' OLAN FIRAT'IN BATISINA GEÇTİ Mİ?

Bizim kendi güvenlik güçlerimizden henüz batıya geçtiklerine dair bir bilgi yok. Bazı kaynakların iddiası sadece bunlar. Cerablus'u IŞİD'den temizleme adımları devam ediyor. Bu kesinlikle başarılacaktır. Terör örgütlerinin o ülkenin milli güçlerinin sağlam durması karşısında dayanmaya tahammülü yoktur. Kararlılığımız ortadadır. PKK'ya karşı verilen mücadele devam edeceği gibi koalisyon güçleriyle atacağımız adımlar bellidir.

DTK KONGRESİ - ÖZERKLİK AÇIKLAMASI

Bu açıklamalar maalesef, ismi demokratik, uygulamalarıyla demokrasiyle alakası olmayan yapı bunlar. Kendileri kesinlikle bilmeli ki, halkın iradesi silahtan güçlüdür, bunlar parlamentoya inanmış değil. Bir taraftan Türkiyeliyiz demeye başladılar, bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla veya Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor. Halkımızın değerlerine saygı duymak gerekir. Kandan beslenenlerin halkımızı sokağa dökmek suretiyle 6-7-8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşlerim maalesef bu davete uydu ve 50 Kürt kardeşimiz öldü. Ölen Kürttü, öldüren de Kürttü.

"SEN HANGİ HAKLA DEVLET KURMAKTAN BAHSEDİYORSUN?"

İspir'de bir uzman çavuşumuzun şehit olması neticesiyle babasının haykırışı vardı. Bunlar ademe mahkum ediliyorlar, edilecekler. Sen hangi halkla Türkiye'nin üniter yapısına karşı hangi hakla doğuda, güneydoğuda devlet kurmaktan bahsediyorsun?

Anayasamızın 14. maddesi bunların attığı adımlara karşı konulmuş maddedir. Bu adımları atamazsınız. Ne güvenlik güçlerimiz, ne silahlı kuvvetlerimiz ne köy korucularımız müsaade eder. Nasıl açtıkları çukurda boğuluyorsa, bundan sonra da boğulmaya devam ederler. Olay son derece açık ve nettir. Camilere, okullara olan saldırıları sonlarının geldiğinin akıbetidir. Esnafa yaptıkları saldırılar Kürt kardeşimin, bölgenin temsilcisi değiller. Tehdit ve yıldırmayla oylarını gasp edenlerdir.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Şu anda anayasa konusunda tüm siyasi partilerin Türkiye'de toplumsal mutabakatın sağlandığı bir yeni anayasa beklentisi var. Hemen hemen siyasi partiler bunun sözünü meydanlarda verdiler. Seçimlerde verilen bu sözün yerine geldiğini görürüz. Başbakanlığım döneminde parlamento içinde 4 siyasi partinin kurmuş olduğumuz bir uzlaşma komisyonu ile başlattığı çalışma vardır. Önce 47 maddede mutabakat sağlanmıştı. Anamuhalefet lideri bu maddeleri geçirelim demişti. Temenni ederim ki, Sayın Başbakan'ın yapacağı bu ziyaretle iki siyasi partinin bu konudaki düşüncelerini biz de takip edeceğiz. Burada bir mutabakat sağlanır, en azından asgari müşterek sağlanır ve 12 Eylül darbesi anayasası ile yaşamak değil, yeni bir anayasayı tesis etmek suretiyle ülkemiz yarınlara, milletin kendi iradesinin güç verdiği anayasayı tesis etmiş olur. Bu yüzde 100'le olur diye bir şey yok. Referandum veya parlamento içi çalışmayla bu yapılır. Her iki hal sonrası millete gitme suretiyle, sağlam irade tecelli eder. Hatta daha da ileri gidiyorum halkla arama konferansları yaparak oluşturulacak bir anayasa maddeler manzumesinde bir adım atılabilir ve milletçe her beraber milli bir anayasa kurduk deriz.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır'da gerçekleştirilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürdistan'ın kurulacağını söyleyerek "Diktatörlük mü, tek adam mı, özyönetim mi? Bunun kararını biz verdik. Batı da buna katılmalı ve bunun kararını vermeli" demişti."


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR