• BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,14
  • EURO

    34,95% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2324,15% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

ÇEDAŞ grup şirketlerinden Sürmeligaz tarafından ilçedeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ev ve iş yerlerine düzenlenen törenle...

EKONOMİ 3.02.2018 17:48:00 0
Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi doğalgaza kavuştu.

ÇEDAŞ grup şirketlerinden Sürmeligaz tarafından ilçedeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ev ve iş yerlerine düzenlenen törenle doğalgaz verilmeye başladı.

Kızılelme Şehitlik anıtı'nda düzenlenen törende konuşan Çorumgaz Genel Müdürü Kasım kahraman, Sarıkaya için tarihi bir gün olduğunu belirterek, ilçeyi doğalgazla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2004 yılına kadar Türkiye'de sadece beş şehirde doğalgaz olduğunu hatırlatan Kahraman, "İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmit'in dışında doğalgaz verilmesi mümkün değildi. Doğalgaz piyasası özelleşince ilk olarak Çorum'a sonrasında ise Yozgat doğalgazı ilk kullanan şehirler arasında yer aldı" dedi.

Yozgat ve ilçeleriyle 85 bin aboneye hizmet verdiklerini açıklayan Kahraman, Yozgatlıları doğalgazın kolaylığı ve ekonomisiyle buluşturduklarının altını çizdi.

Sarıkaya ilçesinde doğalgaz çalışmaları kapsamında 5 kilometrelik bir yatırım planlaması olmasına rağmen bu oranı yapılan değişikliklerle birlikte 20 kilometrenin üzerinde gerçekleştirdiklerini açıklayan Kahraman, "Doğalgazı Sarıkayalıların hizmetine arz etmiş olduk. Bunun en önemli gerekçesi Cumhurbaşkanımızın doğal gazın yaygınlaştırılması, doğal gazı sadece büyükşehirlerdeki vatandaşlarımızın değil nüfusu 10 bin, 20 bin üzerindeki olan ilçelerimize de götürülmesiyle ilgili talimatı üzerine, biz bu talimatları emir telaki ettik ve Cumhurbaşkanımızın hedefleri doğrultusunda ilk olarak Çekerek ve Sarıkaya da çalışmalara başladık. Çekerek aralık içerisinde doğalgazla buluştu bugün de Sarıkaya ilçemiz buluştu. İlçemizdeki konutlar ve işyerlerine doğalgazla buluşturuyoruz. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Kahraman, doğalgaz tesisatlarının Sürmeligaz tarafından yetki verilen sertifikalı firmalar dışındaki kurumlara yaptırılmaması için uyarılarda bulundu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ise, Sarıkaya için devrim niteliğinde birgün olduğunu belirterek, "Bundan önce yapmış olduğumuz tüm hizmetleri bir tarafa bırakarak söylüyorum. Doğalgaz hizmetinin gelmesi bizim için büyük bir nimettir. Bu saatten sonra ölsek de gam yemeyiz. Bu bizim için bir gurur ve onur meselesi olmuştu. İlçemizi doğalgaza kavuşturmanın haklı gururu ve onurunu beraber yaşıyoruz. Bu hizmetin gelmesinde Çorumgaz Genel Müdürü kasım Kahraman'a teşekkür ediyoruz. 2019 yatırım programına alınan doğalgazı 2017 yılına aldı" ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı harekatı ile ilgili de konuşan Açıkel, "Kızılelma şehitlik anıtı önündeyiz. Kızılelma baya gündemde. Afrin'e giden askerimize tankın üzerinde soruyorlar "Nereye gidiyorsun" diye Kızılelma'ya diyor. Kızılelma neresidir bugün Kızılelma Afrin'dir. Kızılelma Menbiç olacaktır. Kızılelma hükümetimizle, devletimizle bir ve beraber olmaktır. Cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla, genel başkanımızla, devlet olmaktır, millet olmaktır tek yürek olmaktır. İnşallah terörün kökünü kazıaktır. Yarın inşallah Kızılelma musu, erbil, Süleymaniye olacaktır. Operasyona katılan Mehmetçiklere selam olsun. Rabbim onları muhafaza eylesin, zafer eylesin" diye konuştu.

"Hızlı tren ve havaalanı ile Yozgat'ı dış dünyaya açacağız"

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ise, hızlı tren ve havaalanın Yozgat için iki önemli yatırım olduğunu belirterek, "Hızlı tren ve havaalanı Yozgat'ı artık hareketlendirecek. 2019 yılının başında hızlı tren deneme seferleri başlayacak. 2020 veya 2021 yılına da belki uçağımız, havaalanımız hizmete girecek. Bununla beraber Yozgat dış dünyaya açılacak" dedi.

Ankara'da kendisine Yozgat'a havalimanı gereklimiydi yönünde sorular sorulduğunu dile getiren Vali Yurtnaç, "Bana Ankara'da soruyorlar. Hakkaniyetle söyle diyorlar. Yozgat'a havaalanı gerekir miydi diyorlar. Tabi gerekirdi diyorum. 3 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Üçüncüsünü yapıyoruz. Şimdi 100 milyon lira, 50 milyon lira yatırım yapacaksınız malınıza rahatça kavuşamayacaksınız. Gidemeyeceksiniz. İstanbul'da olacaksınız, İzmir'de olacaksınız, yurt dışında olacaksınız buraya neyle geleceksiniz. Ankara'ya, Sivas'a, Kayseri'ye gelip 200 kilometre direksiyon sallayacaksınız. Bu yatırımlar Yozgat'ın ilerlemesi, elindeki fırsatın kat kat artması için önemli. Bu yüzden havalimanı üzerinde duruyoruz. Havalimanı denilince Ankara-Yozgat düşünülüyor. Ankara-İstanbul yurt dışı buraları düşüneceğiz. Hayal ederek hedeflerimize daha iyi ulaşacağız. Hayallerimizi konuşacağız ki şehrin geleceğini ortaya koyalım" şeklinde açıklama da bulundu.

Yozgat'ta termal, kongre ve turizminin harekete geçeceğini dile getiren Yurtnaç, "Burası turizmin daha hareketli hale gelecek. Bunu yaparken şehirlerin alt yapısı önemli. Doğalgazın buraya gelmesi önemli bir faktör. Yozgat'ta Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Çekerekten sonra Sarıkaya doğalgaza kavuştu. Doğalgaz bir fırsat aynı zamanda tehlikede olabilir. Modern hayatın fırsatlarını burada yaşacaksınız.hep birlikte şehrimizi ileri taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Dünyada sadece iki tane bulunan Roma hamamlarından birisinin Sarıkaya'da olduğunu dile getiren Yurtnaç, "Bunlardan birisi İngiltere'de, diğeri burada. Bu şehrin altında tarih yatıyor. Bu şehrin fırsatlarını ortaya çıkaracağız. Bu şehri daha da güzelleştireceğiz. Sadece Sarıkaya değil Yozgat'ın ve Türkiye'nin tanıtımında Roma hamamı çok önemli bir fırsat olacaktır. İngiltere'ki hamama yılda 1 milyon turist geliyor. Amacımız Sarıkaya ve Yozgat'ı hem iç hem dış turizmin odağı haline getirmek. Termal, kongre ve spor turizminin yeni adresi Yozgat olacak. Termal derken 9 tane termal kaynak var. Bunları ekonomiye kazandırmamız lazım. Bunu yaparken de kaliteli, nitelikli Türkiye'nin insanına muhatap tesisler yapacağız. Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Sarıkaya bütün buradaki çalışmalarla Yozgat'ın termal merkezi haline gelmesini sağlayacağız. Bunların arasında Sarıkaya'daki Roma hamamı önemli merkez haline gelecek. Kapadokya'dan çıkıp Hattuşaş'a gidecek bir turizm destinasyonuyla buralar turist kaynayacak. Buranın fırsatlarını ortaya koyacağız. Bu fırsatlardan bir tanesi Roma hamamı. Ondan sonra bu şehri otelleriyle yaşanabilir bir hale getireceğiz. İmarıyla, mimarisiyle burayı gelişigüzel binalar yapılmayacak. Estetik değeri mimari değeri olan binalar yapacağız. Fizik tedavi merkezleri yapacağız. Bu şehri hem Yozgat'ta hem Türkiye'de görülebilir hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan duanın ardından Sarıkaya'ya ilk doğalgaz verildi.

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu

Sarıkaya, doğalgaz konforuyla buluştu


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR