• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Polisan yeni reçine üretim tesisisinin temellerini attı

1968 yılından bu yana ülkemizde reçine üretiminin öncüsü olan Polisan Kimya, pandemi koşullarına rağmen yeni yatırımlara devam ediyor. Polisan Kimya, önceki gün ( Perşembe) yeni reçine üretim tesisi yatırımının temel atma törenini düzenledi.

GÜNDEM 26.03.2021 13:31:00 0
Polisan yeni reçine üretim tesisisinin temellerini attı

Polisan Kimya’nın yeni reçine üretim tesisi temel atma töreni Dilovası tesislerinde gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis yaptı. Törene, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, STK temsicileri, iş dünyasının temsilcileri ve Polisan çalışanları katıldı.
İTAL İKAME ÜRNLERİNİ TÜRKİYE’DE ÜRETECEK
Polisan Holding, gelecek yatırım planlarının ilk fazı olan Polisan Kimya’nın 5 milyon Euro değerindeki yatırımı ile ithal ikame ürünleri üreterek, ülke ekonomisine fayda sağlamayı hedefliyor. Pandemi sürecinin getirdiği belirsizliklere rağmen, geleceğe ve Türkiye ekonomisine olan güvenle yola çıkılan yatırım öncesinde, Polisan Kimya ARGE merkezinde yeni tesiste üretilecek inovatif ürünler konusunda çalışıldığı ve yeni tesisin yaklaşık %30’luk bir kapasite artışı sağlayacak. 

2022’DE ÜRETİME GEÇECEK
Nisan 2022’de üretime geçmesi hedeflenen tesiste kullanılacak teknolojilerle, hem verimlilik hem de yeni inovatif ürünler üretebilir hale gelinecek. Tüm çalışmalarında sürdürülebilirlik yaklaşımı ile hareket eden Polisan Holding, yeni tesiste kullanılacak teknolojilerle enerji verimliliği, emisyon azaltma, kaynakların optimum kullanılması ile hem çevre hem de sürdürülebilirlik kavramlarına katkıda bulunmaya devam edecek.
YENİ BİR BAŞLANGICA İMZA ATIYOR
Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis, törenin açılışında yaptığı konuşmasında, pandemi döneminde de yatırımlarının hız kesmediğini belirterek şu ifadelerde bulundu; "Bugün, 2004 yılında Dow Chemical, 2016 yılında Kansai Paint olmak üzere, kendi alanlarında iki dünya devini de iş ortağımız olarak arkamıza alıp, Türkiye kimya sektörüne ilklerini tanıttığımız 57 yıllık tarihimizde yeni bir başlangıca daha imza atıyoruz. 

 

SON SÜREÇTEKİ YATIRIMLAR
Ülkemiz vizyon ve ekonomisine olan inancımız ile, belirsizlikler ile dolu bu yılda da, liman operasyonlarımızı yürüten Poliport’ta genişleyen müşteri portföyümüz, paralelinde süreklilik arz eden kapasite yatırımlarımızın yanı sıra, tank ve rıhtım sahamızı yenilemek üzere uzun vadeli bir yatırım planı üzerinde çalıştık. Polisan Kansai Boya’nın yeni AR-GE Merkezi binasını yeniledik. Bugün temelini attığımız, Türkiye’deki kimya faaliyetlerimizi sürdüren Polisan Kimya’nın yeni reçine tesisi için yatırım kararı aldık. Yeni tesisimizin, başta Dilovası olmak üzere, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum."
BALABAN; “ÜLKEYE HAYIRLI OLSUN”
Törene katılan Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban’da konuşmasında; “Pandeminin yol açtığı olumsuzlukların tüm dünyada hissedildiği bir dönemde, büyüme rakamlarıyla ilk üç ülke arasında yer alan Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Polisan’ın yeni yatırımıyla ülkemizin daha da güçleneceğine inanıyorum" dedi. 
BÜYÜKAKIN, “ÇOK ÖNEMLİ BİR TESİS” 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi, “Bugün burada temelini atacağımız tesis yurt dışından ithalatı yapılan bir takım hammaddelerin burada üretilmesini sağlayacak çok önemli bir tesis. Türkiye’nin rekabet gücünün artırılması, endüstride rekabetin artması, verimliliğin artması, sürdürebilirlik ve çevreye saygı açısından çok önemli katkılar sağlayacak olan bir tesis. 
TEŞEKKÜR ETTİ
Öncelikle bu tesisi hayata geçirdikleri için Polisan ailesine, rahmetli Necmettin Bitlis’i de anarak teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu şehre ve Türkiye’nin birçok şehrine sayısız katkılar yaptılar. İş insanların Türkiye’ye sağlayacağı katkı çok fazla. Bizlerde sanayicilerimizin önünü açmak ve problemlerini çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’nin üretim kapasitesinin artması, ihracat yapması son derece kıymetli. Vizyoner yatırımlarla bu ülkeye katkı sağlayan başta Polisan Grubu olmak üzere tüm iş insanlarımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu ve buna benzer tesislerin sayısının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. 

Konuşmaların ardından, törene katılan protokol ve Polisan yöneticileri, hep birlikte temelin ilk harcını, kürsüye kurulan butona basarak  attı. Tesis 2022 yılında tamamlanmış olacak…

 

 

FOTO KOD
BUTON- Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın temel atma butonuna, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Polisan Holding CEO’su Murat Yıldıran, Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil, Polisan Holding Koordinatörü Selçuk Denizhan, Polisan Kimya Üretim Müdürü Fatih Tasmakıran, Polisan Holding Proje ve Yatırımlar Müdürü Fatih Gürbüz ve Polisan Kimya İSG Yöneticisi Emre Başkal eşliğinde bastı. 


Polisan Holding Hakkında: 

Bitlis Ailesi’nin 1920’li yıllarda tekstille başlayan ticari faaliyetleri,  1956 yılında kumaş boyama ve dokuma entegre tesisleri, 1967 yılında Polisan Kimya ile emülsiyon reçinelerinin Türkiye’deki ilk üreticisi,  1971 yılında Kocaeli’ndeki en büyük kimyasal depolama terminallerinden biri olan Poliport limanı ve 1985 yılında da Polisan Boya marka adıyla boya üretimi ile devam eder.


Polisan Holding bugün, 7 şirketi, 1250 çalışanı, Yunanistan’dan Fas’a uzanan yatırımları ile kimya, boya, gayrimenkul ve liman olmak üzere 4 ana kolda faaliyet göstermektedir. Dünyanın 2. büyük kimya şirketi olan Dow Chemical ve Japonya’nın lider boya firması Kansai Paint ile iş ortaklıkları bulunmaktadır. Yunanistan’ın liman şehri Volos’ta bulunan Polisan Hellas şirketi ile polietilen Tereftalat (PET) üretimi, granül ve preform şişe üretimi gerçekleştirmektedir. Polisan Holding 2012 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Polisan Holding Grup Şirketleri’nden Polisan Kimya, Türkiye’deki ilk reçine ve tutkal üreticisidir. Polisan Kimya; Formaldehit ve Formaldehit Reçineleri, Yapı Kimyasalları (beton, çimento ve yer altı kimyasalları) ve AUS 32-AdBlue© üretimi ve satışı gerçekleştirmektedir. Polisan Kimya 2017 yılında, yapı kimyasalları üretiminde Dilovası Tesislerine ek olarak, Adana ve Samsun’da iki üretim tesisini devreye almış ve yine aynı yıl içinde Fas’ta Polisan Maroc’u kurmuştur. 

 

 

 


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR