• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

P&G’den 250 milyonluk yatırım

P&G 30’uncu yılına özel 'Hep Daha İyisiyle, Hep Daha İleriye' diyerek, Türkiye’de 250 milyon TL yatırımla yerli üretimi arttırarak, dünya standartlarında ki teknolojilerini Türk tüketicilerine sundu.

EKONOMİ 28.02.2017 15:17:00 0
P&G’den 250 milyonluk yatırım

 

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük temizlik ve kişisel bakım şirketlerinden olan Procter& Gamble (P&G), Türkiye’de ki 30’uncu yılında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde ki fabrikası için 250 milyon TL yatırım yaptı. Gebze fabrikasına yapılan yeni yatırımların resmi açılışına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, P&G Dünya CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı David Taylor, P&G Türkiye ve Kafkas Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

İLK KEZ TÜRKİYEDE

Törende ilk olarak konuşan ve Türkiye’de ki faaliyetlerinde birçok ilke imza attıklarını söyleyen P&G Türkiye ve Kafkas Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, "Mikro yastık teknolojisine sahip Orkid Platinum ürünü dünyada ilk kez Türkiye’de pazara sunduk ve bu yeni teknolojiyi Gebze fabrikamızda üretmek üzere yerelleştirme sürecini başlattık. Yeni emici kanal teknolojisine sahip Prima Aktif Bebek ürünümüz seri üretime Avrupa’da ilk kez P&G Gebze fabrikasında başlattık" şeklinde konuştu.

30 YILDA 2 MİLYAR YATIRIM

P&G bebek bakımı ve kadın ürünlerini Türk tüketicilerine daha iyi bir şekilde sunabilmek için Gebze fabrikasında 250 milyon TL yatırımda bulunulduğunu ve bu yeni yatırım çerçevesinde P&G, Prima ve Orkid markalarının yaklaşık yüzde 90’ını Türkiye’de üretmeye başlayacağının altını çizen Turnaoğlu, "Gebze fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz bu yatırımla son 30 yılda Türkiye’ye yaptığımız toplam yatırım miktarını 2 milyar TL düzeyine ulaştırmamız, Türk tüketicileri için değer yaratma isteğimizin bir yansıması. Değer yaratan inovasyonlarımızla ve Türk ekonomisine katkıda bulunan ürün, hizmet ve toplumsal sorumluluk çalışmalarımızla fark yaratmaya ve dünya standartlarında teknolojileri Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sürdürdü.

AKTİF ROL OYNAYACAK

P&G Türkiye, yeni yatırımlarıyla birlikte Prima ve Orkid markalarının değer yaratan yenilikçi ürünlerini de Türkiye’de üretmeye başladı.

P&G Dünya CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı David Taylor,"Türk tüketicilerine hizmet vermeye ve Türkiye’nin gelişiminde aktif rol oynamaya kararlıyız. Markalarımızın, tüketicilerimizin hayatında anlamlı bir yer tutması bize heyecan veriyor. Dünya da ve Türkiye’de değer yaratan inovasyonla, tüketici hayatını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Gebze fabrikasında ki son yatırımlarımız bu bölgede daha fazla tüketiciye hizmet vermemizi sağlayacak” dedi.

TÜRKİYE’DE KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

P&G Dünya CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı David Taylor, "P&G 30 yıl boyunca Türkiye’ye yatırım yaparak Gebze ve Şekerpınar’da iki tesis sahibi oldu. Bu iki fabrikamızda, tanınmış deterjan markalarımız Ariel, Alo, hazır bebek bezimiz Prima, kadın bebek ürünlerimiz Orkid, ve sıvı bulaşık deterjanımız Fairy, üretiliyor. Ürünlerimizi hizmet verdiğimiz ve vermek istediğimiz tüketicilere yakın yerlere üretmek istiyoruz. Bu şekilde pazarın dinamikleri daha iyi anlıyor ve yerel ihtiyaçları karşılıyoruz. Türkiye’de satılan P&G ürünlerinin yüzde 60’ının yerli üretim olmasından guru duyuyoruz. Türkiye’de kazanmaya devam etmeye ve Türkiye’nin büyümesine aktif rol oynamaya kararlıyız. Türkiye’de çalışmalarımızın, faaliyetlerimiz, markalarımızla bu şekilde kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

KOCAELİ BÜYÜYOR, TÜRKİYE BÜYÜYOR

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Kocaeli olarak Türkiye’nin gelişmesinde 2023 hedeflerine yönelik katkılarımız var. Yatırımlara baktığımızda çevreyle uyumlu, sosyal yatırımları destekliyoruz. Kocaeli büyüyor, Türkiye büyüyor. Yatırımların hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE GÜVENİLİR MÜTTEFİKTİR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şunları söyledi; "P&G bizim için Türk şirketi. Türkiye’ye yatırım yapıyor. Bölgemize önemli ihracat gerçekleştiriyor. Bu tanımlara uyan herkes bizi için Türk şirketidir. Her zaman destekleyeceğiz. Her sıkıntınızda yanınızda olacağız. Sizler Türk istihdamına katkı verdikçe Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanınızda olacaktır. Bugüne kadar Türkiye’ye güvenen hiç kimse kaybetmedi. Bazen zorluklar da olsa günün sonunda Türkiye’ye güvenen herkes kazandı. Panik yapan güvenmeyen kaybetti.

ZORUNLULUK DEĞİL TERCİH

Türkiye bir dosttur. Türkiye güvenilir müttefiktir. Bu ister ülke olsun ister şirket olsun. Biz bize uzanan eli hiçbir zaman geri çevirmeyiz. Zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ki. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki bütün coğrafyalarda yaşanan sıkıntılar bizde yaşanıyor. Türkiye öyle bir medeniyet ki önümüze çıkan bütün zorlukları aşacak durumda. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de hiç kimsenin karamsar olmayacağını anladım. Güçlü bir demokrasiye sahip olmak Türkiye için zorunludur. Bu bizim medeniyet birikimimizin getirdiği noktadır. Türkiye demokratik yürüyüşünden vaz geçmeyecektir. Laik ve sosyal hukuk devlet özelliğinden vaz geçmeyecektir. Bu zorunluluk değil, tercihtir.

TÜRKİYE YABANCI YATIRIMA ŞAŞI BAKMAZ

Türkiye yabancı yatırıma şaşı bakmayan bir ülkedir. Yabancı yatırımcının önüne hiçbir zaman engel koymadık. Bugüne kadar olduğu gibi engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişimini hepimiz yaşadık. Demokrasiye sahip çıkan milletimizi tüm dünya gördü. Ama halen daha görmeyenler var. Bu darbenin başarısız olmasında hem milletin hem de güvenlik güçlerinin katkısı göz ardı edemez. TSK bundan sonra da görevini başarılıyla yapmaya devam edecek. Bundan 20 yıl önce 28 Şubat süreci yaşadık. Erbakan’ın ortaya koyduğu hedefi keşke Türkiye 60’lı yıllarda ortaya koyabilseydi. O süreçte askerler kendilerine rol biçip siyasete karıştırlar. Türkiye’ye çok şey kaybettirdiler.

P&G 30 YIL ÖNCE RİSK ALDI

En çok kaybeden kurumlardan biri maalesef TSK oldu. Hiç kimsenin TSK’yı siyasete çekme içine girmemelidir. Askerin görevi ülkeyi korumaktır, yönetmek değildir. 28 Şubat FETÖ’cülerin kamuya sızdığı dönemdir. En fazla o gün FETÖ’cüler yararlandı. Güçlü bir silahlı kuvvetler için herkes kendi görevini yapsın. Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecektir. Türkiye’ye 30 yıldır güvenen P&G teşekkür ediyorum. 30 yıl önce P&G Türkiye’ye yatırım yaparak bir risk aldı. Bugün gelinen nokta, neredeyse sıfır hatayla üretim yapan, aile sadakati içinde çalışma gösteren tüm çalışanların başarısıdır. Nice 30 yıllara."


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR