• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,18% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5985,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Kovid-19 risk haritasında 'turuncu' kategorideki Gümüşhane'de aşı çağrısı

Kovid-19 risk haritasında 'turuncu' kategorideki Gümüşhane'de aşı çağrısı

SAĞLIK 15.09.2021 15:41:00 0
Kovid-19 risk haritasında

Sağlık Müdürü Necip Yemenici, AA muhabirine, Gümüşhane'nin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haritada yüzde 64,6 ile tek "turuncu" il olarak kaldığını söyledi.

Sahada çalışmalarını son sürat devam ettirdiklerini vurgulayan Yemenici, köylerde, mahallerde, çarşı merkezlerinin ana girişlerinde, pazar yerlerinde stantlar açarak, ambulansları görevlendirerek aşı çalışmalarımızı vatandaşların en iyi ulaşacağı noktalara taşıdıklarını anlattı.

Yemenici, aşıların aile sağlığı merkezleri ve devlet hastanelerinde randevusuz yapıldığını anımsattı.

Özellikle gençlerde aşıya karşı bir direnç olduğunu gördüklerini belirten Yemenici, "Orta yaş ve daha üstü vatandaşlarımızın daha duyarlı olduğunu, onların aşılarını yaptırdığını sahada gözlemledik. Zaten kayıtlarda bunlar ortaya çıkıyor. Bizim ricamız, lütfen aşısını olmayanlar hemen en yakın sağlık kuruluşuna, gezici ekiplerimize, meydanlarımızdaki kurduğumuz çadırlarımıza, görevlendirdiğimiz ambulanslara uğrayarak ilk doz aşılarını yaptırsınlar. 2. doz aşısı gelmiş olanlar da hemen aşısını yaptırsınlar." diye konuştu.

Yemenici, Gümüşhane'de birinci doz aşısını yaptırmayan yaklaşık 22 bin kişi olduğuna dikkati çekerek, "Onlara çağrımızdır, hemen gelsin bu 22 bin kişi başvursun. Biz onların aşılarını bir hafta içinde bitiririz. Buna sağlık altyapımız çok müsait. Dolayısıyla biz artık turuncu olmak değil, artık mavi ve masmavi olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her şeyden önce biz bu aşıyı kendimize yaptık"

Gençlere çağrıda bulunan Yemenici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimiz aşının yan etkileri konusunda gerek televizyonlarda gerekse sosyal medyadaki söylemlere takılıyor. Şimdi şunu söylüyorum, bizler sağlıkçılar yüzde 90'ın üstünde aşı olmuş insanlarız. Her şeyden önce biz bu aşıyı kendimize yaptık. Ben kendim 3. doz aşımı oldum, şimdi 4. doz aşımı açtırdım. Ben 4. doz aşımı da olacağım. Maalesef gençlerimiz bu konuda tereddüt içindeler. Biz onlara diyoruz ki bu aşı teknolojilerinin hepsi aynı, şimdiden aşılarını olun."

Necip Yemenici, Kovid-19 vakalarının yükseldiğine dikkati çekerek, "Bu vakaların içinde hep aşısız ya da eksik aşılı olanlar var. Yoğun bakımda tam aşılı olanların yüzdesi çok az. Bunlar da bizim sahada edindiğimiz istatistiki gerçekler. Gençlerimize bunları da anlatıyoruz. Bilime inansınlar, bilim adamlarımıza inansınlar, bizlere inansınlar. Çok geç olabilir. Aşısını yaptırmayan, vefat eden çok genç yaşta insanlar var. Bunların içinde hekimlerimiz de var." dedi.

"Bu aşı hem kendilerini hem de bebeği korur"

Hamile kadınlarda aşının zararlı olduğu kanısının kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Yemenici, "Bu aşı hem kendilerini hem de bebeği korur. Lütfen onlar da aşılarını olsunlar. Biz bu salgının yayılmasını aşıyla önleyebiliriz. Bunun başka bir yolu yok. Bunun için de toplumsal bağışıklığın yüzde 85 ve üstünde olması gerekiyor. Biz yüzde 75 ile mavi olabiliriz ama bunu daha da yükseğe, yüzde 85-90'lara çıkarmamız gerekiyor. Lütfen hemen kararınızı verin, aşılarını olun. Sizleri bekliyoruz." diye konuştu.

Yemenici, aşı oranı düşük olan merkez ile Kelkit bölgesine yoğunlaştıklarını, ekip sayılarını artırdıklarını ve köy ekipleri kurduklarını belirterek, muhtarlarla görüştüklerini, köy ve mahallelerinde eksik aşılıları tespit ederek kendilerine bildirmelerini istediklerini söyledi.

İlk aşısını olmayanları tek tek aradıklarını, gerektiğinde ayaklarına gideceklerini söylediklerini ifade eden Yemenici, "Yeter ki onlar aşı olsun. Şu anda Gümüşhane'de aşı seferberliği ilan ettik. Lütfen vatandaşlarımız bu konuda bize yardımcı olsunlar." dedi.AA

Babaeski’de aile sağlık merkezlerinde yangın eğitimi verildi

Otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı

Bursa uçağında hayatını kaybedenlerin yakınlarından yürek burkan istek

Diyarbakır’a nefes aldıracak Naturapark’ta altyapı çalışmaları başladı

Akçadağ’da mevsimlik tarım işçileri için yeni barınma alanı

Elazığ’da GES projesi hayata geçiriliyor

"Horoz" lakaplı bu araca galoşsuz binmek yasak

Bursa’da Meslek Lisesinde Dünya Seninle Konuşuyor etkinliği

Mersin’de gençlere yönelik yeni kariyer projeleri tanıtıldı

Huzurevi sakinlerine özel konser

Samsun’da coğrafi işaretli ürün sayısı artıyor

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Karakülah, ’20. Yıla Bütüncül Bakış Sempozyumu’na katıldı

Diyarbakır 2025 yılında turist rekoru kırdı

Bilecik’te yıllardır beklenen kaldırım çalışması tamamlandı

Söğüt Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

Bilecik’te yüzde 100 hibeli istiridye mantar üretimi başladı

Kaza yapan otomobil refüjde terk edilmiş bulundu

Bilecik’te ‘Hatasız hekimlik mümkün mü’ semineri düzenlendi

Malatya’da gölete giren genç hayatını kaybetti

Konyaspor ile Kayserispor kritik randevuda

Kütahya’da genç zihinler geleceğe ışık tuttu

Kütahya Emniyeti’nden semt pazarlarında güvenlik bilgilendirmesi

Erciyes 38 FK kritik virajda

Zirvede Şekerspor damgası

Kocasinan Şimşekspor Kahramanmaraş yolcusu

Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Jandarmadan siber dolandırıcılık operasyonu, 2 tutuklama

Bursa’da kırmızı ışık ihlali kazayı böyle getirdi : 2 kadın yaralı

Batı Akdeniz göllerinde tehlike çanları: Burdur Gölü son 50 yılda su hacminin yarısını kaybetti

Plakası kapalı gezen motosikletin ehliyetsiz sürücüsü bekçilere yakalandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.