Bedrettin Naim ARSLAN

Tarih: 03.08.2017 00:24

Haydi Bismillah…

Facebook Twitter Linked-in

 

“İyilik ve (Allah'ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın Allah'tan korkun; çünkü Allah'ın cezası çetindir " (Maide süresi 2)

 

Bu gün değişik bir konuya parmak basacağım. Üniversiteli bir genç kızımızın yeğeni ile ilgili hüzünlü yazısından esinlenerek… Kendisine ulaştım. Aldığım bilgileri aktaracağım. Ve alışkanlığımı bir kenara bırakarak, yazımın sonunda değil, şimdi söyleyeceğim son sözümü… Benden söylemesi !...

*

Baran İsmail Akgün. Bitlis/Tatvan’lı Emine ve Hamit Akgün çiftinin dört erkek evladından biri. Hatta ilk çift yumurta ikizlerinden ilki. Henüz 13 yaşında.

osteosarkom ( kemik kanseri ) hastası. Tam iki yıl olmuş mücadeleye başlayalı. Bu zaman zarfında üç kez ameliyat olmuş. Halen İstanbul Göztepe Araştırma Hastanesinde tedavisine devam ediliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Kanser ilaçları, tedavi giderleri karşılanıyor. Bu konuda sıkıntı yok. Yani talep edilen yardımın mahiyeti hastane masrafı yada ilaç masrafı değil. .Dobra dobra aile diğer masraflarımız ağır, üç çocuk daha var… Ayakkabı istemiyoruz zira giyecek durumda değil. Nakite ihtiyacımız var.” diyorlar.

Bende hastanın resimleri mevcut. Biri dışında diğerlerini yayınlamak istemiyorum. Hastanın mahremiyeti, yüzünün reklam avcıları tarafından kullanılmaması için. Ancak açık açık hastanın tedavide olduğu hastane adını ve hastanın kimliğini verdim.

*

Şimdi diyorum ki: Gelin sigara içenler bu gün bir paket sigara parasını Baran İsmail’e verelim. Bu para cebinizden çıktığında sarsılmayacaksınız, ama umuyorum ki çığ gibi büyüyecek dağ olacaktır. Baran İsmail’imizin gittikçe derinleşen yaralarına, acılarına deva olacaktır belki de. Henüz onüç yaşında ölüm sırasının kendisine ne zaman geleceğini değil, hastaneden kendi ayakları üzerinde ne zaman çıkacağını düşünmeye sevk edecek eminim. Biliyoruz ki bu hastalığın esas düşmanı moraldir.

Ve benim otel sahibi, turizmci kardeşim, arkadaşım… Bu çocuğumuzu üç gün misafir etmekle ne kadar hizmetin olacak biliyor musun?

 

Şimdi hep birlikte diyelim mi? Haydi Bismillah…

 

1-149.jpg

unnamed-045.jpg

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —