Bedrettin Naim ARSLAN

Tarih: 10.01.2019 13:06

Gönül işi

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal yardımlar toplumun çimentosudur.

Kenetlenmeyi sağlar. Bu birlik ülkenin ekonomik ve siyasi durumunu doğrudan etkiler.

Devlet sadece organizatörlük yapar. Disiplinize eder. Suistimalleri engeller. Asıl sorumluluk sivil insiyatifte dir. Burada inanç girer devreye, vicdan girer. Milli duygular girer.

Gelişmekte olan ülkelerde sosyal yaralar birkaç kalemde birden açığa çıkar.

Eğitim, fakirlik, ahlaki yozlaşma vb.

*

09 Ocak 2019 tarihinde bir vesile ile bir dostu ziyaret ettim. Sebep farklıydı aslında.

Çay bardaklarının her değişiminde konular serildi masaya. Bizimle dolaylı değil direkt ilgili konular. Yaptıkları hayr hasenatın nitelik ve yığıntısına bakılırsa reklama ihtiyacı olan bir kurum da değil. Bu yüzden açıklamakta beis görmüyorum. Bu nedenle gazetemiz yazı işlerinden de anlayış bekliyorum.

Lc Waikiki… Ne yalan söylüyeyim firma isminden dolayı böylesi Anadolu kokan, ehl-i islam insanlarla karşılacağımı ummuyordum. İşleri beni fazla ilgilendirmiyor. Allah daha da artırsın. Halil İbrahim bereketi versin.

*

Halil İbrahim Kaynaşlı. Ceo yardımcısı. Babacan, misafirperver. Sohbeti tatlı. İşine odaklı… Sohbetimizde çok başlık attık. Kimini yüzeysel geçtik, kiminin altını kırmızı kalemle çizdik. Hatta söz verdim bazı konularda…

Beni ilgilendiren noktalar farklı. Eğitim mesela !... İlk, orta ve yüksek öğretim öğrencileri dahil 8000 öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Bir inisiyatif almışlar üzerlerine. Giyim yardımları zaten esas işlerine şâmil. Zikretmeyi bile istemiyorum. Rakip olarak devletin kurumunu KYK’yı görmüşler kendilerine. En az KYK kadar iyi olmalıyız anlamında… Güzel hedef… Rabbim muvaffak etsin… (Amin)

*

Sokak adamlarına takıldık bir müddet. Sadece giydirmek yetmez dedi Halil İbrahim bey. Sokakların pisliği bedenine işlemiş. O’nları önce yıkamalı sonra temiz temiz giydirilmeli. Bu nedenle sadece bu yönde hizmet edecek hamamlar oluşturulmalı. Dikkatle dinledim. Böyle bir projede olmaktan memnun olacağımı zikrettim.

*

SHÇEK’undan belirli yaştan sonra, eğitim görmeyenlerin çıkarılmasından, hayatta karşılaştıkları zorluklardan bahsettik. Ne yapabilirizi yatırdık masaya. İş çok… Hemde anlayamayacağınız kadar çok ve büyük. Üstesinden gelinemez belki şahsi gayretlerle. En azından minimize olur.

Herkese duyuruyorum.

Bu bir gönül seferberliği…

Benden söylemesi !...

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —