Gizem Akgül

Tarih: 24.12.2018 12:43

Bakalım Trump gündemi belirlemeye devam edecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

     Piyasalarda temel analizin teknik analize galip geldiği dönemin içindeyiz. Piyasalarda bu dönem hareketli bir gündem var. Gerek Fed kararları, Trumpın açıklamaları, şirket haberleri, ticaret savaşları ve küresel ekonomi.. Kırılgan yapıda olan gelişmekte olan ülkeleri fazlasıyla etki altına almakta.   

     Önümüzdeki hafta Euro Bölgesi, Japonya ve ABD de noel nedeni ile piyasalarda pazartesi günü erken kapanışlar olucak. Çarşamba günü açıklanacak olan Türkiye kapasite kullanım oranı ve imalat güven endeksi, perşembe günü açıklanacak olan ABD Ham petrol stokları ve cuma günü açıklanacak olan Almanya Tüketici Fiyat Endeksi önemli göstergeler arasında.

      Borsa İstanbul' da pazar akşamı Trump tarafından gelen 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık' twiti piyasalara olumlu yansıyacaktır.          Endeksteki olası düşüşlerde 88.500 seviyesi ana destek olarak takip edilmeli ve sonrasında 89.900 seviyesi izlenilmeye devam edilmelidir. Endeksteki yükselişlerde ise; 92.500 ve 93.200 seviyeleri güçlü direnç noktaları olarak göze çarpmaktadır.

       Dolar-TL tarafında ise 5.30 üzerindeki kapanışlarda 5.35 5.45 direnci, altında ise 5.27 ve 5.18 seviyesi dikkat cekmektedir.

     Ons Altın tarafında ise 1.250 direnci kırıldı ve yeni bir trend oluşumu başladı yön yukarı.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —