• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Koray AYDIN,Tekâlifi Milliye Kararları Vatandaşa Değil,Borçları Silinen Yandaşa Hatırlatılsın

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray AYDIN gündeme dair açıklamalarda bulundu.

POLİTİKA 9.04.2020 17:09:00 0
Koray AYDIN,Tekâlifi Milliye Kararları Vatandaşa Değil,Borçları Silinen Yandaşa Hatırlatılsın

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray AYDIN gündeme açıklamalarında şu konulara değindi:

İKTİDAR, TEK LİFİ MİLLİYE KARARLARINI VATANDAŞA DEĞİL, BORÇLARINI SİLDİĞİ YANDAŞA HATIRLATMALIDIR
Önceki hükümetlere dönük eleştiri konusu yaptığı hemen her şey kendi başına da gelen iktidarın, bu kez eleştiri yerine Tekâlifi Milliye Kararlarına atıf yapması gündemdeki yerini koruyor.

İktidarın, Koronavirüs Salgını sonrasında yardım toplama kampanyası başlatırken İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlaması son derece önemli ve anlamlıdır.
Oysa Tekâlifi Milliye Emirleri, karşılıksız bağış, hibe veya yardım değil, bedeli sonradan ödenmek üzere alınan zorunlu borçtu.  

1921’de alınan Tekâlifi Milliye borçlarının yüzde 72,3’ü 1923 yılında, geriye kalan borçlar da 1929 sonuna ve son kuruşuna kadar hak sahiplerine ödenmiştir.

Türk İstiklal Savaşı’nın seferberlik şartlarıyla bu günkü şartlar aynı olmadığı gibi, başlatılan yardım kampanyasının da Tekâlifi Milliye Kararları ile fazla bir benzerliği yoktur.

İktidar Tekâlifi Milliye Kararları ile bugün arasında ille de bir benzerlik kuracaksa;  uçulmayan havalimanları, geçilmeyen köprü, tünel ve otoyollara garanti kapsamında yapılacak ödemeleri, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önerdiği gibi mücbir sebep göstererek ertelemelidir.  

Ülkenin geleceğini ipotek altına alan uçuş, geçiş ve her türlü müşteri garantili bu ucube Yap İşlet Devret sistemine son verilmeli, Tekâlifi Milliye Kararları öncelikle bu seçilmiş, korunmuş ve vergi borçları defalarca silinmiş bu garantici yandaşlara hatırlatılmalıdır.

Millete küfretmesiyle bilinen ve iktidardan aldığı ihalelerin bedeli 20 Milyar lirayı bulan bir işadamının silinen vergi borcu bile 2 Milyar liranın üzerindedir ve bugünkü kampanyada toplanan paradan kat be kat fazladır. 
İktidar Tekâlifi Milliye Kararları ile hatırladığı Atatürk’ü üretim, yatırım ve tasarruf ekonomisi konusunda örnek almalı, her bir kuruşun yerli yerinde harcanmasına özen göstermelidir.

Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı gibi behemehâl üretim ekonomisine geçilmelidir. 18 Yıl boyunca tüketim ekonomisine ve betona yatırım yapan iktidarın Koronavirüs salgını ve sarsıntısı nedeniyle üretim ekonomisini hatırlamış olmasından dolayı da İYİ Parti olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

İSRAFA SON VERİLMELİ, TASARRUF SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALIDIR

İktidarın Tekâlifi Milliye Kararları vesilesiyle Atatürk’ü hatırlaması ve dayanışma babında örnek alması elbette önemlidir. Ancak iktidardan esas beklenen;  “itibardan tasarruf olmaz”  safsatasını bir kenara bırakıp, israfa, savurganlığa ve lüks harcamalara son vermesidir.

Cumhurbaşkanlığı’nın 13 Uçağı; yazlık, kışlık, mevsimlik sarayları; her biri milyon dolarlık araçları olduğu bir dönemde bu iktidar, bu milletten tutumlu olmasını, tasarruf yapmasını ve israf etmemesini hangi yüzle isteyecektir?
Ülkemiz ekonomik olarak zor durumdaysa ki zor durumda, o takdirde yapılması gereken, devletten yani kamudan başlamak üzere israfa son verip, tasarruf seferberliği başlatmaktır.

YARDIMLAR ÜZERİNDEN AYRIŞMA; MİLLİ BİRLİĞE ZARAR VERİYOR

Ekonomi büyük oranda durma noktasına gelmiş, esnaf, çiftçi, yevmiyeci, üretici, işsiz ve toplumun önemli bir kesimi yardıma muhtaç hale gelmiştir.

Elbette ki Koronavirüs Salgını nedeniyle ülke olarak bir seferberlik halindeyiz, salgına karşı bir savaş veriyoruz ve milletçe dayanışma içinde olmalıyız. Ancak yardımlar üzerinden ayrımcılık ve ayrışma bu millete bu zamanda yapılacak en büyük kötülüktür. 

Ülke, yıllar yılı iktidarın hatalı politikaları yüzünden kamplaşmış ve kutuplaşmışken, yapılması gereken iktidarı ve muhalefetiyle anlaşmak, uzlaşmak ve salgını el birliği ile bertaraf etmektir.

HÜKÜMET YARDIM TOPLASIN, BELEDİYELER ŞARTSIZ BAĞIŞ TOPLASIN,MİLLET MAĞDUR OLMASIN!

Yardımlaşmada gaye mümkün olan azami yardım ve bağışı toplamak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak olmalı, her kurum ve kuruluş kendi hitap ettiği kitleleri harekete geçirecek bir strateji takip etmelidir.
Vatandaşa yapılacak yardımlarda; hükümet, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları iş bölümü yapmalı, ama yardımlaşırken bile kamplaşma, kutuplaşma ve ötekileştirmeye meydan verilmemelidir.

Hükümetin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının yardım kampanyaları kendi mecralarında yürümeli; hükümet yardım, belediyeler ve STK’lar şartsız bağış toplamalı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmalı, millet mağdur edilmemelidir.
Hükümet, Belediyelere yapılan şartsız bağışları yardım kategorisine sokup engellememeli, iktidar muhalefet ayrımı gözetmeden, bütün belediyeler ve hükümet el ele vermeli, vatandaşın derdine derman olmalıdır.

“HESABA BAKİREM HAC LAZIM OLMUŞ, CÜZDANA BAKİREM ZEK TA MUHTAÇ”

Gönüllülük esasına dayanması gereken yardım kampanyalarının özellikle kamuda adeta zorunlu gibi maaşlardan kesinti yöntemiyle toplanması kabul edilemez. 

Önceki iktidarlara “memuruna maaş ödeyemeyecek durumdaydılar” iftirasını atanlar, bugün zaten geçim sıkıntısı çeken memurlardan zorunlu yardım bekleyemezler.

Sayın Cumhurbaşkanı Mart ayı başında TBMM’de yaptığı grup konuşmasında Suriyeli mülteciler için “40 milyar doları bu işte harcayan Türkiye, evelallah bir 40 daha harcar”, yani paramız ve imkânımız var diyordu. 

Oysa savaş, olağanüstü hal ve kara günler için ayrılan Merkez Bankası “ihtiyat akçesini” bile harcayan iktidarın bu konudaki inandırıcılığı ne yazık ki kâğıt üzerinde bile kalmamıştır.

İktidarın hesabı ve devletin hazinesinin durumu, Hacca gitmek isteyen, ama yeterli imkânı olmayan bir Erzurumlu kardeşimizin kıssasında olduğu gibidir: “Hesaba bakirem Hac lazım olmuş, cüzdana bakirem zekâta muhtaç!” 

YA TÜM BELEDİYELERİ KUCAKLAYIN;
YA DA BELEDİYELERİNİZE KENDİ PARTİ BİNANIZDAN BAĞLANIN

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı, Tarabya’da bulunan Cumhurbaşkanlığına ait Huber Köşkü’nden video konferansla partili belediye başkanlarına seslenmiş, kendi belediyelerini övmüş ve bu durum basına yansımıştı. 
Cumhurbaşkanı kendi belediyelerini övebilir, ancak Cumhurbaşkanlığına ait bir mekândan video konferans yaparken aynı anda ya muhalefet belediyelerine de bağlanmalı, ya da sadece kendi belediyelerine bağlanacaksa kendi parti binalarından bağlanmalıdır. 

Bu tür partizan yaklaşımlar, bu ucube sistemin “Parti Devleti”ne dönüşmeye başladığını açıkça ortaya koymuş, referandum sürecindeki öngörü ve uyarılarımızı maalesef haklı çıkarmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanın iktidar muhalefet ayrımının ortadan kalkması gereken küresel Koronavirüs Salgını şartlarında sergilediği bu tavırlar,  milletimiz tarafından ayrımcılık olarak telakki edilmekte, muhalefet belediyelerinin bağış kampanyalarının engellenmesi de millet hafızasında not edilmektedir.

TAKSİT TAKSİT KARANTİNA OLMAZ;
RADİKAL ÖNLEMLER ALINMALI, SALGININ BELİ KIRILMALIDIR

Sağlık Bakanlığı ve birkaç kurum hariç, iktidar küresel Koronavirüs Salgını tedbirlerinde oldukça geriden gelmekte, bir türlü gündemi yakalayamamaktadır.

Hatırlanacağı üzere İYİ Parti’nin ta 30 Ocak tarihinde verdiği “Koronavirüs salgınına ilişkin gerekli tedbirlerin alınması ve TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulması” konulu araştırma önergesi iktidar tarafından reddedilmişti. Sayın Genel Başkanımız da 11 Şubat tarihli konuşmasında salgına dikkat çekerek gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını önermişti.

Sayın Genel Başkanımız ve İYİ Parti sözcülerinin teklifleri olan İl Pandemi Kurullarının bir an önce kurulması, Tüm illere dönük karantina uygulaması, başta İstanbul ve ihtiyaç duyulan yerlerde sahra hastaneleri kurulması tedbirleri son derece gecikmeli olarak alınmıştır.

Karantina taksit taksit değil, aynı anda olmalı, öncelikle salgının yayılması önlenmeli, en radikal tedbirler cesaretle alınmalı, salgının beli kırılmalıdır.

İktidarın teklif ve tavsiyelerimizi gecikmeli de olsa dikkate almasından dolayı memnunuz ancak, zamanın aleyhimize işlediği ve gecikilen her sürenin can kayıplarını artırdığı unutulmamalıdır. 

EVLERDE İNTERNET ÜCRETSİZ OLMALI, SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULMALI

Vatandaşlarımızın vergi, SGK, kredi, kredi kartı, elektrik, su, telefon, internet vb. borçlarına erteleme döneminde faiz işletilmemeli, büyükşehirlerde ön ödemeli yani kartlı su ve doğalgaz sayacı olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için de gerekli tedbirler alınmalıdır.

Üniversiteliler dâhil, milyonlarca öğrencinin internet üzerinden uzaktan eğitim gördüğü bu dönem sonuna kadar konutlar için internet ücretsiz olmalıdır.

Tüm bakanlıklar, Sağlık Bakanlığı’nda olduğu gibi Bilim Kurulları oluşturmalı ve bilime kulak vermeli; kararlar tek akılla değil, ortak akılla alınmalıdır.

Sağlık çalışanlarını alkışlatmak yetmez! Sadece Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfına değil tüm sağlık çalışanlarının ek ödemeleri tavandan yapılmalı, makam ve temsil tazminatları artırılmalı ve ek göstergeleri yükseltilmelidir. 

En önemlisi, sırf teklif muhalefetten geldi diye hafta içinde TBMM Genel Kurulu’nda gündeme alınması reddedilen Sağlıkta Şiddet Yasası teklifimiz, bu kez iktidar tarafından verilmiştir. Teklif kimden gelirse gelsin destekleyeceğiz; biz sözümüzün arkasındayız ve kahraman sağlık çalışanlarımızın yanındayız.

Alınacak kararlar ve çıkarılacak düzenlemelerle ilgili İYİ Parti olarak her türlü desteği vereceğimizi Sayın Genel Başkanımız ve parti sözcülerimiz defalarca belirttiler, bir kez daha ifade ediyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de teklif ve ifade ettiği gibi parti liderleri düzenli olarak bilgilendirilmeli, teklifleri dikkate alınmalı, liderler bir araya gelmeli, iktidarı ve muhalefeti ile verilecek birlik ve beraberlik görüntüsünün bütün toplum kesimlerine dalga dalga yayılacağı; yardımlaşma, birlik ve dayanışma ruhunu daha da pekiştireceği göz ardı edilmemelidir. 

Ülkemizin, milletimizin ve bütün insanlığın Koronavirüs salgınından bir an önce kurtulmasını Yüce Allah’tan diliyor, vatandaşlarımızın alınan kararlara titizlikle uymalarını ve evde kalmalarını temenni ediyorum.
 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR