• BIST 100

    10591,98%-0,23
  • DOLAR

    40,43% 0,00
  • EURO

    47,70% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4406,00% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7108,96% 0,00

Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun,"Yenince de küfür ediyorlar, berabere kalınca da"

Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, taraftarın her maçta istifasını istemesi ve maç sonunda olay çıkarması üzerine, "Onlar taraftar değil. 15-20 kişiler. Her maçta bu 15-20 kişi bunları yapıyor" dedi.

SPOR 4.10.2022 16:44:00 0
Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun,

Başkan Koyun, Teknik Direktör Fırat Gül ile devam edildiğini kaydetti.
Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, son günlerde her maçtan sonra yaşanan ’istifa’ tepkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kongre hazırlıklarına değinen Koyun, "Kongre kararını daha önceden almıştık, zaten kasım ayında yapacaktık. Tarihle ilgili gecikmenin nedeni; kulübün durumu ortada, malum. Yabancı transferlerin durumu ortada. İç transfer ortada. Bu kadar kaosun içinde bir kaos daha oluşturmaya gerek yoktu. Söz verdik, kasımda yapacağız dedik. Kasımda yapacağız. Aday olan varsa buyursun gelsin" dedi.

"Onlar taraftar değil"

İstifa tepkilerine ilişkin, ’Onlar Kocaelispor taraftarı değil’ diyen Başkan Koyun, "Kocaelispor tarihinin en borçsuz dönemini yaşatıyoruz. Şu ana kadar yönetimsel olarak en büyük desteği veren yönetimiz. Borcumuz yok, derdimiz yok. Takım şu ana kadar namağlup gidiyor. Bu duruma üzülüyorum. Şehir adına üzülüyorum. Başka bir şey yok. Ben kimseden çekinen insan değilim. Ben insanlardan çekinmiyorum, rahatım. ’Koruma gezdiriyor’ diyorlar. Yok, koruma falan gezdirmiyorum. Orada bizi savunan insanlar kendi taraftarımız, eşimiz, dostumuz. Benim korumamı gören var mı? Ne koruması. Ben şu an tek başıma bir yerde durdum. Ne koruması. Ben koruma kullanmadım. Onlar taraftar değil. 15-20 kişiler. Her maçta bu 15-20 kişi bunları yapıyor. Darıca’da maç var. Alkol almışlar aynı kişiler, yanıma geldiler. Ağızları alkol kokuyordu. Maçtan önce de içiyorlardı, kendim gördüm. Kimsenin alkol alması beni ilgilendirmiyor, karşı da değilim. Fakat her şeyden önce alkollü olarak sahaya gelmek çok hoş değil. Buna tepki gösteren aileler de vardı. ‘Biz 3-0 galip geldik. Ailelerimizle mutlu olalım. Darıca gibi bir yerde, sahilde ailemizle birlikte yemek yiyelim, çay-kahve içelim dedik ama huzurumuzu kaçırdılar’ diyorlar. Bu gruba tepki gösteren aileler de var" diye konuştu.

"Yenince de küfür ediyorlar, berabere kalınca da"
Kocaelispor’un şehrin ortak davası olduğunu söyleyen Koyun, sözlerine şöyle devam etti:

"Herkes benim kadar Kocaelisporlu. Ben herkesten çok değil, herkes kadar Kocaelisporluyum. Ortak değerimizin etrafında birleşelim, mutlu olalım. Neyi paylaşamıyoruz? Finansı ben çözüyorum. Sıkıntıları ben çözüyorum. Her türlü imkanları sağlıyoruz. İnsanlar maça gelsin, ailesiyle mutlu olsun istiyoruz. İnsanların mutluluğunu birkaç arkadaşımız niye bozar? Bozmaması lazım. Ama çok sağduyulu taraftarımız da var, onlara da teşekkür ediyorum. Hakikaten çok güzel sahipleniyorlar. 90 dakika takıma desteğini veriyorlar. Taraftar dediğin budur. Takım her hafta yenecek diye bir şey var mı? 3 aşamalı bir sonuçtur. Ben de her hafta galip gelmek istiyorum, bende galibiyet alınca mutlu olurum. Fakat yenince de bu adamlar bize küfür ediyor. Berabere kalınca da küfür ediyor. Yapmayın kardeşim böyle. Geçen yıl şampiyonluk hedefi koymadık. ’3 sezon bu ligde kalmamız lazım’ dedik. Takım 4’te 4 yapınca taraftar şampiyonluk beklentisine girdi. Her yerde anlattım. Defalarca söyledim. Her yeri de geziyorum; siyasi kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına gidiyorum. Akşama kadar geziyorum. Burada rahatsız olan yok. Rahatsız olan belli bir kesim var. Bunların derdi hiçbir zaman Kocaelispor olmadı. Bunlar Sefa Sirmen’e de yaptılar, Hikmet Erenkaya’ya da yaptılar, İbrahim Karaosmanoğlu’na da yaptılar, Muammer Çelik’e de yaptılar, Bahri Yavuz’a da yaptılar. Yapmadılar mı? Çorum maçında şampiyonluğu kaybettiğimizde Bahri Yavuz’a neler yaptılar, aynısı. Bizim eylem ve söylemlerden uzak kalmamız lazım. O zaman istifa etseydik; yabancı transferlerden dolayı şu anda FIFA’lık olmuştuk. Kulüp şu anda mali açıdan, geçmişte Sırplar’dan dolayı düştüğü duruma o durumlara düşecekti. Fedakarlık yaptık. 20 milyon kaynak bulduk, 20 milyon. Ben verdim, paramı istiyorum. Onlar da gelsin aidatlarını ödesinler."

"Namağlup gidiyor yine de hakaret ediyorlar"

Maçlarda Teknik Direktör Fırat Gül’e istifa etmesi için baskı yapıldığını belirten Koyun, "Hocaya gösterilen baskı doğru bir şey mi? Adam yenilmiyor, hakaret. Berabere kalıyor, hakaret. Allah Allah ya. Namağlup gidiyor, yine hakaret. Bunu şehir yapmıyor, taraftar yapmıyor. Aynı adamlardan bahsediyoruz. Bunlar da bu şehrin evlatları. Bende diyorum ki; ’Bu yanlıştan dönün’ Komşumuzun çocuğu, senin komşunun çocuğu, arkadaşımızın komşusu, o veya bu. Aynı şehirde hava alan insanlar. Bunları da yok saymıyorum. Bunlar da bizim arkadaşlarımız. Diyoruz ki; ‘Yanlış yolda yürüyorsunuz. Eğer Kocaelispor’u seviyorsanız takıma 90 dakika sahip çıkın. Tepkini koy. Başkana tepkini ortaya koy, hocaya tepkini ortaya koy ama küfür insana yakışıyor mu ya. Hocamız 90 dakikalık o sınavı geçti. O günkü maçla ilgiliydi. Şu an iyi gidiyor. Takım içerisinde istikrarı bozmayı düşünmüyoruz. Hocamızla devam ediyoruz" dedi.

"Bu hafta da kazanırsak yeniden adayım"

Kasım ayında yapılması planlanan kongreye de değinen Koyun, "3’te 3 galibiyet alırsak kongrede devam edeceğim demiştim. 2’de 2 yaptık. Bu hafta da alırsak devam edeceğiz. Sözümün arkasındayım. İnsanlara söz verdim. Takımın puan durumu bizim için önemli. Çok iyi yerdeyiz. Takım Allah izin verirse şampiyon olacak. Ama burada birlik ve bütünlüğe dünden daha çok ihtiyaç var. Bırakın aşağı çekmeyi, takımın etrafında kenetlenelim. Şehir bir bütün olsun, insanlar mutlu olsun. Ben bunu istiyorum. Bu takımı şampiyon yapacağız. Gün birlik, bütünlük günüdür. Kenetlenelim. Sahiplenelim. Birbirimize destek olalım. Yarın ben olmayacağım. Ama takım burada, devam edecek. Takımın etrafında her birimiz sorumluluğumuz dahilinde sahiplenelim" sözlerine ekledi.

Bıyık’tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

TERÖR ARTIK TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKMALIDIR

Çayırova Belediyesi’nden parkede iddialı kadro

GÖLCÜK BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

‘Yeni Yatırım Teşvik Sistemi’ KOTO’da detaylarıyla anlatıldı

Kartepe’de Asfalt Mesaisi Durmuyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Gündüz sürekli uykulu hissediyorsanız sebebi Hipersomnia olabilir

Körfez İlimtepe’ye yeni mezarlık

Gebze Topçular Köprülü Kavşağı’nda çevre düzenlemesi

KO-MEK kursiyerleri “Artiz Mektebi”yi gururla sundu

KOCAELİ’DE SON 25 YILIN EN KURAK YAZI: SU TÜKETİMİNE DİKKAT

Büyükşehir’le geleneksel sokak oyunları hayat buluyor

Başkan Dokuzlar, “85 Milyona Bayrak” Çağrısına Destek Olmaya Devam Ediyor

Başiskele Yakup Altun Sporcu Gençlik Eğitim Merkezi açıldı

Kaymakam Özyiğit Kurum Müdürlerini Topladı

‘Katmanlar’ Resim Sergisi

Aras Global’den uluslararası gönderilere özel kampanya

Şampiyon Takım, Şampiyon Oyuncularını Bırakmadı

İstanbul Anadolu Yakası Aileleri LÖSEV Aile Komite Toplantısı’nda Bir Araya Geldi

SEDAŞ’tan kaçak elektrik kullanımına karşı yoğun denetim

SEDER YK Üyesi Dr. Merve Yılmaz’dan acil çağrı: ‘Eğitimde kalıcı çözüm bulmak şart’

NARDA AFRİKA Sessizliğini “Kim Kıracak Kalbimi?” ile Bozuyor

VitrA’dan dijital baskıda yeni bir dönem

Neden Et Yemeliyiz?

Eskihisar Kalesi Kültür Sanat Akşamları Başlıyor

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Bıyık’tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

TERÖR ARTIK TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKMALIDIR

Başkan Büyükgöz'den Kıbrıs Gazisine Vefa Ziyareti

Komşudaki yangına çok sayıda araç ve ekiple müdahale

Kazmayı vurdukça tarih çıkıyor

AGD Gölcük Temsilciliğinden İç Isıtan Haber

Çayırovalılar, vatan nöbetine devam ediyor

Gebze’de 15 Temmuz Coşkusu

Dilovası’nda 15 Temmuz Ruhu Unutulmadı

Milli İrade Meydanı bir sınavı daha başarıyla geçti

TBMM GENEL KURULU

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

Çiftçi, “Milletimiz kanı pahasına ülkemize sahip çıkmıştır”

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Aras Global’den uluslararası gönderilere özel kampanya

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi’nden parkede iddialı kadro

Şampiyon Takım, Şampiyon Oyuncularını Bırakmadı

Aliağalı Yüzücüler Ankara’da Göz Doldurdu

Kocaelispor’da bir veda daha

Kocaelispor’da Pedrinho ile yollar ayrıldı

Aliağa’nın Minik Şampiyonları Manisa’dan Zaferle Döndü Gelen Kutusu Güncellemeler

TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor, Petkovic ile anlaştığını duyurdu

Körfez Spor Tesisi ihalesi yeniden yapıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.