• BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

KOCAELİ DEMOKRASİ NÖBETLERİNDE ÖRNEK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde başlayan ve 28 gün süren demokrasi ve vatan nöbetlerinde tüm birimleriyle alanları bir an olsun yalnız bırakmadı.

GÜNDEM 13.08.2016 12:00:00 0
KOCAELİ DEMOKRASİ NÖBETLERİNDE ÖRNEK OLDU

Kocaeli Valiliği öncülüğünde Perşembe Pazarı’nda düzenlenen nöbet ve miting organizasyonlarında tüm birimleriyle görev alan Büyükşehir, alanı dolduran on binlerce vatandaşın ihtiyaçlarını tek tek düşünerek gerekli önlemleri aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Demokrasi ve vatan nöbetini bundan sonra günün 24 saati yılın 365 günü aklımızla ve gönlümüzle tutmaya devam edeceğiz" sözlerinin ardından Perşembe Pazarı’ndaki nöbete bir sonraki emre kadar ara verildi. 

VALİ İLE BAŞKAN HER GECE ALANLARDAYDI
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise 15 Temmuz’dan itibaren alanlarda yer alan vatandaşları hiç yalnız bırakmadı. Vali Güzeloğlu ile Başkan Karaosmanoğlu, ilçe merkezlerini ziyaret ederken, yoğun programları içinde hemen her gece Perşembe Pazarı’ndaki nöbet tutanları ihmal etmedi. 7’den 70’e alanı dolduran herkesle yakından ilgilenen Vali Güzeloğlu ile Başkan Karaosmanoğlu, yaptıkları konuşmalarla da alanı dolduranların coşkusuna ortak oldu. 
PERŞEMBE PAZARI SİYASET ÜSTÜYDÜ
Perşembe Pazarı’ndaki vatan ve demokrasi nöbeti siyaset üstü olma özelliği de kazandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra mecliste grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP’nin Kocaeli milletvekilleri alandaki nöbete eşlik etti. 15 Temmuz gecesi bombalanan Gazi Meclis’te yaşanan o anları Kocaelililerle paylaşan milletvekilleri, birlik ve beraberlik ruhuna katkı sundu. Yine siyasi partilerin il başkanları da alanda kurulan kürsüye çıkarak, Kocaelilileri selamladı.   

BÜYÜKŞEHİR SEFERBERLİK İLAN ETTİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Ulaşımpark A.Ş. ve Antikkkapı A.Ş., alana gelen vatandaşların yiyecek, içecek, ibadet, güvenlik ve temizlik gibi birçok ihtiyacına cevap verebilmek için adeta seferberlik ilan etti.

HER KESİMDEN DESTEK
Kocaeli Valiliği’nin himayesinde gerçekleşen vatan ve demokrasi nöbetlerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra İzmit Belediyesi, Kartepe Belediyesi, Başiskele Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Barosu ve Petrol İş Sendikası Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Lastik İş Sendikası Başkanı Abdullah Karacan gibi bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri tarafından destek verildi. 

TOPLAM 250 BİN BARDAK SU, 500 BİN BARDAK ÇAY
Büyükşehir birimleri vardiyalı olarak Perşembe Pazarı alanında vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı. Her gün 10 bin bardak su dağıtan Büyükşehir, yine her gün 5 bin simit ve 5 bin kap pilav dağıtırken, sabahın erken saatlerine kadar nöbet tutan vatandaşlara 20 bin bardak çay servis etti. Toplam ortalama 250 bin bardak su, 500 bin bardak çay servisi yapıldı. Alanda ayrıca binlerce sandalye, tabure ve hasır serilerek, vatandaşların rahat etmesi sağlandı.

SABAHA KADAR ULAŞIM
Perşembe Pazarı’na vatandaşların gece geç saatlere kadar ulaşabilmesi ve buradan evlerine dönebilmesi için de gerekli önlemleri alan Büyükşehir, kara ve deniz ulaşımında belirli saatler arasında ücretsiz hizmet verdi. Ayrıca saat 04.00’e kadar devam eden ücretsiz otobüs seferleri vatandaşların ulaşımda sorun yaşamamasını sağladı. 

TEMİZLİK VE İBADET
Büyükşehir, akşam ezanıyla başlayıp sabah ezanına kadar devam eden demokrasi ve vatan nöbetinde alana gelen erkek ve bayanların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için de gerekli tedbirleri aldı. Bay ve bayan şeklinde hazırlanan mescitlerde vatandaşlar, alandan ayrılmadan namazlarını eda etti. Abdest ve tuvalet ihtiyacının da karşılandığı alanın her gün temizliği de yapılarak sürekli hijyenik kalması sağlandı.

GÜVENLİK, TRAFİK VE SAĞLIK HİZMETLERİ
Merkezi bir alanda bulunan Perşembe Pazarı’nda araç ve yaya yoğunluğu sürekli kontrol altında tutuldu. Hem alandaki on binlerce vatandaşın hem de sanatçı ve siyasilerin güvenliği de sağlandı. Her gün hazır halde bekletilen Büyükşehir ambulansları vatandaşların sağlık sorunlarına anında müdahale etti.

ÖZEL GÜNDEM VİDEOLARI, ANLIK HABERLER
Vatandaşlar demokrasi nöbeti tutarken alanda kurulan LED ekran sayesinde günün gelişen haber ve videolarını izleme fırsatı da buldu. Özel olarak hazırlanan video ve kliplerle nöbetlerdeki birlik ve beraberlik ruhu doruk noktasına ulaştı. Alanda hayata geçirilen her organizasyon fotoğraf ve kamera ile kaydedilerek vatandaşlara izletildi. Ayrıca hafta sonunda yapılan Yenikapı mitingi ve son akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın konuşmaları canlı olarak yayınlandı. Ayrıca Büyükşehir bandosu ile mehter takımı, çaldıkları marşlarla alanı dolduranların milli duygularını coşturdu.

TARİHÇİ, YAZAR VE ŞAİRLER
Perşembe Pazarı alanında tarihçi ve yazarlar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Prof. Dr. Erhan Afyoncu önemli bilgileri vatandaşlarla paylaşırken, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlattı. Şair Dursun Ali Erzincanlı, yazarlar Kahraman Tazeoğlu ve Senai Demirci ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Ömer Döngeloğlu, alanda çok önemli paylaşımlarda bulundu. İstiklal Marşımızın şaire M. Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon da, dedesi Akif’i anlattı.  

KUR’AN TİLAVETLERİYLE ÇINLADI
Demokrasi ve vatan nöbetinin tutulduğu alan her gece Kur’an tilavetleri ve ilahilerle çınladı. Hafız Halit Es ile 2004 Kur’an Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Mustafa Kızılcaoğlu, 2010 Kur’an Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Ali Tel, 2015 Kur’an Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi İsmail Kaya okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetleri, aşrı şerifler ve dualarla nöbete manevi katkı sağladı.

TANINMIŞ SANATÇILAR ALANDAYDI
15 Temmuz darbe girişiminden son güne kadar milli irade nöbeti için alanlarda boy gösteren sanatçı, radyocu ve sporculardan oluşan sevilen isimler alanı dolduran Kocaelililerle duygularını paylaştı. Alanda Kocaelililerle buluşan sanatçı, radyocu ve sporcular ise şöyle; Salah Sabır-Aziz Engin, Azerin, Ahmet yenilmez, Uğur Işılak, Aykut Kuşkaya, Alişan, Nihat Doğan, Berdan Mardini, Grup Tillo, Eşref Ziya Terzi, Yusuf Güney, İsmail Ökan, Özlem Balcı, Umut Mürare, Uğur Aslan, Doğuş, Emre Ermiş, Saruhan Hünel, Şenol İpek, Murat Kekili, Mehmet Çevik, Mehmet Beyazıt, Beyza Durmaz, Kerem Sevil, Gezegen Mehmet, Afrikalı Ali, Hopdedik Ayhan, Mehmet Gönülaçar, Nagihan Karadere.


Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Kaymakam Özyiğit’ten Başkan Büyükgöz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR