• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

KERPE’DE ÇİFTE HEYECAN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kerpe’de Mavi Bayrağı dalgalandırırken Miço Kadınlar Plajı’nın da tanıtımını yaptı.

YAŞAM 22.08.2016 08:29:00 0
KERPE’DE ÇİFTE HEYECAN

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli sahillerini halkla açmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar meyvelerini veriyor. Kandıra sahillerinde yapılan sahil düzenleme çalışmalarıyla oluşturulan plajlar binlerce vatandaşın gözde tatil yeri haline geldi. Sahillerin düzenlenmesinden dolayı cazibesi artan plajlara halkın talebi giderek artarken denizler de Mavi Bayrakla taçlanıyor. Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci Halk Plajı’nın ardından bu yıl Kandıra Kerpe Halk Plajı’nda da Mavi Bayrak aldı. Mavi Bayrağın göndere çekilmesinin ardından da yine Kerpe’de yer alan Miço Kadınlar Plajı’nın tanıtımını yapıldı.

MAVİ BAYRAK TÖRENİ
Kerpe’de sahilinde gerçekleştirilen Mavi Bayrak törenine Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Kandıra’nın 2004 yılından itibaren yapılan çalışmalarla bugünlere geldiğini belirten Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kocaeli’nin sanayi kenti olma yanında turizmiyle de öne çıkan bir kent olduğunu söyledi. Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek de konuşmasında “Karadeniz’in en güzel sahili Miço Koyu’nu kadınlara özel plaj yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Her şey milletimiz için” dedi.
 
NAMAZGAN BARAJI’YLA SU SORUNUNU ÇÖZDÜK
Kerpe’nin Mavi Bayrakla taçlandığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Mavi Bayrak almanın 33 kriteri var. Bunlardan biri eksik olduğu zaman Mavi Bayrağı alamazsınız. Mavi Bayrak uluslar arası bir işaret. Bu bayrağın olduğu yerlerde hiç tereddüt etmeden denize girebilirsiniz. Temiz, sağlıklı bir yer demek. Birinci Mavi Bayrağımız Altınkemer, ikincisi Cebeci Kerpe’de üçüncü Mavi Bayraklı plajımız. Mavi Bayrağın gerektirdiği bütün şartları koruyacağız. Yaşadığımız çevreyi ne kadar güzelleştirirsek o kadar değer kazanıyor. Sahillerimiz Avrupa’nın sahillerinden daha güzel olacak. Altyapıyı bitirdik. Sahillerdeki en büyük şikayet susuzluktu. Kandıra’da yaptığımız Namazgah Barajı’yla bu sorunu çözdük. İçme suyu ve arıtma tesislerini de yaptık. Kandıra’da 24 saat kesintisiz su akıyor. Sahildeki yerleşim yerlerinin kanalizasyon ve kollektör sistemlerini yaptık. Atıksu arıtma tesisimizi inşa ettik. Atıksular buralarda arıtılıyor, bir gram atıksu denize gitmiyor. Verirsek zaten Mavi Bayrak alamayız. Atıttığımız atık suyu satıyoruz. Gri su dediğimiz bu suyu TÜPRAŞ’a vererek yılda 6 milyon 500 bin lira kazanıyoruz. Onlarda bu suyu proses suyu olarak kullanıyor.”
 
DUBLE YOL
“Kandıra yolumuzun ihalesi yapıldı. 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Karayolları bu yolumuzu duble yol haline getiriyor. Bölüm bölüm yapılarak hizmete girecek. Bu bölgede atmamız gereken bir adım daha var. Bu yerleşim yerlerine doğalgaz gelmesi için Kandıra Belediye Başkanımızla ve İZGAZ’la görüşmelerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda doğalgazı da buralara ulaştıracağız. Doğal güzellikler geri kazanıyoruz. Bu güzelliklere hep beraber sahip çıkalım. Sadece hanımlara ait bir plaj oluşturduk. Dünyanın en güzel plajlarından biri” dedi.
 
YEREL YÖNETİMLERİN BAŞARISI TAKDİRE ŞAYAN
Geçen 15 yıla bakıldığında sosyal yaşamdan ekonomiye, sağlığa bakıldığında Türkiye’nin yükselen bir değer olduğunun altını çizen Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu “Bu yükselişin hayata geçmesi yönünde yerel yönetimlerin başarısı takdire şayan. Kocaeli hava kirliğinin olduğu kötü kokan körfeze sahip bir yerdi. Yapılan yatırımlarla körfez artık doğal bir akvaryum haline geldi. Bizim bu yapılan hizmetler sahip çıkma, kurallara uyma bilincine ihtiyacımız var. Bu şehir artık sadece sanayi ve ticaret şehri değil. Kocaeli  sağlık, kültür ve spor turizminin yapıldığı bir yer haline geldi” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kerpe Halk Plajı mavi bayrağı protokol tarafından göndere çekildi. 
 
BANDO EŞLİĞİNDE MİÇO PLAJI’NA YÜRÜDÜLER
Daha sonra yürüyerek bando eşliğinde Miço Kadınlar Plajı’na geçildi. Burada konuşan Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu plajının talebinin bütün kadınlardan geldiğini ifade etti. Milletvekili Katırcıoğlu “kadınlar rahatça tatil yapabilecekler, sosyalleşebilecekleri bir yer talep etti başkanımızdan. O da aklın talebi doğrultusunda bu projeyi gerçekleştirdi” dedi. Başkan Karaosmanoğlu’da “Buradaki kanalda su bisikletleri, gondollar dolaşacak. Kardeşlerimiz burada rahatça dinlenecek, spor yapacak. Burada yürüyüş yolları olacak. Burası tamamen dinlenme alanı. Sosyal tesislerle donatılacak. Hanımlarımızı değer veriyoruz. Her şeyin en güzelinin onlara ait olduğuna inanıyorum” dedi. 
ÜÇ MAVİ BAYRAK BİRDEN
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, bu yazın başında Türkiye’de 2016 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıklamıştı. Böylece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki halk plajında dalgalanan Mavi BayrakIı plajına bir tane daha eklenmişti. 2016 yılında Kandıra Cebeci Halk Plajı ve Karamürsel Altınkemer Halk Plajları mavi bayraklarını korurken Kandıra Kerpe Plajı da bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı.
2012’DEN BU YANA DALGALANIYOR
Mavi Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajların mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olunduğunu belgeliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin temizlenmesi için yaptığı çalışmaların meyvesi olarak 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile ilk mavi bayrağını aldı. 2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plajı ile alan Büyükşehir Belediyesi, 2015’te de bu iki mavi bayrağı korudu. 2016 yılında ise Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kandıra Kerpe Plajı da mavi bayrağa layık görüldü.
MAVİ BAYRAK ULUSLARARASI PRESTİJ
15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleri ile Mavi Bayrak; tatil programı yapanların ve aynı zamanda tur operatörlerinin aradığı bir eko-etiket. Bu özelliği ile turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında Mavi Bayrağın ayrı bir yeri bulunuyor.
 
MİÇO KADINLAR PLAJI
Darıca Bayramoğlu Plajı’nın kadınlara tahsis edilmesinin ardından, aynı özelliklerde ve etap etap yapılacak Kerpe Miço Koyu da kadınların kullanımına açıldı. 81 dönümlük Miço Koyu etap etap kadınların özel bir yaşam alanı olarak yapılacak. Etrafı çevrilerek otopark, soyunma kabinleri, tuvalet, yürüyüş parkurları yapılan Miço Koyu Kadınlar Plajı’nda spor alanları, sosyal donatılar ve geleceğe dönük birçok yenilik de olacak.

 


Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR