• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

İLAÇ ALIM PROTOKOLÜNDE ANLAŞMA SAĞLANDI !

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yürütülen ilaç alım protokolünde mutabakata varıldı.

SAĞLIK 1.04.2016 10:34:00 0
İLAÇ ALIM PROTOKOLÜNDE ANLAŞMA SAĞLANDI !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında devam eden ilaç alım protokolünde, mutabakata varıldığını belirterek, "Epey bir müzakere sürecinden sonra Sayın Başbakanımızın huzurunda bir noktaya varabildiğimizi burada ifade etmek istiyorum" dedi.
SGK ile TEB arasında süren ilaç alım protokolüne ilişkin, SGK Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenlendi.
Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 24 bin 410 sözleşmeli eczane bulunduğunu ve burada 72 bin 676 kişinin çalıştığını söyledi. Soylu, "Bu eczanelerde, Suriyeli kardeşlerimize sağladığımız reçeteler haricinde 335 milyon reçete üzerinden hizmet sunuyoruz. Buradan hizmet alan kişi sayısının da 62 milyon olduğunu ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Bu hizmet kapsamında dönem dönem TEB ile Türkiye'deki tüm eczacılar adına bir araya geldiklerini, gelecek döneme ait bir protokolü ele aldıklarını ve yeni döneme ilişkin protokolün projeksiyonunu ortaya koyduklarını anlatan Soylu, daha sonra da TEB'in taleplerini ve Kurumun yapabileceklerini değerlendirdiklerini bildirdi. Daha önce yapılan protokoller hakkında bilgi veren Soylu, şunları kaydetti:
“1 Şubat 2015 tarihinde sona eren protokolden sonra üç uzatma protokolü daha yaptık. En nihayetinde 31 Mart'ta bir araya geleceğimizi, nihai bir protokol ortaya koyacağımızı da deklare ettik. Bu esnada Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma Bakanlığı olarak hem eczacılarımızla hem Türk Eczacılar Birliği ile hem eczacı odası başkanlarıyla defalarca bir araya geldik. Sadece fiyat üzerinden değil çalışma şartları üzerinden de birçok değerlendirmeler gerçekleştirdik.
Türk Eczacılar Birliği, bu konuda özellikle hükümetimizin ekonomisinden sorumlu diğer bakanlarımızla birlikte oldu. Ekonomik Koordinasyon Kurulunda yeni protokolün çerçevesini çizmeye çalıştık. Tüm bunların akabinde yeni protokolün nasıl olması gerektiği konusunda birlikte çalışmaya başladık. Bütün bunların akabinde TEB ile karşılıklı bir değerlendirme içerisinde, yeni bir protokol üzerinde çalışmaya başladık.
Özellikle son 3-4 günde olgunlaşmaya başlayan çalışmalarımız, dün yaklaşık 8 saat, bugün de 4-5 saatlik bir zaman dilimi içinde, hem eczacılarımızın taleplerini hem de hükümetimizin bu konuda özellikle mali politikalar içerisinde neler yapabileceğinin karşılıklı bir araya gelmesini sağladık. Nihayetinde bir tarafta Türk Eczacıları Birliği'nin eczacılar adına talepleri bir tarafta da bizim kısıtlarımız... Bunu gerçekleştirebilecek zemini hazırlamaya çalıştık. Çünkü saat 24 itibarıyla protokol süresi sona eriyordu.”
Soylu, görüşmelerin ardından bir noktaya varıldığını dile getirerek, “Hem ekonomik Koordinasyon Kurulunu hem de Sayın Başbakanımızı bilgilendirdik. Son geldiğimiz noktada ben Sayın Başbakanımızdan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak bir yardım talebinde bulundum, bunu bitirmeliyiz çerçevesinde. Kendileri hem beni ve SGK'daki arkadaşlarımı, gelmelerinden büyük memnuniyet duyacağı Türk Eczacıları Birliği'ni Çankaya Köşkü'ne davet ettiler. Epey bir müzakere sürecinden sonra Sayın Başbakanımızın huzurunda bir noktaya varabildiğimizi burada ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Soylu, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere protokol sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.
- İskonto oranlarında da değişiklik yapıldı
Protokolde anlaşmaya varılan önemli kısımlar hakkında bilgi veren Soylu, yapılan iyileştirmeleri aktardı.
Soylu, şöyle devam etti:
“Mobil reçetelerine yüzde 50 fazla hizmet bedeli ödenmesi, soğuk zincir ilaç reçetelerine yüzde 50 fazla hizmet bedeli ödenmesi, özellikle benim de yaptığım görüşmelerde çok talep edilen, majistral tarifede fiyatların güncellenmesi, enjektör bedellerinin artırılması, bazı tıbbi cihaz ve medikal malzemelerin eczanelerden satışının sağlanması konusunda ve aynı zamanda yaklaşık 12 talepten birisi olan hastanelerin birtakım hizmet bedellerinin eczanelerden alınmasının sağlanması hususunda çalışma yapılması, hep birlikte bir çözüm üretilmesi konusunda mutabakata varıldığını ifade etmek istiyorum.
Yıllık 0-100 bin lira ve 100 bin ile 200 bin lira arası ciro yapan eczaneler reçete başı 3 lira hizmet bedeli alacaklar. Öte yandan 200 bin-300 bin ve 300 bin-400 bin lira arasında ciro yapanlar 2,5 lira hizmet bedeli; 400-500 bin lira, 500 bin-600 bin lira ve 600 bin lira-700 bin lira ciro yapan eczaneler 1,5 lira hizmet bedeli alacaklar. Ayrıca, 700 bin-800 bin lira, 800 bin-900 bin lira arasında ciro yapanlar 75 kuruş hizmet bedeli alacaklar. 900 bin-1 milyon, 1 milyon-1,1 milyon ve 1,1 milyon-1,2 milyon lira arasında ciro yapan eczaneler 50 kuruş hizmet bedeli alacaklar. 1,2 milyondan 1,5 milyon liraya kadar olan eczaneler 40; 1,5 milyon liranın üzerinde ciro yapan eczaneler ise 30 kuruş hizmet bedeli alacaklar.
İskonto oranlarında da bir değişikliğe gittik. Buna göre de 0-700 bin lira arasındaki eczanelerde bir iskonto indirimi söz konusu değildi. Oysa, 700-900 bin arasında yüzde 1 olan iskonto indirimi 0,75’e; 900 bin ile bin 500 arasında yüzde 2,5 olan iskonto indirimi yüzde 2,20’ye; 1 milyon 500 bin ile 2 milyon ve üstü olanlarda iskonto indirimi de yüzde 3’ten 2,75’e indirilmiştir.
Şunu ifade etmek istiyorum ki, reçete hizmet bedellerinin artışından sadece iskonto oranı hariç elde edilen katkı 0-200 bin lira arasındaki eczaneler için yüzde 300, 200 bin ile 400 bin arasındaki eczaneler için yüzde 233, 400 bin-700 bin arasındaki eczaneler için yüzde 100, 700 bin-900 bin arasındaki eczaneler için yüzde 253, 900-1,2 milyon arasındaki eczaneler için yüzde 65 ve 1,2 milyon-1,5 milyon arasındaki eczaneler için yüzde 127 ve 1,5 milyon lira üzerindeki eczaneler için yüzde 98.”
Soylu, reçete hizmet bedellerinde kısmi bir artış yaparak bir dengeleme yapmaya çalışıldığını dile getirdi. Soylu, “Protokolün, 2+2 yani toplam 4 yıl ve ikinci yılında tekrar değerlendirmek kaydıyla; ayrıca 2, 3 ve 4. yıl da enflasyon farkını da koymak suretiyle taraflarca Sayın Başbakanımızın da talimatları doğrultusunda akdetmiş bulunuyoruz” dedi.
Bir başka çalışmanın da Türkiye’de bulunan sığınmacı Suriyelilere yönelik olduğunu anlatan Soylu, şöyle devam etti:
“Ortalama aylık 400-500 bin reçeteye kadar da bu gelmiş durumdadır ve sürekli de artış göstermektedir. Bu açıdan Başbakan Yardımcımız Sayın Akdoğan’ın koordinasyonunda yürütülen AFAD’ın çalışmalarıyla birlikte SGK’nın bu reçetelerin kontrolü ve süresi içinde eczanelere ödenebilmesini temin etmek maksadıyla önümüzdeki günlerde eczacı alımına gitmektedir. Bakanlar Kurulumuz, kararı imzalamıştır. Bu açıdan, Ankara merkezli yürüttüğümüz bu çalışmayı, 8 merkezimizle daha paylaştık. Yeni eczacılarımız göreve başlayıncaya kadar bunu da sağlayabilecek bir yöntemi de oluşturmuş bulunuyoruz.”
TEB Başkanı Erdoğan Çolak da her protokol sürecinin zor ve meşakkatli olduğunu belirterek, “Ama sonuçları itibarıyla kazanımları olan bir süreç oluyor. O yüzden, buralardaki yorgunluğumuzu sonuçlandırdığımız netice itibarıyla atmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Çolak, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere protokol sürecinde katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu ve hayırlı olması temennisinde bulundu.


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR