• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

İktidarın aldığı ekonomik tedbirler kitlelerin beklentilerini karşılamıyor

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın,hükümetin yanında olduğumuzu en başından ifade etmiştik, halen aynı tavrımızı sürdürüyoruz.

POLİTİKA 28.03.2020 16:11:00 0
İktidarın aldığı ekonomik tedbirler kitlelerin beklentilerini karşılamıyor

Koronavirüs salgınından etkilenen bütün ülkeler sağlık, idari, ekonomik ve birçok alanda ardı ardına tedbir ve destek paketlerini yürürlüğe koymaktadırlar.

İYİ Parti olarak küresel Koronavirüs salgınıyla mücadele için alınacak kararlarda devletin ve hükümetin yanında olduğumuzu en başından ifade etmiştik, halen aynı tavrımızı sürdürüyoruz.

TBMM’de ve ülke sathında yapıcı muhalefet anlayışımızı sürdürürken, alınan ve alınacak kararlarla ilgili görüşlerimizi iktidar ve kamuoyu ile paylaşmayı da önemli bir sorumluluk ve vazife olarak görüyoruz.

Üzülerek ifade edelim ki iktidarın aldığı ekonomik tedbirler, salgının bilhassa ekonomik yönden ağır bir biçimde etkilediği kitlelerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır.

İktidarın ekonomik destek paketinde, erteleme vardır, öteleme vardır, ancak doğrudan destek yoktur. Önceden beri yardım alan kayıtlı ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlar ile en az emekli aylığının bin 500 liraya çıkarılması dışında neredeyse somut bir destek yok gibidir.

SALGINDA GÖREVLİ OLAN HERKESE EK ÖDEME YAPILMALI

Sayın Sağlık Bakanı’nın açıkladığı ek ödemelerin tavandan yapılacağı müjdesi, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, doktorundan, hemşiresine, memuruna ve temizlik görevlisine kadar bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi şarttır.

Ayrıca Koronavirüs salgını nedeniyle gece-gündüz, yağmur-çamur ve soğuk-sıcak demeden fedakârca görev yapan polislerimize, jandarmalarımıza, zabıtalarımız, temizlik ve güvenlik görevlilerimize de emeklerinin karşılığı verilmeli, salgında aktif olarak çalışan tüm görevlilere ek ödeme yapılmalıdır.

Ertelemek ve ötelemek adı üzerinde sorunları sadece ertelemeye ve ötelemeye yarar, kesinlikle çözmez.
Elektrik, su, doğalgaz, vergi, sigorta borçları, kredi borçları ertelenmiş olsa da; krizden etkilenme durumlarına göre tüm toplum kesimlerine doğrudan ve kalıcı destekler vermek şarttır.

Koronavirüs salgını pansuman tedbirlerle atlatılma hatasına düşülürse, salgının ardından ortaya çıkacak ağır ekonomik krizin ve hatta ekonomik buhranın altından ülke olarak kalkmamız çok zor olacaktır.
 
ŞİMDİ İHTİYAT AKÇESİNE İHTİYAÇ VAR, AMA ORTADA AKÇE YOK!

Merkez Bankası’nın tam da bu günler için başvurulmak üzere ayırdığı ihtiyaç akçesi iktidar tarafından sorumsuzca harcanmamış olsaydı, Koronavirüs kaynaklı ekonomik krizi çok daha hafif hasarla atlatmamız mümkün olacaktı.
Savaş durumunda, olağanüstü hallerde ve beklenmeyen ağır ekonomik krizlerle karşılaşıldığında kullanılması gereken Merkez Bankası ihtiyaç akçesine şimdi çok ihtiyaç duyuyoruz ama akçeler çoktan harcanmış durumdadır.
İktidarın elinde kullanılacak kaynak olarak; zamanında büyük bir ferasetle 57. Hükümet döneminde çıkarılan ve 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 Sayılı Kanun gereğince kurulan İşsizlik Sigortası Fonu dışında kullanılacak bir kaynak ne yazık ki kalmamış görünüyor.

Anlaşılan odur ki karşılıksız para basma veya IMF’den borç alma alternatifleri de ekonomik krize merhem olmaktan uzaktır.

Yapılması gereken; “itibardan tasarruf olmaz” anlayışını bir kenara bırakıp Yüce Allah’ın haram kıldığı israfı her alanda önlemek ve tüm ülke sathında bir tasarruf seferberliği başlatmaktır.
Yapılması gereken; algı yönetimini bir kenara bırakıp, krizi yönetmektir.
 
KANAL İSTANBUL’LA İLGİLİ İHALE; ADETA YANGINDAN MAL KAÇIRMAKTIR!

Geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapılan köprü ihaleleri, milletimizin yüreğini sızlattı ve kamu vicdanında onulmaz yaralar açtı. 

Aklı başında herkes bu ihaleler için en azından “zamanı değildi” ve bu yapılan “yangından mal kaçırmaktır” dedi.

Devlet elindeki parayı, acil ve öncelikli işlere kullanır. 

Kanal İstanbul bir üretim projesi değildir, bilakis ülkenin bugünkü şartlarına göre gereksizdir, lükstür ve israftır. 

Bu kadar büyük bir parayı buraya harcamak; fakire, fukaraya, açlık ve fakirlik sınırının altında olan çalışana, çiftçiye ve ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşlarımıza açık bir zulümdür.

Milletçe birbirimize kenetlenmemiz ve dayanışma içinde olmamız gereken bir dönemde, yangından mal kaçırırcasına Kanal İstanbul Projesi kapsamında köprü ihalesi yapmak milletimize hakarettir.

Bu durumda yapılması gereken başta hükümetten, kamu kurum ve kuruluşlarından başlamak üzere israfa, savurganlığa ve şatafata son verilmesi, sıkı tasarruf önlemleri uygulanmasıdır.

Yapılması gereken, millet can derdinde iken Kanal İstanbul Projesi kapsamında ihale edilecek köprülerin derdine düşmemektir.

Yapılması gereken, Kanal İstanbul Projesi için yapılan ihalelerin derhal iptal edilerek, köprüler ve bağlantı yolları için tahsis edilmiş olan 8 Milyar liralık ödeneği, derhal krizin mağdur ettiği toplum kesimlerine aktarmaktır.
Yapılması gereken, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili ihale yapıp rant dağıtmak değil, ihaleye ayrılan kaynağı gündelik yaşayan esnafa, sanatkara, fakire, fukaraya velhasıl tüm ihtiyaç sahiplerine dağıtmaktır.
 
İNFAZ DÜZENLEMESİ HASSASİYETLE ELE ALINMALI;

İktidarın alelacele gündeme getirdiği bir diğer konu da önümüzdeki günlerde TBMM’nin gündemine gelmesi beklenen infaz düzenlemesidir.

Terörizmin finansmanına ilişkin suçlar, kadına ve çocuğa karşı işlenen suçlar, uyuşturucuyla ilgili suçlar ve bu suçlar kapsamına giren her türlü suçun kırmızıçizgimiz olduğu İYİ Parti sözcüsü arkadaşlarımız tarafından açıkça ifade edilmiştir.

İnfaz düzenlemesiyle ilgili teklif parlamentoya geldiğinde ve görüşlerimizi daha açık ve net bir biçimde ifade etmemiz mümkün olacaktır.

Af, şartlı ceza indirimi ve benzeri düzenlemeler, ya hiç gündeme getirilmemeli ya da derhal yasal düzenlemeyi yapıp gündemden çıkarılmalı, beklenti içinde olan mahkûmların ve ailelerinin umuduyla oynanmamalıdır.
Kamu vicdanında adalet duygusunu zedeleyecek düzenlemelerden özellikle kaçınılmalı; büyük bir titizlik ve hassasiyet gösterilmelidir.
 
GEREKİRSE ÜLKE ÇAPINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİDİR

Ülkemizin ve dünyanın bir numaralı gündemi Koronavirüs salgını ve yol açtığı ağır ekonomik tahribatı ortadan kaldırmaya odaklanmamız gereken bir dönemde iktidar, bu önceliğe uygun hareket etmeli ve bu krizi çok ciddiye almalıdır.

Hükümet krizi hukuk devletine ve yasalara riayet ederek; gayet açık ve şeffaf bir biçimde yönetmeli, şartlar gerektiriyorsa bütün ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmek gibi radikal önlemleri cesaretle almalıdır.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapmış Aytaç Yalman gibi bir ismin ölümünün gizlenmesinde yapıldığı gibi hatalara düşülmemeli, gizlemenin ve saklamanın toplumda daha fazla tedirginliğe ve paniğe yol açacağı unutulmamalıdır.
Milletimiz, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektörüyle işbirliği ve dayanışma içinde olmalı, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlere sıkı sıkıya uymalıdır.

İYİ Parti olarak, salgının başından beri tüm teşkilatımıza alınan tedbirleri uymaları için çok sayıda genelge ve talimat gönderdik; teşkilatımızın alınan kararlara titizlikle uyduğunu memnuniyetle müşahede ettik.

İYİ Parti olarak normal zamanlarda da sürdürdüğümüz yapıcı ve yol gösterici siyaset anlayışımızı ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü dönemde de büyük bir dikkat ve hassasiyetle sürdüreceğimizi ifade eder, başta sağlık çalışanları olmak üzere salgında görev alan tüm çalışanlara teşekkür eder, aziz milletimize ve tüm insanlığa sağlıklı günler dileriz.

 


Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR