Tarih: 14.03.2019 08:01

Ziya Topal projelerini açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

DSP İl Örgütü, Kandıra Çadır Sofrası’nda düzenlediği toplantı ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal’ı kamuoyuna tanıttı. Toplantıya DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit Belediye Başkan Adayı Hülya Yıldırım, DSP Kartepe Belediye Başkan adayı Temel Ouoğlu ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Ziya Topal, Büyükşehir Belediyesi’nin beklenen deprem için bile bir şey yapmadığını söylerken, “Deprem bölgesindeyiz ama 20 yıldır deprem konusunda ne yapıldı? 1 ay önce Kartal’da bina çöktü, zemin katına 3 günde ulaşabildik. Uyanmak zorundayız. Kurumların artık çalışması lazım. Acil noktalarımız var ama hiçbir şey çalışmıyor” dedi.

Projelerinden de bahseden Ziya Topal şöyle devam etti: “-Büyükşehir’in 6.5 milyar TL borcu var. Bu borcu döndürmek için 2019 bütçesindeki faiz yükü 376 Milyon TL. Bu 376 milyon TL ile 24 derslikle 320 adet ilkokul yapılabiliyor. Biz bu parayı faize ödüyoruz. Bir buçuk yıl içinde hiçbir belediye personel parası ödeyemeyecek noktaya gelebilir. Hedefimiz üretmek. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 6-7 şirket var. Bunların ne iş yaptığı belli değil. Denetlenebilir değiller. Şeffaf olarak bunlar halka açılmalı. Ben 30 yıldır inşaat işi yapan biriyim. Proje bizim işimiz. Elinizdeki parayı bilmeden ben şunu yapacağım demek halkı aldatmak olur. 

Tarımsal alanda kalan mahalleler köy statüsüne kavuşturularak, köylerde üretim kooperatier kurulacak. Tüm ilçeler için ulaşım çalıştayı yapılarak trafik sorununa akılcı çözümler üretilecek. Bölgenin deprem gerçeğini unutmadan gerekli çalışmalar yapılacak. Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketler halkın denetimine açılacak. Öğrencilerin evden okula ve okuldan eve ulaşımları ücretsiz sağlanacak, bunun maliyeti 20 Milyon TL. Bölgemizdeki iş imkanlarına göre gençlere eğitim verilip iş olanakları sağlanacaktır.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —