9174,74%-0,23
39,56% 0,12
45,53% 0,36
4283,04% 0,06
6903,41% -0,57
“Zigoma nedir” sorusuna; üst çene kemiğini bağlayan sert yapıdaki elmacık kemiğidir, şeklinde yanıt vermek mümkündür. Zigomatik implant ise zigoma kemiğine, titanyumdan yapılmış vidaların yerleştirildiği bir tedavi yöntemidir. Elmacık kemiğine uygulanan işlem, üst çenede kemik erimesi olan kişiler için uygundur. Standart dental implantlardan farklı olarak implantlar, zigoma kemiğine güçlü bir yapı kurularak yerleştirilir.
İleri derecede kemik yetersizliği olan kişilerde zigomatik implant işleminin başarı oranı oldukça yüksektir. Bununla birlikte tedavi sonrasında, implantın ağız içinde korunması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bakım ve temizliği düzenli olarak yapıldığı takdirde zigomatik implantları uzun süre kullanmak mümkündür.
Zigoma İmplant Nedir?
“Zigomatik implant nedir” sorusuna; elmacık kemiği olarak adlandırılan zigoma kemiğine uygulanan bir implant türüdür; yanıtını vermek mümkündür. Özel bir dental prosedür olmasıyla birlikte yalnızca ileri derecede kemik yetersizliği olan kişiler için uygundur. Standart dental implantlarda olduğu gibi titanyum malzemelerden yapılır ve 30-55mm boyutlarında uygulanır.
Zigomatik İmplant Nasıl Yapılır?
“Zigoma implant nasıl yapılır” sorusuna; elmacık kemikleri oyularak içine implantların yerleştirilmesiyle uygulanan bir yöntem olduğu yanıtı verilebilir. İlgili süreçte hastanın uygunluğu için bazı tanı değerlendirmeleri yapılır. Zigomatik implant tedavi süreci şu şekilde ilerler:
Zigomatik implant tedavisi kısa süre içinde tamamlanabilen bir işlemdir. Prosedür, uygun ekipmanlar ve özel tekniklerle uygulandığı için konforlu bir tedavi gerçekleşir. Zigomatik implantlar hususunda yeni nesil teknoloji ve uzman cerrahlarla hizmet veren HospitaPrime, işlemin ilk adımından son aşamasına kadar gerekli olan tüm önlemleri alır. Bununla birlikte estetik beklentileri de göz önünde bulunduran klinik, dental uygulamada hasta memnuniyetine öncelik verir.
Zigomatik İmplant Kimlere Uygulanır?
Zigomatik implant, üst çenede meydana gelen ileri derecede rezorbe vakalarında, bu bölgede kemik yetersizliği erimesi yaşayan kişilere uygulanır. Erken diş kayıpları, enfeksiyon ve travma gibi faktörler rezorpsiyona neden olur. Bunun sonucunda eksik dişler yerine dental implant uygulamak zor hale geldiği için zigomatik implant, yetersiz diş kökü olanlar için başarılı bir tedavi sunar.
Zigomatik İmplantların Avantajları Nelerdir?
Zigomatik implantın avantajları arasında ilk olarak standart dental implant tedavisine uygun olmayan hastalar için başarılı çözümler sunması yer alır. Bunun yanı sıra tedavi sürecinde elmacık kemiği kullanıldığı için kalıcı bir işlem uygulanmasını da mümkün kılar. Aşağıda zigomatik implantların diğer avantajlarına da yer verilmiştir:
Zigomatik implant, uzun süre diş kaybı yaşayan kişilere özel olarak uygulanan bir tedavi olmasıyla da öne çıkar. Aynı zamanda işlem sırasında ağrı ve acı hissedilmediği için konforlu bir tedavidir.
Tedavi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Zigomatik implant sonrasında hafif ağrı ve rahatsızlıkların hissedilmesi normaldir. İmplantlar yerleştirildikten sonra aynı gün içinde hafif şişlik ve kanamanın görülmesi de muhtemeldir. Bu süreçte hastanın sıcak-soğuk yiyecek ya da içeceklerden uzak durması önemlidir. Bununla birlikte katı besinlerin de iyileşme döneminde tüketilmemesi gerekir.
Tedavi sonrası ilk birkaç gün yumuşak gıdalarla beslenmek, ılık yiyecek ve içecekleri tüketmek esastır. Aynı zamanda ağız hijyenine dikkat etmek ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak da büyük bir önem arz eder. İmplantlar, yaklaşık 3-6 ay içinde tamamen iyileşme gösterir. Bu süreçte düzenli doktor kontrollerine gidilmeli ve belirtilen talimatların tümüne uymaya özen gösterilmelidir.
Zigomatik İmplantların Ömrü Ne Kadar?
Zigomatik implantlar, uzun ömürlü bir kullanım sunar. İşlem sonrasında ağız bakımına hassasiyet gösterilmesi halinde yapısı, 25 yıldan daha uzun bir süre sağlam kalır. Dayanıklı bir kullanım için doktor önerileri de dikkate alınmalı ve düzenli kontroller yapılmalıdır.
Zigomatik İmplant Hangi Durumlarda Uygulanır?
Zigomatik implant, yenilikçi yöntemlerden biri olarak uzun süre takmalı çıkarmalı protez kullanan hastalara da uygulanabilen bir tedavidir. Aynı zamanda genetik faktörlerden kaynaklı olarak eksik dişlere sahip olan kişiler için de uygundur. Kemik büyütme ihtiyacını ortadan kaldıran implant tedavisinin zayıf çene kemiği, doku kaybı ve çene yüz tümörü olan hastalara da uygulanması mümkündür.
Zigomatik İmplantın Normal İmplantlara Göre Farkı Nedir?
Zigomatik implant, normal alternatiflerine göre bazı yönleriyle farklılık gösterir. Tedavinin en önemli ayrımı, yapay diş köklerinin uygulanma yöntemidir. Standart implantlar üst çene kemiğine yerleştirilirken zigomatik implantlar zigoma kemiği üzerine (elmacık kemiği) konumlandırılır. Aynı zamanda normal implantlar 1 cm uzunluktadır ancak zigoma implantlar, 2-3 cm boyutlarda olup daha uzun yapıdadır.
Zigomatik İmplant Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?
Zigomatik implant tedavisi yüksek başarı oranına sahip bir dental prosedürdür. HospitaPrime, bu alanda uzman olan maksillofasiyal-çene cerrahı Dr. Eren Pera liderliğinde kaliteli sağlık hizmetleriyle hedeflenen sonuca ulaşır. Yenilikçi yöntemleri ve son teknoloji ekipmanları kullanan klinik, hastaların konforunu ve tedavi başarısını üst düzeye çıkarır.
Uygulanan işlemin başarı oranlarını göz önünde bulundurmak için HospitaPrime’da zigomatik implant yaptıranlar yorumları da dikkate alınmalıdır. Kliniğin sağladığı hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini gösteren görüşleri değerlendirerek işlemi tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra zigoma implant fiyatları, işlem süreci ve tedavi planlaması gibi önemli detaylar hakkında bilgi almak için HospitaPrime uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.