Tarih: 12.02.2019 16:53

Zeytin Dalı Harekatı YPG/PKK'nın siyasi olarak sonu'

Facebook Twitter Linked-in

"Afrin ilçesinde 7 yerel meclisimizle hizmet veriyoruz"

Afrin Yerel Meclis Başkanı Süleyman da Afrin ilçe merkezinin alınmasının hemen ardından Türkiye'nin desteğiyle bölgedeki boşluğu doldurmak ve bölge halkına destek olmak için göreve geldiklerini anlattı.

Süleyman, "Burada bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza hız verdik. İlk işimiz, Meydanki Barajı'ndan ilçeye su teminini ücretsiz olarak sağlamak oldu." dedi.

Çalışmalarını Türkiye'nin desteğiyle yürüttüklerini vurgulayan Süleyman, "Afrin ilçesinde 7 yerel meclisimizle hizmet veriyoruz. Burada eğitim, sağlık ve altyapı çalışmalarına odaklandık. Eğitim alanında bin 500 öğretmenimiz ilçede çocuklara ders veriyor. Afrin'de bir üniversitenin açılması için çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Süleyman, bölgede yaşayan Suriyelilere kimlik vermeye başladıklarını, bölge halkının mal varlıklarını ve araçlarını kayıt altına aldıklarını kaydetti.

"Bölgenin kalkınması için çalışıyoruz"

Afrin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüsso da harekattan sonra Afrin ilçesinin Suriye'nin önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Hüsso, "Afrin artık ekonomik açıdan iyileşiyor. Afrin diğer muhalif bölgelere göre daha sağlam bir ekonomi altyapısına sahip. Afrin'de 250'den fazla fabrika bulunmaktadır. Zeytin ve sabun fabrikaları var. Bölge halkının kişi başı aylık geliri 150 dolardır. Bölgenin kalkınması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bölgede düzensiz akaryakıt satışlarının önüne geçmeye çalıştıklarını anlatan Hüsso, ilçeye yurt dışından transfer edilen paraların emin ellere ulaştırılması için de özen gösterdiklerini söyledi. 

 AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —