Tarih: 19.05.2016 08:52

ZARRAB'IN HAYALİ OLAY SAVCIYA TAKILDI

Facebook Twitter Linked-in

ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab, avukatı Benjamin Brafman aracılığıyla mahkemeye 10 milyon doları nakit, toplam 50 milyon dolarlık kefalet ödemeyi önerdi.

Brafman, bu kefalet karşılığında müvekkilinin New York'ta kapısında 24 saat boyunca silahlı güvenlik görevlilerinin nöbet tutacağı bir evde, GPS ile takip edilerek kalmasını talep etti.

BAŞSAVCI KABUL ETMEDİ

Mahkemeye sunulan 22 sayfalık kefalet teklifinde, Zarrab'ın kalacağı evden ancak tedavi, avukat ziyareti, ibadet ve mahkemedeki duruşmaları için çıkabilecek. Başsavcı Preet Bharara'nın ofisinin Zarrab'ın avukatının teklifini 'yetersiz' bularak reddettiği belirtilirken, Brafman'ın konuyu bir kez daha kefalet duruşmasında görüşmek için mahkemeye başvuracak.

"EVLİLİĞİNİ FEDA ETMEZ"

Eşi ve kızı ile birlikte Orlando'daki Disneyworld'e gitmek üzere Miami'den ABD'ye giriş yaparken tutuklandığını belirten kefalet dilekçesinde, Zarrab'ın Ebru Gündeş ile nasıl tanıştığı ise şöyle anlatılıyor:

"Popüler Türk sanatçı Ebru Gündeş, sayın Zarrab'ın ağabeyinin 2005 yılındaki düğününde sahne almıştı. Sayın Zarrab, Sayın Gündeş'in uzun süredir hayranıydı. Zarrab, kendisi onuruna 2 şarkı besteleyerek ortak arkadaşları aracılığı ile Gündeş'e gönderdi. Bu olaydan çok etkilenen Gündeş, Zarrab ile buluşmak istediğini söyledi. 2010'da birbirlerine aşık oldular. 2011'de Sayın Gündeş şimdiki tek çok çocuklarını doğurdu. Nihayetinde, Sayın Gündeş, Zarrab'ın bestelediği şarkılarla bir albüm çıkardı. Evlilikleri bir ortaklık ve sayın Zarrab bu evliliği uluslararası bir kaçak olarak feda etmez."

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR

Zarrab'ın ciddi sağlık sorunlarının da bulunduğu ifade edilen dilekçede bağırsağında polip, midesinde ülser ve böbreğinin yanında bir tümör bulunduğu ifade ediliyor. Zarrab'ın bir doktor tarafından düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği kaydedilirken, kefalet tekliflerinin kabul edilmesi durumunda tedavisinin daha kolaylaşacağına dikkat çekiliyor.
BAŞSAVCI TİME DERGİSİNE KAPAK OLMUŞTU

İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABD'de adını diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100'e yakın bankacıyı soruşturarak duyurmuş bir isim. Time dergisi 2012'de savcıya "Wall Street'i suç üstü yakalayan adam" başlığıyla kapağında yer vermişti.
HİÇ DAVA KAYBETMEDİ

Harvard Üniversitesi mezunu olan savcı bu zamana kadar açtığı uluslararası 58 davanın hiçbirini kaybetmedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —