Tarih: 16.08.2016 14:03

YÜZBİNLERCE HASARLI BİNA HALA DURUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 17 Ağustos depreminin yıl dönünde bir açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bölgemizin yine büyük sıkıntılarla baş başa kalabileceğini belirtti.

Ülkemizin yüzde 96’sının aktif deprem kuşağında yer aldığı hatırlatan Akar, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde 103.000 ağır hasarlı, 119.000 orta hasarlı, 128.000 hafif hasarlı ve tespiti yapılmayanlarda dahil edildiğinde bazı kaynaklara göre 400.000 yapının hasar gördüğü tespit edildi. Bu da göstermektedir ki depremin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen, bu acıyı yaşayan
illerimiz de depremin yarattığı sorunlar maalesef tam olarak çözülemedi. Deprem de hasar gören yapıların onarımı ve güçlendirme işlemi hala sonuçlandırılamadığı gibi bu alanda sıkıntıların yaşandığı da resmi ağızlardan belirtilmektedir" dedi.

TEDBİRLERİ HEP BİRLİKTE ALMALIYIZ
Akar açıklamasına şöyle devam etti; "Deprem gerçeğini unutmadan ve yeni acılar yaşanmadan tabii felaketlere karşı devlet ve millet olarak almamız gereken tedbirleri sürekli gündemimizde tutmamız ve ivedilikle almamız gerekiyor. Bizler, mümkün olan bütün tedbirleri aldıktan sonra büyük felaketlerden en az zarar ve hasarla çıkabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos depreminin yıldönümünde, bir daha evlatların, anne ve babaların böyle acılar yaşanmaması, gözyaşlarının sel olmaması ümidiyle bu felakette kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —