Tarih: 03.02.2012 16:51

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi arttı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılayan ve kuraklık nedeniyle 2011'in son ayında Sapanca Gölü'nden su takviyesi yapılan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, 35 milyon metreküpe çıktı.

 

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden alınan bilgiye göre, Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı kuraklık nedeniyle geçen yılın Aralık ayında 13,8 milyon metreküpe kadar düştü.Barajdaki su seviyesinin, Kocaeli'nin sadece 10 günlük suyunu karşılayacağının belirlenmesi üzerine çalışma başlatan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, 12 Aralık 2011'de Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na su takviyesi yapılmasına karar verdi.

 

 

6 GÜN SU TAKVİYESİ YAPILDI

 

 

Sapanca Gölü'nden alınan 450 bin metreküp su, Balaban Terfi İstasyonu'ndan Kullar Mahallesi'ndeki İzmit Su Arıtma Tesisi'ne ulaştırılarak buradan şehre verildi.Yuvacık Barajı'na 6 gün boyunca yapılan su takviyesinin ardından bölgede etkili olan yağmur ve kar yağışı baraja su sağlayan derelerin debisini de önemli oranda artırdı.

 

Karla kaplı baraj havzasından günlük 493 bin 981 metreküp suyun girdiği barajda su seviyesi bugün itibariyle 35 milyon metreküpe çıktı. Azami doluluk oranı 50 milyon metreküp olan baraj, 2011 yılının aynı günü ise 37. 9 milyon metreküp seviyesindeydi. Su sıkıntısının olmadığı barajdan, şehre günlük 313 bin 230 metreküp arıtılmış içme suyu veriliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —