Tarih: 03.12.2013 13:47

Yusuf Kaplan medeniyet dünyamızı anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Medeniyet sohbetlerinin bu haftaki konuğu, Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan’dı. 

 

 Türkiye’ye dışarıdan bakmak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kültür Evi’nde gerçekleştirilen söyleşiye farklı kesimlerden birçok insan katıldı. ‘Türkiye’ye Dışarıdan Bakmak’ konulu söyleşi de, medeniyetlerin sacayağı olan düşünürleri ele alan Kaplan, düşünürlerin kültür inşasındaki rollerini anlattı. Medeniyet, Umran ve irfan kavramlarının irdelendiği söyleşi, dinleyicilerin sorduğu sorularla zenginleşti. 

 

 Her ay bir konuk

 

Seka Kültür Evinde faaliyetlerini sürdüren TDED Kocaeli Şubesi, Medeniyet sohbetleri kapsamında, yazar ve düşünürleri Kocaeli halkıyla buluşturmaya devam ediyor. Her ay yeni bir isimle kentin kültür hayatına katkıda bulunan dernek, bünyesinde gerçekleştirdiği Kitap Tahlilleri, Ney Kursu, Farsça Kursu ve diğer etkinliklerle Kocaeli halkına hizmet vermeye devam ediyor. 

 

 Medeniyet sohbetleri

 

Şehrin entelektüel birikimine katkı vermek adına gerçekleştirilen Medeniyet Sohbetleri kapsamında, yazın dünyasının önemli isimleri, Kocaeli halkıyla buluşturularak, kapsamlı tahliller gerçekleştiriliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —