Tarih: 18.03.2020 12:54

Yurt dışından gelenler Kocaeli'de karantinaya alındı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Havalimanına gelen yolcular, buradan otobüslerle Kocaeli'ye getirildi.

Sağlık kontrollerinin ardından yolcular, polis eşliğinde 4 otobüsle karantina için önceden boşaltılan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı İzmit ilçesindeki Canfeda Hatun Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.Kentteki 4 öğrenci yurdu daha yurt dışından gelecek yolcular için boşaltıldı, odalar dezenfekte edildi.

 

088f96df-d396-420d-bcf4-b9f05a03381a-1584495029.jpg

 

Aksoy karantina yurtlarını inceledi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 ( Koronavirüs) virüsünün sebep olduğu hastalıkla mücadele amacıyla Devletimiz tarafından alınan tedbirler kapsamında; Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’ya kısa süreliğine giden veya bu ülkelerde öğrenci olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızdan 14 gün süreyle Kocaeli'de karantina/gözetim altında konaklanmaları sağlanacağı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Kredi Yurtlar Kurumunun İzmit İlçesinde bulunan Şerife Gelin Öğrenci ve Ali Fuat Cebesoy Yurtlarını ziyaret ederek, yapılan  hazırlıkları yerinde inceledi.

0-054.jpg

Ziyarette Vali Hüseyin Aksoy’a  Vali Yardımcısı Ali Ada, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Bekir Yümnü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul ve  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney eşlik etti.

Vali Aksoy, karantina/gözetim süresi  boyunca yurt binası ile çevresinde alınan gerekli önlemler ve  çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —