Tarih: 07.01.2020 20:26

YouTube'da yapılan ve bugün itibariyle geçerli olan önemli değişiklikler

Facebook Twitter Linked-in

YouTube ekibinin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz eylül ayında, YouTube'da çocukları ve gizliliklerini daha iyi korumak ve ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından dile getirilen endişeleri gidermek amacıyla birkaç değişiklik yapacağımızı duyurmuştuk.
Bu değişiklik kapsamında, tüm içerik üreticilerin YouTube Studio'daki içeriklerini çocuklara özel veya çocuklara özel değil olarak belirlemesi gerekmektedir. Ayrıca "çocuklara özel" kategorisindeki videoları izleyen tüm kullanıcıların kişisel bilgileri, yaşlarına bakılmaksızın çocuk yaş grubu kapsamında değerlendirilecektir.

Bugünden itibaren, çocuklara özel olarak belirlenmiş videolarda kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmayacak. Ayrıca bu videolarda yorumlar, Hikayeler, canlı sohbet ve bildirim zili gibi bazı özellikler desteklenmeyecek.

Bu değişikliklerin, çocuklara özel içerikler hazırlayan içerik üreticileri etkilediğini biliyoruz ve yeni deneyim konusunda içerik üreticilere destek sunmaya hazırız. FTC'nin açık yorum döneminde görüşlerimizi bildirerek bu konu hakkında iletişimde kalmaya devam edeceğiz. Birçok içerik üretici de değerli geri bildirimlerini bizimle paylaştı.

Henüz yapmadıysanız kanalınızı (veya videolarınızı ayrı ayrı) çocuklara özel ya da çocuklara özel değil olarak ayarlamayı lütfen unutmayın. Bu işlem, içeriğinizin YouTube'da nasıl ele alınacağını belirleyecektir.
İçerik üreticiler, içeriklerini en iyi bilenler olarak bu tanımlamayı da bizzat yapmalıdır. Söz konusu içerikleri belirlememize yardımcı olması için makine öğreniminden yararlanıyoruz.

Bununla birlikte içerik üreticiler, sistemimiz tarafından yanlış tanımlandığını düşündükleri videoları yeniden tanımlayabilirler. Yalnızca kötüye kullanım veya hata tespit edildiğinde değişikliği geçersiz kılarız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —