Tarih: 15.12.2016 07:45

Yılın En Güçlü Kişileri Açıklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Forbes dergisinin her yıl yayınladığı yılın en güçlü kişileri sıralamasında dördüncü kez zirvede yer aldı.

İKİNCİ TRUMP, ÜÇÜNCÜ İSE MERKEL

Listede ikinci sırada ABD başkanlık seçimlerinin galibi Donald Trump yer alırken , hemen ardından Almanya Şansölyesi Angela Merkel geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 56. SIRADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 56. sırada yer aldı.

"PUTİN, RUSYA, SURİYE VE ABD'DE İSTEDİĞİNİ ALDI"

Dergi, Putin'in 'dünyanın en güçlü kişisi' seçilmesiyle ilgili olarak, "Rusya lideri, kendi ülkesinin etkisini neredeyse yerkürenin her köşesine yaydı. Putin, hem vatanında, hem Suriye'de hem de ABD başkanlık seçimlerinde istediğini almaya devam ediyor. Geleneksel global normlar tarafından baskıya uğramayan etkisi son yıllarda iyice güçlendi." ifadelerini kullandı.

RUSYA, ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETTİ

Rusya'nın siber ataklarla ABD başkanlık seçimleri sürecine müdahale ettiğini aktaran Forbes, Rus hackerların demokrat parti adayının e-posta hesaplarını ortaya çıkararak kendisini zayıflattığını, her ne kadar bunun Kremlin ve Trump tarafından yalanlansa da CIA belgelerinin olayın gerçekliğini ortaya çıkardığını yazdı.

"PUTİN KONTROL EDİLEMEYEN GÜCÜNÜ GENİŞLETEBİLİR"

Forbes, Putin'in gelecekte dünyaya etkisiyle ilgili; "Beyaz Saray'a muhtemel bir ortağının girmesiyle birlikte Putin, kontrol edilemeyen gücünü daha da genişletebilir." yorumunda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —