Tarih: 01.07.2013 09:06

YHT'nin test sürüşleri 30 Eylül'de başlıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Kocaeli'nin Körfez İlçesi Yarımca Şantiyesi'nde hızlı tren hattı ile ilgili brifing aldıktan sonra, hat ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ilgili olarak brifing almak için Kocaeli'nin Körfez İlçesinde bulunan Yarımca Şantiyesi'ne geldi. Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışmalarının geldiği son durum ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım Eylül'ün 30'undan sonra test sürüşlerinin başlayacağını ifade ederek şunları söyledi:"Gebze Köseköy arası 56 kilometre. Şuan itibariyle mevcut hattın tamamen sökümü gerçekleştirildi. Kazı, dolgu işleri yüzde 96 mertebesinde bitti. Bütün sanat yapıları yüzde 99, alt temel yüzde 71, alt balast yüzde 68, balast serimi yüzde 38 oranında tamamlanmış durumda. Günlük ortalama 1 buçuk kilometre hat döşeme işi gerçekleştiriliyor. Özetle, balast işi 14 Ağustos'ta bitecek, hattın tamamı da 14 Eylül'de bitmiş olacak. Elekrik işleri, sinyal işleri de Eylül'ün 30'unda tamamen bitmiş olacak, böylece hat test sürüşlerine hazır hale gelecek. Şu andaki çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor.

 

Herhangi bir dar boğaz sıkıntı yok. Test sürüşlerinden sonra bir ay içerisinde YHT’nin açılışı gerçekleşecek. Adapazarı ve İstanbul arasındaki elektrikli Raybüs ise test sürüşlerinin ardından başlayacak. Bu hat bitince Adapazarı-İstanbul hattında da düzenli hem hızlı tren seferleri olacak, ayrıca aralarda da İstanbul'dan İzmit'e, Sakarya'ya kadar düzenli çalışan yeni trenler olacak."Bakan Yıldırım açıklamalarının ardından Kocaeli'den ayrıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —