• BIST 100

    10639,29%0,22
  • DOLAR

    40,45% 0,10
  • EURO

    47,51% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4453,89% -0,09
  • Ç. ALTIN

    7068,94% 0,00

Yetkinlik esaslı esnek eğitim KOSTÜ'de hayata geçiyor

Yetkinlik esaslı esnek eğitim Türkiye'de ilk kez Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde uygulanacak.

YEREL HABERLER 8.06.2023 16:48:00 0
Yetkinlik esaslı esnek eğitim KOSTÜ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, KOSTÜ'nün bu alanda öncülük yaparak, ders planlarını, akademisyen niteliklerini ve üniversitenin öğrenme atmosferini yetkinlik esaslı eğitime uygun biçimde geliştireceğini ifade etti.
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakülteleri ile Avrupa Meslek Yüksekokulu'nun akademik kurulları, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın katılımıyla tamamlandı. Toplantılarda, pandemi ve ardından meydana gelen deprem felaketi sebebiyle yüz yüze eğitime ara verilerek, online ve hibrit eğitime geçilmesinin eğitimde ortaya çıkardığı sorunlar ve bölümlerin eğitim öğretim ve araştırma hedefleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Rektör Elmas, son dönemde yapılan uzaktan ve hibrit eğitim uygulamalarıyla, eğitim hedeflerine ulaşılamadığını vurgulayarak, öğrenciler mezun edilmeden önce ortaya çıkan eksikliklerin tamamlanacağına dair taahhüt verdi. Toplantılarda fakülte dekanları, eksikliklerin giderilmesine yönelik teorik ve pratik alandaki çalışmalarını, güncellenen ders planlarını ve bilimsel araştırma hedeflerini paylaştı.

İşe alma sürecinde, yetkinlikler üniversite diplomasının önüne geçecek
KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, hızlı teknolojik değişimlerin üniversitelerin eğitim, öğretim ve yönetim biçimlerini dönüştürdüğünü belirtti. Elmas, gelecekte üniversite diploması ve yetkinliklerin önemli olacağını ancak iş dünyasındaki değişen gereksinimler sebebiyle yetkinliklerin üniversite diplomasından daha fazla ağırlık kazanacağını vurguladı. Elmas, KOSTÜ'nün bu alanda öncülük yaparak, ders planlarını, akademisyen niteliklerini ve üniversitenin öğrenme atmosferini yetkinlik esaslı eğitime uygun biçimde geliştireceğini ifade etti.

Yetkinlik esaslı eğitim ile Türkiye’de ilk kez uygulanacak
Rektör Elmas, KOSTÜ'de uygulanarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren yetkinlik esaslı esnek öğrenme yöntemlerini şu şekilde sıraladı:
"İsteyen her öğrenciye ücretsiz yapay zeka ve dijitalleşme sertifikası imkanı sunulacak. Seçmeli derslerde öğrencilerin 4 farklı disiplinden ders seçebilme özgürlüğü olacak. Öğrencilerin ulusal veya uluslararası sertifika programlarından aldıkları sertifikaların en fazla 2 tanesi ders olarak kabul edilecek. Öğrencilerin derslik dışında kazandığı becerilerin senato esasları çerçevesinde değerlendirilmesi ve en fazla 2 dersten başarılı sayılması sağlanacak. Bu yenilikçi yaklaşımlar, KOSTÜ öğrencilerinin geniş bir yelpazede yetkinlikler edinmelerine ve öğrenme deneyimlerini çeşitlendirmelerine olanak sunacak"

KOSTÜ deprem felaketi sonrası eksikliklerin giderilmesi için yeni program hazırlıyor
Rektör Elmas, uzaktan eğitim, karma eğitim gibi yöntemlerin kullanıldığı deprem afeti sonrasında nitelikli eğitim öğretim ve yetkinlik kazandırma konusunda tam anlamıyla başarı sağlanamadığının farkında olduklarını belirterek, "Özellikle uygulamalı bölümlerimizde ortaya çıkan eksiklikleri tamamlamadan mezun etmeyeceğiz. Bu çerçevede Üniversitemiz, gelecek eğitim yılından önce ve eğitim sürecinde her bölüm için eksiklikleri gidermeye yönelik tamamlayıcı programlar hazırlayacak ve uygulayacak. Aynı zamanda, Üniversitemizi tercih ederek ülkemize gelen ancak depremden sonra ülkelerine dönen bir kısım uluslararası öğrencilerimizin durumu sınavlarda ve tamamlama eğitimlerde dikkate alınarak, mağduriyetlerinin önüne geçilecek ve düzenlemeler yapılacak" diye konuştu.

"Hem eğitim hem de araştırma desteklerimizi sürdüreceğiz"
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ise akademik kurul toplantılarında yaptığı açıklamada, eğitim öğretimin hem pandemi hem de deprem felaketi sebebiyle istenilen düzeyde gerçekleştirilemediğini ve bu durumun öğrencilerin ve öğretim elemanlarının motivasyonunu düşürdüğünü belirtti. Dr. Emiroğlu, "Biz KOSTÜ ailesi olarak, bu ortamdan hızla çıkarak yüksek bir motivasyonla eksik kalanları tamamlamak ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak donanımlı gençleri yetiştirmek için çaba göstermekle yükümlüyüz. Mütevelli Heyeti olarak eğitim ve araştırma desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KOSTÜ değişimin öncüsü olmayı hedefliyor
35 yıllık eğitim deneyimin ardından kurulan ve değişimin öncüsü olmayı hedefleyen KOSTÜ, mezunlarının sadece diploma değil aynı zamanda dijitalleşme, yapay zeka, eleştirel düşünme, farklı disiplinleri tanıma, liderlik gibi yetkinliklere sahip olmasını hedefliyor. Bu sayede eğitim sistemiyle öğrencilerin bu önemli becerileri kazanmasını, iş dünyasında başarılı bir şekilde yer almalarını sağlamayı ve mezunlarının iş piyasasındaki değişen gereksinimlere uyum sağlayabilecek ve geleceğin teknolojik gelişmelerine ayak uydurabilecek yetkinliklere sahip olmalarını hedefliyor.

TERÖR ARTIK TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKMALIDIR

Çayırova Belediyesi’nden parkede iddialı kadro

GÖLCÜK BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

‘Yeni Yatırım Teşvik Sistemi’ KOTO’da detaylarıyla anlatıldı

Kartepe’de Asfalt Mesaisi Durmuyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Gündüz sürekli uykulu hissediyorsanız sebebi Hipersomnia olabilir

Körfez İlimtepe’ye yeni mezarlık

Gebze Topçular Köprülü Kavşağı’nda çevre düzenlemesi

KO-MEK kursiyerleri “Artiz Mektebi”yi gururla sundu

KOCAELİ’DE SON 25 YILIN EN KURAK YAZI: SU TÜKETİMİNE DİKKAT

Büyükşehir’le geleneksel sokak oyunları hayat buluyor

Başkan Dokuzlar, “85 Milyona Bayrak” Çağrısına Destek Olmaya Devam Ediyor

Başiskele Yakup Altun Sporcu Gençlik Eğitim Merkezi açıldı

Kaymakam Özyiğit Kurum Müdürlerini Topladı

‘Katmanlar’ Resim Sergisi

Aras Global’den uluslararası gönderilere özel kampanya

Şampiyon Takım, Şampiyon Oyuncularını Bırakmadı

İstanbul Anadolu Yakası Aileleri LÖSEV Aile Komite Toplantısı’nda Bir Araya Geldi

SEDAŞ’tan kaçak elektrik kullanımına karşı yoğun denetim

SEDER YK Üyesi Dr. Merve Yılmaz’dan acil çağrı: ‘Eğitimde kalıcı çözüm bulmak şart’

NARDA AFRİKA Sessizliğini “Kim Kıracak Kalbimi?” ile Bozuyor

VitrA’dan dijital baskıda yeni bir dönem

Neden Et Yemeliyiz?

Eskihisar Kalesi Kültür Sanat Akşamları Başlıyor

Merve ve Ümit’ten mutlusu yok

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

TERÖR ARTIK TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKMALIDIR

Başkan Büyükgöz'den Kıbrıs Gazisine Vefa Ziyareti

Komşudaki yangına çok sayıda araç ve ekiple müdahale

Kazmayı vurdukça tarih çıkıyor

AGD Gölcük Temsilciliğinden İç Isıtan Haber

Çayırovalılar, vatan nöbetine devam ediyor

Gebze’de 15 Temmuz Coşkusu

Dilovası’nda 15 Temmuz Ruhu Unutulmadı

Milli İrade Meydanı bir sınavı daha başarıyla geçti

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

TBMM GENEL KURULU

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

Çiftçi, “Milletimiz kanı pahasına ülkemize sahip çıkmıştır”

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Aras Global’den uluslararası gönderilere özel kampanya

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi’nden parkede iddialı kadro

Şampiyon Takım, Şampiyon Oyuncularını Bırakmadı

Aliağalı Yüzücüler Ankara’da Göz Doldurdu

Kocaelispor’da bir veda daha

Kocaelispor’da Pedrinho ile yollar ayrıldı

Aliağa’nın Minik Şampiyonları Manisa’dan Zaferle Döndü Gelen Kutusu Güncellemeler

TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor, Petkovic ile anlaştığını duyurdu

Körfez Spor Tesisi ihalesi yeniden yapıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.