Tarih: 25.03.2013 11:07

Yeşilay sokaklara küllük istiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Bunun için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelere resmi yazılar yazacaklarını ve kişisel taleplerde bulunacaklarını söyleyen Yeşilay Kocaeli Şubesi Genel sekreteri Bilal Başkonuş amaçlarının çevre temizliği ve sigaranın zararlarını anlatmak olduğunu söyledi.

 

Başkonuş,"Sigara ile Mücadelede çevre kirliliğine ve görsel kirliliğe dikkat çekmek amacıyla, bu projeyi başlattık sigara izmaritinin şeffaf kaplarda toplanmasının insanlarda sigaraya karşı tiksinti uyandıracağını düşünüyoruz.Sigaranın sadece içene değil, çevreye de ne kadar çok zarar verdiğini göstermek için sürekli etkinlikler düzenleyeceğiz, sigaranın sadece sağlığa değil çevre kirliliğine neden olduğunu göstermek istiyoruz. İnsanlar sigara izmariti atarak çevreye zarar verdiklerini bilmeleri gerekiyor.

 

İnsanlar sigara içerek kendilerini ve çevreyi kirletiyorlar. Tek bir sigara izmariti yaklaşık 7 metre küp deniz suyunu kirletmektedir. Ayrıca yangınlarının %50 sebebi sigara izmariti kaynaklıdır. Sokaklara konulacak Yeşilay Küllükleri sayesinde insanlar izmaritini küllüğe atma alışkanlığı kazanacaklarına inanıyoruz" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —