Tarih: 09.02.2015 10:41

Yeşil OSB!

Facebook Twitter Linked-in

Dilovası’nda bulunan Kömürcüler OSB, 5 bine yakın fidan dikerek çevreye verdikleri önemi gösterdi. ‘Fidan bayramı’ etkinliğine bölge müdürlüğü personeli yanı sıra firmaların temsilcileri de eşlik etti 

 

Kömürcülük sektörünün öncü firmalarının katılımcısı olduğu Kömürcüler OSB, 2015’te binlerce fidan dikimi yapmayı hedefliyor. İlk olarak geçtiğimiz hafta 5 bine yakın fidanı toprakla buluşturan OSB’nin bölge müdürlüğü, ilkbaharda 20 bin fidan daha planlıyor. Bölge Müdür Vekili Cihan Odabaşı yaptığı açıklamasında, “Çevreye önem veren bir OSB’yiz. Hassasiyetimizi bölge firmalarımızın katılımıyla pekiştirdik. Yakın zamanda daha geniş bir organizasyonla on binlerce fidanı yine OSB’mize kazandıracağız” dedi.

 

 

“Osb’yi yeşile boyuyoruz”

 

Açıklamalarına, “OSB’mizi adeta yeşile boyuyoruz” diyerek devam eden Odabaşı, “Bölge olarak yeşile ve çevreye çok önem veriyoruz. Kamuoyu tarafından bu konuda takdir görüyoruz. Düzenlemiş olduğumuz programın sloganını bu yüzden, ‘Seninle yaşayan bir ağacın olsun’ olarak belirledik. OSB’mizde çalışan tüm personelimizin dikili bir fidanı ve devamında da ağacı olacak. OSB içinin ve çevresinin yeşillenmesi, OSB içerisinde faaliyet gösteren tüm çalışanlarda çevre bilincinin arttırılması amacıyla fidan dikme programı başarıyla sonuca erdi.” sözlerini kullandı.

 

“Arıtma tesisi aktif durumda”

 

Odabaşı aynı zamanda OSB’nin arıtma tesisi hakkında da bilgilendirmeler de bulundu. Tesisin 2014 yılından beri aktif olduğunun altını çizen Odabaşı konuşmasına, “Bölgemizde kimyasal üretim olmadığı halde son sistem teknoloji ile donatılmış 7/24 denetim altında olan arıtma tesisimiz mevcut. Sektörün en prestijli firması tarafından inşa edilen arıtma tesisimiz geçtiğimiz yıl içerisinde yapıldı ve o günden beri deneme amaçlı aktif olarak çalışıyor. Çevresel araştırmalar konusunda tesisimize bu yıl çok sayıda ziyaret gerçekleştireceğini düşünüyoruz” ifadelerini ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —