Tarih: 22.09.2015 11:18

Yerli oto üreticisinin rakibi olmayacağız

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin yerli otomobil yapmasının halen tedarikçi olan otomotiv sanayinin geleceği için çok önemli olduğunu belirten Bakan Işık, "Türkiye, otomotiv yan sanayiinde ve otomotivde iyi noktada ama yan sanayide tedarikçi ülkeyiz, yarın uluslararası oyuncuların öncelikleri değişince Türkiye olumsuz etkilenebilir, buası risk alanı.

Kendi markamızı çıkarmadığımız sürece risk alanı kalacak. Elektronik aksamlar, yazılım, donanım, batarya otomotivde artık hayati öneme sahip. Otomotiv sektörü dönüşüm yaşıyor. Türkiye'nin otomotivde ben de varım demesi için marka çıkartmak zorundayız" diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL ÜRETEN SANAYİCİMİZİN RAKİBİ DEĞİLİZ

Yerli otomobil projesinin Türkiye'de üretim yapan firmaların rakibi olmayacağını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de üretim yapan otomotiv firmalarını yerli firma olarak kabul ettiğimiz için bu markalara asla rakip değiliz, onların işini bozmak, onları aksatmak değil amacımız.

Onların da geleceğin teknolojilerine geçişini sağlamak için çalışıyoruz. TÜBİTAK'ta otomotiv teknolojileri için çalışmalarımız vardı şimdi bunları yerli otomobil konseptine aktarmaya başladık. TÜBİTAK batarya teknolojilerinde dünya ile yarışır noktada... Yerli otomobilin hayata geçmesi ve ticarileşmesi batarya teknolojilerinin de ticarileşmesi demek. Bataryalar sadece otomobillerde değil uzay teknolojilerinde insansız hava araçlarında kullanılıyor. Akıllı evlerde batarya teknolojileri kullanılıyor.

Bu alanlarda gelişmemiz gerekiyor birikimimizi geliştirmek için pazar oluşmalı ticarileşme olmalı. Yeni teknolojileri geliştirme fırsatımız doğacak sadece araba yapalım penceresinden bakmıyoruz işin özü bu. Birikimini uygulamaya başladık batarya teknolojimizi uygulamaya çalışıyoruz kendi motorumuzu uygulamaya çalışıyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —