• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

'Yeni tur operatörü anlaşmaları teşvik edilmeli'

Turizm İstişare Kurulunca, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasının ardından bir an önce yeni tur operatörü anlaşmalarının teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.

EKONOMİ 1.10.2019 14:44:00 0

Turizm İstişare Kurulunca (TİK), İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasının ardından bir an önce yeni tur operatörü anlaşmalarının teşvik edilmesi gerektiği belirtilerek, yabancı tur operatörlerinin temsilci ve sorumlu seyahat acentesi olmadan Türkiye'de tahsis sözleşmeleri yapmasının önlenmesi önerisinde bulunuldu.

TİK'ten yapılan açıklamada, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve Polonya pazarlarında iflasını duyurması ile turizm endüstrisinin tarihindeki en büyük iflasla karşılaştığı ifade edildi.

Bu iflasın, Türkiye turizm sektörü için olağan dışı bir durum oluşturduğu vurgulanan açıklamada, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde mevcut yolculardan tahsilat yapıldığı, Türk turizm sektörünün ise üzerine düşenden fazlasını yaparak Türk misafirperverliğinin gerektirdiği şekilde konuklarını ağırladığı dile getirildi.

Açıklamada, Thomas Cook'un iflasının ardından TİK tarafından yapılan hasar tespitlerine de yer verilerek, "Thomas Cook'un, başta konaklama olmak üzere tedarikçilerle doğrudan sözleşme ve fatura ilişkisi kurarak çalışması nedeniyle Türk turizm sektörüne 350 milyon avronun üzerinde borcu olduğu tahmin edilmektedir." denildi.

Alınması gereken önlem önerilerine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan ve yaşanacak finansman yükünün hafifletilmesi için öngörülen 50 milyon avro kredi olanağının çok daha yukarı seviyelere çıkarılması, faiz ve geri ödemelerin zorlukları göz önünde bulundurularak 3 yıl geri ödemesiz, uzun vadeli ve düşük faizli planlanması büyük önem taşımaktadır. Kredi kullanımında küçük işletmelere öncelik tanınması gerek. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türkiye adına mağdur alacaklılar için İngiltere, Almanya ve ilgili ülkeler nezdinde girişimde bulunulması ve tahsil edilemeyen alacakların tahsili konusunda devletimizin liderlik yapması sektörümüz açısından son derece önem taşımaktadır. Rakip ülkeler pazarda oluşan boşluğu doldurmak üzere seyahat acentelerini pazarlama konusunda destekleyeceğinden, ülkemiz de bir an önce yeni tur operatörü anlaşmalarını teşvik etmelidir. Türkiye'nin turizmde rekabet ettiği ülkelerin ivedi bir şekilde teşvik vereceği dikkate alınarak sağlanacak teşviklerin hızlı biçimde hayata geçirilmesi önem taşımaktadır."

Açıklamada ayrıca, mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak sektörün örgütlenmesinin tamamlanması, yabancı tur operatörlerinin temsilci ve sorumlu seyahat acentesi olmadan Türkiye'de tahsis sözleşmeleri yapmasının önlenmesi ve çağdaş teminat sistemlerinin devreye girmesi önerilerinde bulunuldu.

AA

Kadın emeği sınırları aştı: Avrupa’dan Tunceli’ye Zembul buluşması

Cinayetten 26 yıl ceza yedi, göl kenarında gezerken yakalandı

İzmir açıklarında 68 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sultanhisar’da üreticiye kestane ve incir fidesi dağıtıldı

Muğlalı genç raketlerden Türkiye derecesi

Boyundan büyük scooter’ı çaldılar

Yargı engel tanımadı

Yükümlülerin ve eski hükümlülein talepleri değerlendirildi

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu; 3 tutuklama

TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

ADÜ’de Türk Dilinin Tarihi ve Birliği Konuşuldu

Bilecik’te Türkiye Kupası Satranç İl Birinciliği tamamlandı

UEDAŞ’a sürdürülebilirlik büyük ödülü

Kaymakam Uçar, Yenipazar’da yol onarım çalışmalarını inceledi

Bilecikli judoculardan Türkiye şampiyonası bileti

Plakası bezle kapatılan Mercedes plakasız çıktı

Küçük boy balık satışı yapan iş yerine ceza

Sarıgöl’de okullarda farkındalık seferberliği

Elazığ’da 4 kişi 1 kişiye saldırdı: Hırsını alamayan saldırganlardan biri şahsın kulağı ısırarak kopardı

Bilecik sağlık tesislerine 23 milyon TL’lik tıbbi cihaz yatırımı

Zabıta ekiplerinden pazarcı esnafına çöp poşeti desteği

Şimşekspor 14 puana ulaştı

Bilecik’te define avcıları suçüstü yakalandı

Düzce’de iletişim fakültesi öğrencisinin ilginç gelir kapısı

Bolivya’da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Bilecik’te pazarcı kavgası; 2 kişi yaralandı

Ortaokul öğrencisinin Mansur Yavaş’a yol çağrısı gülümsetti

Kocaeli’nin sözlü mirası "Manav Ağzı Sözlüğü" ile kayıt altına alınıyor

Kütahya’ya "Şehir ve Kültür" gezisi

Köprüden uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.