Yeni stadyumda çalışmalar sürüyor

Yeni stadyumda çalışmalar sürüyor

İnşaatı devam eden ve stadyum tamamlandığında kentimizin simgesi pişmaniyeye benzeyecek Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar sürüyor. Son olarak stadyumun çatı bölgesindeki çalışmalar hızlandırıldı.

Kentimizde inşaatı devam eden Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm inşaat tamamlandığında pişmaniyeye benzeyecek stadyum için Alikahya bölgesinde çalışmalar devam ediyor. 89 bin metrekare alan üzerine yapılan stadyumun 33 bin kişilik olacağı ve bin 700 araçlık otopark alanı da yapılacak Ayrıca 8 katlı yapılan stadyumun 9.5 büyüklüğünde depreme dayanıklı olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ağustos ayına kadar tamamlanmasını istediği stadyumda çalışmalar devam ediyor.

 
PİŞMANİYEYE BENZEYECEK
Ülkemizde son beş yıl içerisinde yapılan stadyumlar, bölgelerin yöresel figürlerini yansıtıyor. Bursa ve Konya gibi şehirlerde bu kriterler dikkate alınarak stadyum inşaatları gerçekleştirildi. Kentimizde yapılan stadyumunda dış kaplaması pişmaniyeye benzetecek. İzmit’in ulusal ve uluslararası alanda bir markası haline gelen pişmaniye, Kocaeli Stadyumu’nun görünümüne ihtişam katacak.

ÇELİK ÇATI YÜKSELDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ’nin birlikte yürüttüğü çalışmayla yapılacak 33 bin kişilik stadyum inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Şu an itibarı ile stadyumu çevreleyen çelik çatının inşaatı bitmek üzere. Toplamda 89 bin metrekare alana sahip olan stadyumun 40 bin metrekaresinde inşaat çalışmaları sürüyor. Stadyum tamamlandığında çevresinde yaklaşık 10 bine yakın ağaç olacak. Bu özelliğiyle de ülkemizdeki en yeşil stadyumlardan biri, bizim stadyumumuz olacak.

FİFA STANDARTLARI
Deprem kuşağı bölgesinde bulunan kentimizde yapılan stadyumun bir özelliği de depreme dayanaklı olması olacak. Kocaeli’deki en sağlam zeminlerden biri Alikahya bölgesindeki stadyumun alanı olduğu için bu noktada stat yapımına karar verildi. Stadyum yaklaşık 9,5 şiddetli depreme karşı dayanıklı olacak. 8 kattan oluşacak stadyumun 5 katı zemin katın üzerinde olacak. 33 bin kişilik kapasitesi ve 50 locası ile stadyum FİFA standartlarına uygun şekilde yapılıyor. Öte yandan inşaat alanı içinde bin 700 araçlık kapalı otopark bulunuyor.



Aranan 2 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi

Karayolunda durumlarından şüphelenilen şahıslarda kaçak parfüm ele geçirildi

Pınarbaşı’da CHP meclis üyesi adayına yönelik saldırının sanıkları hakim karşısında

Hafif ticari araç sürüye daldı, 10’dan fazla koyun telef oldu

OKA’dan Samsun’da kalkınma odaklı toplantı: 2026 destek programları görüşüldü

Uygulama noktasında uyuşturucu darbesi: 30 milyon TL’lik uyuşturucuyla yakalandı

Kayseri’de kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Palmiye Sitesi davasında karar: 10 sanığa hapis, 4 sanığa beraat

Uyuşturucu davasında ceza yağdı

Bursa’daki aynı evde baba-kızın ölümündeki sır perdesi aralandı

Çocukların maçında kadın hakeme saldıran antrenör tutuklandı

AB’deki Doğu Kanadı ülkeleri ilk kez zirve düzenledi

İki ayrı uyuşturucu davasında 3 sanığa hapis cezası

Alacak verecek meselesinde ağabeyini vuran sanık yeniden hakim karşısında

Sındırgı’da "Yerli Malı Haftası" tarhana ve keşkekle şenlendi

Bursa’da vinçten düşen iş makinesi paniğe neden oldu

Bursa’da 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gaziantep’te tepki çeken görüntü: Çocuk işçiye inşaat alanında darp

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli tedavi yöntemi zorunlu tedavidir"

Edirne’de motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği feci kaza kamerada

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine yeni başhekim

Enes Çelik’ten Somaspor galibiyeti sonrası sert çıkış

Körfez Ticaret Odası’nda "3. Sektör ve Öğrenci Kariyer Buluşması"

Malatya’da ‘akran zorbalığı’ haberlerine velilerden tepki

Dükkan sahibini bıçaklayan kiracı ve arkadaşı adliyeye sevk edildi

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muş’ta 1 milyon 820 bin TL’lik sahte ürün ele geçirildi

Iğdır’da 26 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.