• BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77

'Yeni şehir' için ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Kanal İstanbul'un çevresinde yeni yerleşim alanının planlamasına ilişkin, protokol imzalanması teklifi kabul edildi.

GÜNDEM 13.10.2018 15:41:00 0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanının planlamasına ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının beşinci birleşimi, İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. Mecliste, Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak yeni şehir alanını planlamak üzere imzalanacak işbirliği protokolüne ilişkin komisyon raporu görüşüldü.

Meclis'e sunulan raporu eleştiren CHP Meclisi üyeleri, Kanal İstanbul Projesi'nin kente uygun olmadığını öne sürerek, ret oyu vereceklerini ifade etti. CHP'liler, Kanal İstanbul ile ilgili protokolün kanaldan çok inşaat protokolü olduğunu iddia ederek, bölgenin imarının bulunmadığını savundu. CHP'li bir meclis üyesinin ifadeleri ise tartışmaya yol açtı. Rapor, görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Buna göre, Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanının planlamasına ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanacak.

Kanal İstanbul'un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanını kapsayan protokol kapsamında, İBB ve İSKİ'ye ait taşınmazlar Kanal İstanbul projesi için tahsis edilecek. Sazlıdere Barajı içme suyu rezervinden çıkartılacak. İBB, proje alanında kanalı kesen altyapı ve ulaşım sistemlerini yenileyecek ya da taşıyacak, proje alanının altyapı ve ulaşım sistemlerini yapacak.

Protokol kapsamından Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı'nı içine alan proje alanı olası afet riskini bertaraf etmek için ruhsatsız, iskansız ve afet riski altındaki yapılar tasfiye edilerek yeni yerleşim alanı olarak kullanılacak. Kanal İstanbul Projesi'nin geçtiği tüm bölgenin imar planlaması yapılacak. Proje alanındaki kanal, yol, kavşak, raylı sistem, alt yapı ve üst yapı donatıları ile arsa üretimi ve geliştirilmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Arsa üretimi ve geliştirme alanlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TOKİ birlikte belirleyecek. TOKİ de proje alanında kendisine devredilen alanlardan elde edilen geliri kanalın finansmanında ve kentsel dönüşümde kullanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kanal İstanbul inşaatı yapım ihalesini düzenleyerek, ÇED raporunu hazırlayacak.

İBB'nin yükümlülükleri de proje alanında kendisine ve İSKİ'ye ait taşınmazları, Kanal İstanbul Projesi için tahsis etmek. Sazlıdere Barajı içme suyu rezervinden çıkartılarak sınır revizyonuna yönelik ihtiyaç duyulan işlemler yapılacak. Proje alanına ilişkin her ölçekte imar planlarını 18 ay içinde etaplar halinde Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunacak. Kanalı kesen mevcut altyapı ve ulaşım sistemlerinin taşınması ile ilgili kurum ve kuruluşlara ait planlanan altyapı ve ulaşım sistemlerinin yapımını sağlayacak. (AA)

Kızını ve torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de su borularındaki patlaklar vatandaşın tepkisini çekiyor

Çin’den Venezuela’ya destek

Samsun’da iki katlı evde yangın: 1 ölü

Amasya’da motorlu taşıtların yüzde 46,5’i otomobil

Ortaca’da ‘Süt Sığırcılığı Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Sertifikaları’ dağıtıldı

Nazilli’de minibüs önce motosiklete ardından park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

Pervari’de yolcu minibüsü yan yattı

Lüleburgaz’da şehidin ismi sokağa ve durağa verildi

Muş’ta kaçakçılık operasyonu: Çok sayıda silah, mühimmat ve tarihi eser ele geçirildi

Burdur’da otomobil ile kamyon çarpıştı: Kaza anı kamerada

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde sağlık altyapısı güçleniyor

Başakşehir’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Sabiha Gökçen’de uçuş emniyeti için 7/24 yaban hayatla mücadele devam ediyor

Şeref Malkoç: "Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı var"

Burdur’da halı sahadaki kavgayla ilgili 2 kişi tutuklandı

Ebeveynlere 3 yaş altına telefon ve tablet uyarısı

Şırnak’ta karda mahsur kalan 12 kişi 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Çeşme’de özel harekat destekli operasyon: 6 ayrı suçtan aranan firari yakalandı

Antalyaspor’da, Teknik Direktör Erol Bulut dönemi sona erdi

Muğla’da tarım danışmanları ile teknik komite toplantısı

Güllü davasında çarpıcı iddialar: "Bilimsel rapor cinayeti işaret ediyor"

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve ASKON Eskişehir Şubesi arasında iş birliği kuruldu

Gediz’de gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

Jandarma ve emniyetten trafik bilinci çalışması

Takla atarak hurdaya dönen Tofaş’ın sürücüsü yaralandı

OMÜ’de "Mavi Yolculuk" sergisi

Tavşanlı’da geçmişe yolculuk projesi

Patnos ağız ve diş sağlığı merkezinde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.