Tarih: 05.02.2016 12:24

Yeni nesil, 'değer' bilen eğitmenlere emanet

Facebook Twitter Linked-in

 Akademi Lise Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimler beş oturumda yapıldı. İlk oturumda tüm eğitmenlere temel eğitimler verildikten sonra eğitmenler dört farklı guruba ayrıldı. Dört ayrı branşta eğitimin verildiği sınıflarda, eğitmenlere değerler eğitiminin öğretilmesi ile ilgili çeşitli uygulamalar gösterildi.

DEĞERLERİNİ BİLEN VE UYGULAYAN EĞİTİMCİLER

Prof. Dr. Nazmi Zengin tarafından 'Sağlık, çevre, spor ve sanat etkinlikleriyle Değerler Eğitimi'nin anlatımı semineri verildi. Yeni yetiştirilecek olan neslin iyi yetişmiş eğitimciler tarafından yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Zengin, "Eğitim sistemimiz kendi inancının özü olan değerlerini bilen ve bu ahlaki değerleri hayatında uygulayan eğitimciler eli ile gelişecektir" şeklinde konuştu. Doç Dr. Bekir Biçer tarafından 'Tarihi olaylar ve kişiliklerin örnekliğinde Değerler Eğitimi' verilirken, eğitimin daha pratik ve anlaşılır olması için 90’a yakın eğitmen, oluşturulan guruplarda ayrı ayrı eğitim aldı.

bilgievi-2-001.jpg

İNSAN MERKEZLİ EĞİTİM

Eğitimci Ali Bektaş ve Eğitimci Nurullah Koltaş tarafından 'Resulullah (a.s) Efendimiz, Sahabeler ve Peygamberlerin örnekliğinde Değerler Eğitimi'nin nasıl olacağı konusunda uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimci Veysel Parlak tarafından 'Fıkra, hikâye, şiir, edebiyat eserleri ve etkinlikleri ile Değerler Eğitimi’nin anlatılması konusunda eğitimler verildi. Günümüzde eğitimin, insan merkezli eğitim olması gerektiğini savunan Ramazan Aksoy, "Karşınızdaki robot ya da makine değil. Duyguları ve düşünceleri olan bir varlık. O yüzden tüm bunları göz önünde bulundurarak eğitimde insan merkezli olunmalıdır" şeklinde konuştu. Bilgievleri ve Akademi Lise eğitmenlerine verilen Değerler Eğitimi seminerleri, tüm eğitim personelinin katılımı ile konferans salonunda soru-cevap şeklinde yapılan final oturumu ile sonlandırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —