Tarih: 29.03.2019 07:02

Yeni Foça

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Foça, Eski Foça'ya göre çok daha modern bir bölgeyi temsil etmektedir. Nüfusu 3.742'dir.  Fakat buna rağmen eski Foça gibi gezilecek ve görülmesi gereken pek çok yeri bünyesinde barındırmaktadır. Yeni Foça’nın gezilecek görülecek en değerli ve en özel yerlerini focaotel1887.com katkılarıyla sizin için derledik.

Yeni Foça' da Gezilecek Yerler

Tatil anlayışında kalabalık yerlerden uzaklaşmak, sessiz ve sakin bir yerde kafa dinlemek olanlar için Yeni Foça biçilmiş bir kaftan olma özelliği göstermektedir. İzmir'e 65 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Fatih Sultan Mehmet Valide Cami: Yeni Foça da merkezdeki çarşı içinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Valide Cami Önceleri kilise olarak kullanılmaktayken, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. 15. yüzyıldan günümüze ulaşmış olan bu cami, yeni Foçada görülmesi gereken tarihi eserlerden biridir.

Rum Mezarlığı: Tarihi alanların havasını solumaktan büyük keyif alan turistler iin Rum mezarlığı Yeni Foça'da kesinlikle görülmesi gereken tüyler ürpertici bir mekandır. Dolayısıyla bilhassa bu özelliklere sahip yerleri sevenlerin Rum Mezarlığını görmeyi kaçırmaması gerekir.

Foça Yel Değirmenleri: Eski Foça ile Yeni Foça arasında yer alan yel değirmenleri görülmesi tavsiye edilen mekanlardandır.

Phokaia Antik Kenti: Bu antik kent yeni Foça'yı eski Foça'ya bağlayan yol üzerinde  bulunmaktadır. Ana tanrıçalardan savaş tanrıçası Athena için yapılan Athena tapınağı da bu bölgede bulunmaktadır. Bölgede pek çok arkeolojik kazı yapılmaktadır.

Yeni Foça’daki Plajlar


Yeni Foça'da iki adet plaj bulunmaktadır. Fakat buna rağmen bu iki plaj herkese hitap etme özelliğine sahiptir.

 

1-Halk Plajı: Bu plaj daha çok emekliler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.
2-Burunucu Plajı: Burunucu denen bölgede yer almaktadır. Bu plaj ise hareketli yapısı nedeniyle daha çok gençlerin gözdesi konumundadır.

Yeni Foça’daki gezilecek yerlerin tamamlanmasının ardından muhakkak eski Foça'ya geçilmesi önerilmektedir. Zira burada Foça'nın tarihi havası daha net şekilde hissedilmektedir. Bunun dışında Foça'nın önemli adalarından İncirli, Orak adalarının da tekne turları ile muhakkak gezilmesi önerilmektedir. Ayrıca Siren Kayalıkları da gezilmesi gereken yerlerdendir. Gerçekten de büyüleyici ve ürpertici bir havaya sahiptir. Ayrıca Yeni Foça'nın sahili boyunca yürüyerek özellikle akşam saatlerini renklendirmek mümkündür.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —