Tarih: 04.10.2012 15:46

Yavuz cinayetinin sanığı konuştu!

Facebook Twitter Linked-in

 Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde iki bacanak tarafından kolundaki bilezikleri için öldürüldükten sonra toprağa gömülü olarak bulunan Necmiye Yavuz’un cinayet davasında savunma yapan sanıklardan biri çok pişman olduğunu belirterek, “Allah bizi afetsin. Her cezaya razıyım” dedi.

 

 

 

Karamürsel’de geçen aralık ayında ilçeye bağlı Karapınar köyündeki evinden borç ödemek için Katırcıoğlu Tuhafiye’ye giden Necmiye Bediha Yavuz’dan bir daha haber alınamamıştı. Boğularak öldürülen Yavuz’un toprağa gömülmüş cesedi, günler sonra Karamürsel’in Akçat köyünde bir arazide bulunmuştu. Olayın ardından gözaltına alınan İbrahim P. ile ve İsmail Ç., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesinde, sanıklar avukatlarıyla görüşmediklerini söyleyerek savunma yapmamışlardı.

 

 

 

Dün görülen ikinci celsede ise sanıklardan İbrahim P. yine avukatı olmadığı gerekçesiyle savunma yapmazken, İsmail Ç. ise ön savunmasını verdi. Duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim P., İsmail Ç., avukatları Halil Temeş, Abdurrahman Kaymaz, öldürülen Necmiye Yavuz’un eşi Emin Yavuz ile avukatı Nurcan Özden ve yakınları katıldı.

 

 

 

İsmail Ç., savunmasında, “Yaşanan olay tasarlayarak ve planlayarak olmadı. Diğer sanık benden olay günü bant getirmemi istedi ancak ben saatler sonra dükkana gittim ve bandı da almamıştım. Daha öncelerde bana diğer sanık böyle bir cinayet olayından bahsetti ama ben yapacağına ihtimal vermedim” dedi.

Sanık, “Olay günü de maktul dükkandaydı. İbrahim onu aşağıya götürdü. Ben kameradan izledim. İlk seferde yapamadı ancak kadını ikinci seferde aşağıya indirdiğinde ağzını kapattığını gördüm. Ben de olaya müdahil oldum. Bana bant aldırdı, ağzını bantladık. Ben, 'Kadını bırakalım' dedim ama İbrahim bana, ‘Kimsenin yüzüne bakamayız’ dedi. Beni zorladı. Sonra da bana, 'Kadının ağzını kapat' dedi. Ben ağzını kapadım, o ise burnunu. 5 dakika sonra da kadının boğazına yastıkla bastırdı. Sonra da bana maktulün cep telefonun denize atmamı söyledi. Ben sahile gittim. Yaklaşık bir saat gelmedim” dedi.

 

 

 

Savunmasına devam eden sanık, “Olaydan sonra eve gittik. Son olarak da kadını battaniyeye koyduktan sonra araziye gömdük. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım ama olay diğer sanığın beni zorlaması ve yönlendirmesiyle meydana geldi. Hatta bana buraya gelirken mektup verdi. Allah bizi affetsin” şeklinde konuştu. Tutuklu sanık, ardından kendisine diğer sanığın verdiği mektubu mahkeme başkanına verdi. Yeniden söz alan İsmail Ç., “Mahkemenin bana vereceği her cezaya razıyım. Hatta olaydan sonra yaşamak bile istemedim. İntihara kalkıştım” dedi.

 

 

 

Eşi öldürülen Emin Yavuz ise sanıklardan şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. Yavuz’un avukatı ise, olay karşısında sanıkların dile getirdiği pişmanlığı inandırıcı bulmadıklarını belirtti. Mahkeme salonunda bulunan kadının bazı yakınları ise ifadeler karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Mahkeme, diğer sanığın avukatının belirlenmesi ve savunmasının alınabilmesi amacıyla duruşmayı 8 Kasım tarihine erteledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —