Tarih: 26.12.2011 12:23

Yaşlılara dolandıran çete çökertildi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'de, elektrik kurumundan geldiklerini söyleyerek yaşlıları dolandıran 6 kişiden oluşan bir çete çökertildi.Çete üyeleri, tespit ettiği yaşlıların evinin zilini çalıp kendilerinin elektrik kurumundan geldiğini söyleyerek saatteki mührün söküldüğünü ve kaçak elektrik kullanıldığı için 10 bin TL ceza keseceklerini belirtti.

 

Çete üyelerinin, 10 bin TL cezayı kestirmek istemeyen vatandaşlardan 750 ya da bin TL ile bu işten kurtulacağını söyleyerek paralarını aldığı tespit edildi. Çetenin, İzmit Gündoğdu Mahallesi Günol Sokakta oturan S.V. ve eşi S.V.'nin evine giderek benzer yöntemle dolandırıcılık yaptıkları, talepettikleri parayı kasadan almaya giden ev sahibini darp ederek 7 bin TL'yi gasp ettiği belirtildi.

İhbar üzerine polisler şahısların peşine düştü. Polis, çete üyelerinin birini Tekirdağ'da diğerlerini İstanbul Gazi Mahallesinde yakaladı. Gözaltına alınan Yakup Ö., Murat K., Alaattin E, Şenol K., Barış C. ve Mustafa S. örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, hürriyetten yoksun bırakma yağma suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —