Tarih: 16.05.2017 08:41

Yasağa rağmen yolcu sayısını artırdı

Facebook Twitter Linked-in

Uygulama aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanında ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda 22 Mart tarihinde başlatılmıştı. Yasağa rağmen THY yolcu yayısını arttırmayı başardı.

49 BİN YOLCUYA ULAŞTI

THY’nin İstanbul’dan New York’a yaptığı seferlerde yolcu sayısı Nisan ayında yüzde 2.5 artarak 49 bin yolcuya ulaştı. THY’nin New York Müdürü Cenk Öcal, yasağa rağmen yolcu sayısında yaşanan artıştan memnuniyetini belirterek, kısa süre önce başlayan bedava internet hizmeti ve business class yolcularına dağıtılan dizüstü bilgisayarlarla yolcularına yasağın getirmiş olduğu kısıtlamayı da aştıklarını bildirdi.

NEWARK HAVALİMANINA YENİDEN UÇULABİLİR

İstanbul’dan New York’a günde üç sefer uçtuklarını kaydeden Öcal, Newark havalimanına uçmak için yolcuların isteği olduğunu da bildirdi. Daha önceden Newark havalimanına uçulduğunu hatırlatan Öcal, “Şimdi yeniden yolcuların istekleri var. Biz de bu doğrultuda pazar araştırması yapıyoruz “şeklinde konuştu. Newark havalimanı New Jersey’de bulunuyor ve burada çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor.

Avrupalı şirketler THY'yi örnek alıyor

Büyük tartışma getiren yasak artan risk nedeniyle tüm Avrupa’dan yapılan uçuşlara da uygulanmaya başlayacak. Avrupalı havayolu şirketleri bu konuda deneyimi olan THY’nin çalışmasını izliyor. New York’a uçan Avrupalı şirket New York JFK havalimanı’nın da THY’nin uygulamasını inceleyerek hazırlık yapmaya başladığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —