Tarih: 19.03.2013 13:01

Yarışması öncesi öğrencilere seminer!

Facebook Twitter Linked-in

AB Öykü Yarışması, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde “Farklılıklar İçinde Birlik” kavramını vurgulamak, yetişmekte olan kuşakları bu konuda düşünmeye ve araştırmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.

 

Tüm öğrencilerin katılımına açık öykü yazımı ve AB’nin eşitlik ilkesine yönelik eğitim semineri Kocaeli Sanayi Odası tarafından Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Aynur Hacıfettahoğlu , gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını vurgulayarak, tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulundu Yarışma hakkında bilgi veren Koordinatör Hacıfettahoğlu “Genç yazarlarımız öykülerinde Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Avrupa Birliği temel değerlerinden biri olan eşitlik konusunu işleyecekler. Yarışmaya; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, İstanbul, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon, Samsun ve Van illerinden ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10. sınıf öğrencileri katılacak. Bir öğrenci en fazla iki adet öykü ile yarışmaya katılabilir. Öyküler kısa öykü türüne uygun olarak hazırlanıp, öykülerin en fazla 5 bin kelimeden oluşması gerekiyor” dedi.

 

Kocaeli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Hacıfettahoğlu, “AB Öykü Yarışması, 21 AB Bilgi Merkezi tarafından ulusal düzeyde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya , Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van illerinde düzenlenmektedir. Yarışmaya, 21 ildeki ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10. Sınıf öğrencileri katılabilirler.

 

AB öykü yarışması katılım koşulları

Konuşmasında AB Öykü Yarışması Katılım Koşullarını da aktaran Koordinatör Hacıfettahoğlu, “21 ilde AB Bilgi Ağı tarafından ulusal düzeyde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van illerinde düzenlenecek Öykü Yarışmalarında dereceye giren ilk üç eser, ulusal yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır. Yarışma, 21 ildeki ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10. sınıf öğrencilerini hedeflemektedir.” Dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —