Tarih: 21.03.2023 01:49

Yapıştırıcı

Facebook Twitter Linked-in

Yapıştırıcı, nesneleri birbirine bağlayan bir maddedir. Genel olarak yapıştırıcı, şeyleri birbirine yapıştırmak için kullandığınız yapışkan bir sıvı veya tozdur. Tutkal, ağaç özü gibi doğal ürünler de dahil olmak üzere birçok farklı malzemeden yapılabilir. Birçok sentetik yapıştırıcı türü, yağ ve diğer kimyasallardan yapılır. Hobiler vs söz konusu olduğu zaman yapıştırıcıların hemen her zaman talep gören ürünler olduklarını ifade edebiliriz.

Yapıştırıcıların temel amacı iki yüzeyi birbirine yapıştırmaktır. Montaj başlamadan önce iş parçalarında delik açılmasını gerektiren çivi veya vida gibi mekanik bağlantı elemanlarına bir alternatif olarak hizmet ederler. Yapıştırıcılar ayrıca, titreşim ve termal döngü nedeniyle zamanla gevşeme eğiliminde olan mekanik bağlantı elemanlarına göre daha kalıcı bir bağ sağlar.

Sabitleme için kullanılan yapıştırıcıların yanı sıra, bağlayıcı özelliği olan ancak yüzeylerini kalıcı olarak birbirine yapıştırmayan yapıştırıcılar da vardır. Örneğin, kauçuk çimentosu kağıttan suyla çözülerek çıkarılabilir, ancak kağıt üzerinde herhangi bir kalıntı bırakmaz. Yapıştırıcı, genellikle nesneleri birbirine bağlamak veya birleştirmek için kullanılan yapışkan bir maddedir. https://www.hobi24.com/yapistiricilar sayfasında bu ürünleri satın alabilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —